Als je weet waarom een vis praat
Theater

Recensie: Als je weet waarom een vis praat

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Als je weet waarom een vis praat

3.5
Tekening Charlie Bo Meijering
Van:
Perforator en het Nederlands Jeugd Strijkorkest
Wanneer:
t/m 28 augustus

Spinnen, wormen, kwallen. Dat zijn nu niet wat je zegt zachte knuffelbeesten. Toch zijn ze onmisbaar voor ons ecosysteem. Hoog tijd om die eens in het zonnetje te zetten. In Als je weet waarom een vis praat krijgen ze een muzikaal eerbetoon. 

Het podium zit vol. Bommetje vol. Elke hoekje of gaatje is bezet door het Nederlands Jeugd Strijkorkest: jonge talentvolle strijkers zitten met hun viool of cello in de aanslag voor deze muzikale ode. Op het randje van het podium staan uitvinder Akim Moiseenkov en hoboïst Marlies van Gangelen. Zij bouwden voor deze voorstelling nieuwe elektronische muziekinstrumenten. Zo bespeelt de spin met zijn strijkstok een elektronisch spinnenweb en maken drie wormen grappige keelgeluiden die wel wat weg hebben van een gigantische boer.

Buitenbeestjes

Bij dit eerbetoon worden de dieren eigenlijk niet in het zonnetje, maar in het black-light gezet. Dat brengt hun fluorescerende kleuren prachtig naar voren. Op wiebelige stokjes bewegen ze boven de hoofden van het orkest. Dat speelt prachtige, speciaal voor deze voorstelling gecomponeerde, muziek. Intussen klinken er korte gedichten van Joost Oomen over al deze buitenbeestjes… uh -beentjes. Het is een experimentele voorstelling zonder duidelijk verhaal. Maar wie zich laat meevoeren op de dromerige klanken beleeft een bijzonder uur.

Kijk voor de speellijst op perforator.nu/tour

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Theater

Geen inhoud gevonden