Maquette theatervoorstelling van Beumer & Drost
Theater

Nu in het theater: milieu-besparende mini-mensen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Maquette

3.5
Maquette theatervoorstelling van Beumer & Drost
Leeftijd
8+
Te zien
tot en met 17 maart 2019
Met
Peter Drost en Hymke de Vries

Mini-mensen eten minder, verbruiken minder energie en zorgen voor minder afval. Ideaal voor het milieu dus! In de theatervoorstelling Maquette zie je hoe twee minimensjes van luciferformaat gaan wonen bij twee grote mensen. Met grappige gevolgen!

Eduard en Willemijn eten geen vlees, fietsen veel en hebben bijna alleen maar gerecyclede spullen in huis. Alles om het milieu te helpen! Als ze horen dat ‘De Staat’ mensen oproept om verkleinde mensen in huis op te nemen, aarzelen ze niet. Helden vinden ze deze mini-mensen die zich opofferen voor een schonere wereld. Meteen wordt er een bouwpakket bezorgd: een minihuis voor het mini-echtpaar Joke en Addie, midden in de woonkamer van Eduard en Willemijn!

Verrassing

Je merkt al snel dat het niet zo botert tussen Eduard en Willemijn. Zij neemt stiekem een wijntje en hoelahoept op Duitse muziek als hij aan het werk is, terwijl hij geen druppel drinkt en het liefst luistert naar rustgevende vogelgeluiden. De komst van Joke en Addie zetten die verschillen alleen maar op scherp. Er lijkt zelfs iets op te bloeien tussen de grote man en de kleine vrouw en de kleine man en de grote vrouw...

Simpel en slim

De voorstelling lijkt in het begin soms leuker voor volwassenen dan voor kinderen, maar later wordt dat helemaal goedgemaakt door de acteurs die hun rollen met enorm veel lol spelen. Het decor is net als het verhaal even simpel als slim. Maar het allerfijnste is om dat helemaal zelf te ontdekken tijdens de voorstelling, want dan is de verrassing het grootst en het leukst!

Maquette, kijk hier voor de speellijst

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere recensies.
DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Theater

Geen inhoud gevonden