De Verrukkelijke Kinderbakshow
Theater

Theaterrecensie: De Verrukkelijke Kinderbakshow

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

De Verrukkelijke Kinderbakshow

4.5
De Verrukkelijke Kinderbakshow
Leeftijd:
6+
Wanneer:
Tot en met 30 januari 2022

Op het podium steekt iemand een stekker in het stopcontact en het lampje van de bakoven springt aan. Voorverwarmen maar! De Verrukkelijke Kinderbakshow kan beginnen.

In broeken gemaakt van theedoeken verschijnen thuisbakker Rutger (hij won het eerste seizoen van Heel Holland Bakt) en poppenspeler Mark op het podium. Samen maken ze bakboeken en nu staan ze dus in het theater. Het water loopt je meteen in de mond als ze allerlei koekjes opnoemen: de Weespermop, Arnhemse meisjes... Maar een typisch koekje uit Diemen - waar ze dit keer op het podium staan - is er nog niet. Die gaan ze met hulp van het publiek, maken. Eerst vertellen ze wat de basisbestanddelen van deeg zijn. Rutger laat zien hoe je boter maakt, hoe je het beste een ei splitst én legt uit wat eigenlijk het verschil tussen meel en bloem is.  
 

Luchtige toon 

Dit klinkt allemaal nogal serieus, maar Mark voegt met zijn handpoppen Kees de Koekenbakker en twee roze flamingozusjes met makkelijke meezingliedjes en slimme woordgrapjes een luchtige toon toe aan het recept. En ook door de challenges die kinderen en hun (groot)ouders uit het publiek op het podium doen, is deze show er één om letterlijk je vingers bij af te likken. Misbaksels zijn er niet en ondanks alle wistjedatjes ligt deze voorstelling zéker niet zwaar op de maag.

 

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Theater

Geen inhoud gevonden