Lied voor de maan
Theater

Lied voor de maan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Lied voor de maan

4
Een lied voor de maan
Leeftijd:
6+
Te zien:
zondag 21 maart om 16.00 uur
Prijs:
gratis

Toon Tellegen schreef ontelbaar veel korte dierenverhalen. Zijn Lied voor de Maan is door De Nationale Opera in een muzikale voorstelling verpakt. En daar kun jij nu in je eigen huiskamer naar kijken. 

De mol maakt zich zorgen over de maan. Die staat daar maar zo alleen aan de hemel en zegt nooit iets. Waarom?, vraagt de mol zich af. Kan de maan niet praten, of wil-ie het niet? Of misschien weet de maan niet wat-ie moet zeggen omdat-ie eenzaam is. De mol besluit een lied voor de maan te schrijven om ’m op te vrolijken. Maar dat is nog niet zo makkelijk! Met hulp van andere dieren in het bos weet de mol uiteindelijk niet alleen de maan, maar ook zichzelf te helpen.

Wegdromen

Het rijmen, het zoeken naar woorden, het raken van de juiste snaar. Het zit allemaal in het boek van Toon Tellegen en past dus perfect bij een muzikale voorstelling. Die is bijna helemaal in opera gezongen waardoor je echt aandachtig moet luisteren om te horen wat de dieren zeggen. En dan moet je ook nog oppassen dat je niet wegdroomt bij het mooie decor, de prachtige kostuums en de sprookjesachtige muziek. Dat je die niet in een echt theater kunt bekijken en beluisteren, stemt best een beetje droevig. Verzamel dus net als mol lieve vrienden en familie om je heen. En dan komt het zeker goed!

De voorstelling is via een livestream te zien. Tijdens de stream is er een live chatgesprek waarin je kunt reageren en vragen kunt stellen.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Theater

Geen inhoud gevonden