De wereld & Ko foto Sanne Peper
Theater

De wereld & Ko: Fantasie als harnas tegen verdriet

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

De wereld & Ko

4.5
De wereld & Ko
Leeftijd:
8+
Met:
Minne Koole en Tijn Docter
Tekst:
Gideon Samson

Ko’s moeder is dood. Dat is één ding wat zeker is in de theatervoorstelling De wereld & Ko. Hoe dat is gebeurd, durft zijn vader hem niet te vertellen. Dus fantaseert Ko er maar op los. En dat levert een vrolijke maar ook verdrietige voorstelling op.

Ko kan zich niets van zijn moeder herinneren en zijn vader vertelt hem steeds hetzelfde verhaal. Dat ze heel stoer was en dapper, en alles durfde. Dus fantaseert Ko dat hij is geboren terwijl zijn moeder aan een parachute in de lucht hing. Of dat ze nooit heeft bestaan en zijn vader hem heeft besteld op Babytekoop.com. Alles wat Ko verzint, speelt zijn vader even enthousiast mee. Want dan hoeft hij de waarheid niet te vertellen. Hij wil liever vergeten. En daar snapt Ko echt niets van. Want als niemand meer aan je denkt, dan ben je pas echt dood.

Geweldige knutsels

Het rollenspel dat vader en zoon spelen, is heel erg grappig. Met kartonnen dozen en knutsels van huis-tuin-en-keuken-spullen maken ze elke fantasie werkelijkheid. Het is verbazingwekkend wat die twee elke keer weer voor elkaar krijgen. Hoe hilarisch ook, er blijft iets knagen. Want wat is er nu toch met Ko’s moeder gebeurd!? Als dan eindelijk het moment daar is en zijn vader begint te vertellen, grijpt Ko toch weer naar de fantasie om wat echt is aan te kunnen. En gelukkig maar. Het is het beste harnas tegen verdriet.

Tot en met 6 april te zien. Kijk voor de speellijst op www.stipproducties.nl.

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Theater

Geen inhoud gevonden