De Grote Red Je Reet Show
Theater

Recensie: De Grote Red Je Reet Show

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

De Grote Red Je Reet Show

4
Leeftijd:
6+
Wanneer:
Tot en met januari 2022

De Grote Red je Reet Show is vermaak met een knipoog naar televisie. In een glamourvoorstelling met veel licht, glitter en applaus strijden vijf kandidaten om de prijs, maar de regels zijn niet altijd duidelijk. Verliezers worden winnaars en andersom.

Een showmaster in een glimmend pak stelt met een grote grijns de kandidaten voor. Die zijn vernoemd naar een kleur. Iedereen hoopt te winnen, want de prijs is niet mis: genoeg Mr Pepper hete saus voor de rest van je leven. Peper in je reet, vlammen in je keel. Wie wil dat niet? Om punten te verdienen, moeten de kandidaten challenges doen. Verliest er iemand? Dan mag het publiek heel zielig ‘aaahhhh’ roepen.  

Talentmomenten 

Het idee dat het leven niet eerlijk is en de show daarom zo grillig verloopt, is wat dunnetjes. De voorstelling moet het vooral hebben van humor en actie. De ‘talentmomenten’ zijn het meest verrassend. Daarin kunnen de acteurs laten zien wat ze in huis hebben. Zo kan Turquoise zijn gezicht besturen met denkbeeldige touwtjes en blijkt Lila een handige doventolk. Fuchsia speelt zo mooi op zijn zingende zaag dat Turquoise wel moet dansen, al kost hem dat punten. Hij ‘steelt de show’. Die dertien punten aftrek gaan zomaar naar Oker. Naar het einde toe wordt de chaos steeds groter. Met een onverwachte wending eindigt de show, maar: het leven gaat door, zegt de quizmaster stralend.   

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Theater

Geen inhoud gevonden