Zoek
Theater

Theater tussen je oren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Zoek

5
Zoek
Met stemmen van:
Leendert de Ridder, Sarah Bannier
Lengte:
40 minuten
Prijs
€ 3,99

Vroeger sliep Brechtje als een roosje. Volgens haar vriend Alex snurkte ze zelfs vaak. Maar nu doet ze ’s nachts geen oog dicht. Daarom vertellen haar ouders haar een verhaaltje voor het slapengaan. In de luistertheatervoorstelling Zoek luister jij mee.

Op zo’n slapeloze nacht waait het slaapkamerraam van Brechtje open. Buiten ziet ze de ijzige vlakte uit het verhaal van haar ouders. Ook ontmoet ze de jager over wie zij vertelden. Samen met hem gaat ze op pad. Ze ontmoeten zonderlinge figuren die allemaal iets of iemand kwijt zijn. En al snel weet je: ook Brechtje is op zoek. Op deze verlaten plek hoopt ze Alex te vinden. De vriend die ze zo mist. Sinds hij weg is, heeft ze het zo koud dat ze niet meer kan slapen.

Leendert de RidderRivier van tranen

Zoek wordt verteld door Leendert de Ridder (bekend van Mees Kees). Met zijn fijne luisterstem kietelt hij je brein. Verder hebben alle rollen hun eigen stem. De voorstelling zit vol mooie tekstvondsten. Over muntjes die je niet uit de fontein mag vissen omdat er wensen aan kleven. En een rivier van tranen die je nooit moet oversteken omdat je dan jezelf kwijtraakt. Er is zoveel aandacht voor detail dat er tussen je oren een theater opent waar dit prachtige verhaal over verlies, verdriet en troost wordt gespeeld. ‘Iedereen knapt op van een verhaaltje voor het slapengaan’, zegt Brechtjes vader altijd. En voor zo’n prachtige luistervoorstelling als Zoek geldt dat zeker.

Zoek van Kwatta is te huur via Cultuurticket.nl

 
DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Theater

Geen inhoud gevonden