Wiplala
Film

Wiplala

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wiplala

3.5
Wiplala poster
Regie:
Tim Oliehoek
Met:
Peter Paul Muller, Géza Weisz, Sasha Mylanus, Kee Ketelaar

Wiplala is een klein grappig mannetje dat je vast kent uit de boeken van Annie M.G. Schmidt. Hem naar het witte doek tinkelen, dat is nog niet makkelijk. Daar komt een hoop magie bij kijken. Alleen zijn de makers iets te enthousiast aan het toveren geslagen.

Wiplala komt uit een land waar iedereen kan toveren. Of tinkelen zoals hij dat zelf noemt. Het kleine mannetje is daar alleen niet zo goed in. Na een ongelukkige tinkelactie ontvlucht hij zijn land en komt in het keukenkastje van de familie Blom terecht.

Standbeeld

Daar raakt hij bevriend met Johannes, Nella Della en Meneer Blom. En ook nu kan Wiplala het tinkelen niet laten. Nadat hij eerst poes Vlieg tot een standbeeld heeft omgetoverd, laat hij de familie Blom ook krimpen tot zijn eigen lengte. En al snel blijkt dat zo klein zijn heel lastig is in zo’n grote stad als Amsterdam.

Speelgoedjeep

Het is knap hoe de makers acteur Géza Weisz (die grappig genoeg van zichzelf niet heel groot is) en de andere acteurs hebben omgetoverd tot een geloofwaardige kleine wezentjes. Het lijkt echt of Wiplala in de pindakaas pot ligt te genieten van al dat lekkers en daarna in de gootsteen in bad gaat. Ook de race door de stad die de familie in een rode speelgoedjeep maakt is spectaculair. 

Wiplala

Net als de vlucht op de rug van de duif en het gesprek met het beeld van Atlas dat boven op het Koninklijk Paleis op de Dam staat. Dat hebben de makers echt heel knap gedaan.

Wiplala

Wel jammer dat er ineens een boodschap voor de kijkers ingetoverd is. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de ouders. Het is tenslotte een familiefilm. Dat is echt onnodig. Het verhaal van Annie M.G. Schmidt is zonder al sterk genoeg. Maar wie daar doorheen kijkt, krijgt een heerlijke decemberfilm voorgeschoteld.

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden