Foto: Kamerich & Budwilowitz
Theater

Recensie: De hond die licht gaf

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

De hond die licht gaf

4
De hond die licht gaf
Wanneer:
Tot en met 30 januari 2022
Waar:
Door het hele land

In de theatervoorstelling De hond die licht gaf maak je kennis met Victoria. Haar ouders zijn overleden, dus woont ze met haar hond Tosti bij haar tante. Maar die houdt niet van kinderen. En al helemaal niet van honden!

Victoria en Tosti zitten het liefst op haar zolderkamer. Zo ver mogelijk bij tante vandaan. Daar experimenteert Victoria met de spullen van haar vader, die uitvinder was. Ze maakt trappers boven haar bed, waarmee ze licht kan opwekken en stopt bijzondere brouwsels in flesjes. De twee vermaken zich er dus best goed. Maar dan overlijdt Tosti. En als je dan toch uitvinder bent, moet je dan niet proberen hem tot leven te wekken?  

Poppen 

De hond die licht gaf laat je lachen, huilen én bibberen. De dood van Tosti maakt je verdrietig. En elke keer als Victoria’s strenge tante het podium opsluipt, griezel je van angst. Victoria zorgt met haar vrolijke liedjes en gekke ideeën juist weer voor een lach op je gezicht. Bijzonder is dat tante én Tosti poppen zijn. Actrice Kim van Zweben geeft hen een stem én speelt Victoria. Zij doet in één adem een hond, een oude vrouw én een meisje na. En dat maakt dat je na afloop toch vooral met die lach naar huis gaat. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Theater

Geen inhoud gevonden