Theater Terra
Theater

​Recensie: De tovenaar van Oz

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

De tovenaar van Oz

4
Theater Terra
Leeftijd
6+
Wanneer
t/m 15 mei

Woosh. Met een windvlaag worden Dorothy en haar hondje Toto in de familiemusical De tovenaar van Oz naar het sprookjesland Oz gebracht. Lukt het haar om weer thuis te komen?

Op een stormachtige dag schuilt Dorothy uit Kansas met haar familie in de kelder als haar hondje Toto ontsnapt. Ze rent hem achterna, maar dan pakt een wervelwind de twee op en voert hen naar het magische land Oz. Daar woont een tovenaar die hen thuis kan brengen. Alleen is het gele pad dat naar hem leidt, alleen te bewandelen op glitterschoenen. En die wil de gevaarlijke heks van het westen ook hebben. Dorothy is daardoor zo bang om alleen te reizen dat ze met leugens een vogelverschrikker, een man van blik en een leeuw verleidt om met haar mee te gaan. 

Theater Terra

Kwaadaardige grapjes

Het bekende verhaal van De tovenaar van Oz is door Theater Terra in een vermakelijke musical gegoten. De heks van het westen steelt de show met kwaardaardige grapjes (‘onaangenaam kennis met je te maken’). De liedjes zijn soms wel wat vermoeiend door de herhalende teksten: ‘Stappen, stappen niet zeuren.’ Ook moet je even goed nadenken over de boodschap van de voorstelling, want kun je liegen zonder te bedriegen? Maar de musical is vooral grappig. De zaal giert het vaak uit van het lachen. En daar is niets gelogen aan. 

De tovenaar van Oz is nu in het theater te zien. Kijk voor de speellijst op www.theaterterra.nl.  

 

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Theater

Geen inhoud gevonden