Meisjes pakken de jongens © Sanne Peper
Theater

Recensie: Meisjes pakken de jongens

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Meisjes pakken de jongens

4.5
foto Jan Hoek
Leeftijd:
8+
Wanneer:
t/m 29 december 2021
Van:
De Toneelmakerij

Elke keer als ze op het schoolplein pakkertje spelen, gaat het mis. Zoë gaat dan zo op in het spel dat zij de jongens pakt. Maar zo hóórt het niet. Zoë is het zat! Ze vindt het hoog tijd dat de meisjes de jongens pakken! 

Volgens haar vriendinnen schreeuwt Zoë te hard, speelt ze te ruw en weet ze niet wat mooie spullen zijn. Maar als een jongen stiekem iets van de meisjes steelt, is het Zoë die het terug gaat pakken. Vermomd als Dino gaat ze undercover bij de jongens en… ze vindt het heerlijk daar! Eindelijk wordt ze beoordeeld op wie ze is en niet op wat ze draagt! Maar ze ontdekt ook dat niet alle jongens even goed passen in het hokje waarin ze zijn gepropt alleen omdat ze jongen zijn.

Haarspeldje/hoodie

In Meisjes pakken de jongens spelen alle acteurs twee rollen: een jongen en een meisje. Waar ze eerst nog achter de schermen van rol én kleding wisselen, doen ze dat steeds vaker op het toneel. En op het laatst is het alleen een haarspeldje of hoodie dat verraadt in welke rol ze zitten. Meer hebben ze ook niet nodig. Het oeverloze gekwebbel van de meiden, het stoer doen van de jongens (met als hoogtepunt het spel Ultimate kontje smack): het is allemaal zo dik aangezet dat je het ook zonder kledingwissel herkent. Het laat je lachen, maar ook nadenken over hoe goed je zelf eigenlijk in ‘jouw hokje’ past. En hoe fijn het is als je je ook daarbuiten vrij kunt bewegen.

 

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Theater

Geen inhoud gevonden