beeld filmdepot
Film

In vuur en vlam voor de brandweer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Fireheart

3
beeld filmdepot
Wanneer?
Nu in de bioscoop

Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar honderd jaar geleden waren er een heleboel beroepen die vrouwen niet konden kiezen. Meisjes die bij de brandweer of de politie wilden? Vergeet het maar, mocht niet. Maar daar neemt Georgia in Fireheart geen genoegen mee. 

De animatiefilm Fireheart speelt zich af in het New York van de jaren ’20 van de vorige eeuw. De 16-jarige Georgia heeft een droom. Ze wil dolgraag de allereerste brandweervrouw van de wereld worden. Maar haar vader vindt dat een slecht plan. Hij was vroeger zelf een heel goede brandweerman maar vond het vak te gevaarlijk en werd daarom kleermaker.

Vermomming

Maar dan breken er ineens mysterieuze branden uit in alle theaters van New York waarbij de brandweerlieden één voor één verdwijnen. Niemand weet wie er achter zit. De vader van Georgia wordt gevraagd om het onderzoek naar de brandstichter te leiden. Georgia kan zich niet langer inhouden. Ze vermomt zichzelf als jongen en solliciteert naar een brandweerbaan. Als ‘Joe’ is ze ineens wel welkom.

Het verhaal doet een klein beetje denken aan de Disneyfilm Mulan waarin een meisje zich vermomt als krijger om haar familie te redden. Net als in die film ligt de boodschap er soms wel heel dik bovenop: iedereen is gelijk en discriminatie is stom. Maar dat is niet erg want Fireheart is spannend genoeg. De film laat bovendien mooi zien hoe New York er honderd jaar geleden uitzag. Soms valt er ook nog wel een traantje weg te pinken. Bijvoorbeeld als de vader van ‘Joe’ eindelijk ziet hoe dapper ze is.

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden