sherlock
Film

Tuinkabouters en een beroemde detective

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Sherlock Gnomes

3
filmposter
Regie:
Steve Pink
Met de stemmen van:
Ricardo Blei, Peggy Vrijens, Sander de Heer Pepijn Gunneweg, Owen Schumacher

Twee heldhaftige tuinkabouters verslaan samen met een beroemde detective een slechterik en leven nog lang en gelukkig. In het kort is dat het verhaal van de animatiefilm Sherlock Gnomes. Dat klinkt als een sprookje en dat is het ook een beetje.

De tuinkabouters Gnomeo en Juliet en al hun vrienden zijn verhuisd naar de grote stad Londen. Daar komen ze er al snel achter dat er gevaar dreigt. Iemand ontvoert tuinkabouters! >Samen met de beroemde detective Sherlock Gnomes en zijn assistent Watson gaan ze op zoek naar de dader.

Deze film is een vervolg op Gnomeo & Juliet uit 2011, een tuinkabouterversie van het beroemde stuk van Shakespeare. Het idee van bekende verhalen met tuinkabouters in de hoofdrol is best origineel en levert genoeg grappige momenten op. Als er bijvoorbeeld mensen aan komen, gaan de kabouters ineens stokstijf stil staan, net zoals het speelgoed in de Toy story-films. Ook de rammelende servies-achtige geluidjes die de kabouters maken als ze rennen of elkaar een klap geven, blijven leuk.

Stiekem maaien

Het verhaal is iets minder geslaagd. Als je de beroemde boeken- en filmdetective Sherlock Holmes niet kent, snap je er in het begin weinig van. De hoofdpersonen zijn dit keer ook meer actiehelden dan tuinkabouters. En dat is jammer. Het was juist zo lief om te zien hoe ze in het geniep hun mensen een plezier deden door stiekem het gras te maaien en de planten te sproeien. Dát maakt kabouters speciaal, niet dat ze hard kunnen rennen tijdens achtervolgingen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden