En de winnaar is ...
Theater

Theaterrecensie: En de winnaar is...

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Theaterrecensie: En de winnaar is...

4
En de winnaar is ...
Regie:
Judith Faas
Tekst:
Sanne Schumacher
Leeftijd:
10+

De handdoeken en bokshandschoenen liggen klaar in de ring, de zoeklichten gaan aan en de muziek bonst als een hart met haast. Het publiek van de theatervoorstelling En de winnaar is… wordt opgezweept voor de alles beslissende strijd tussen blauw en rood.

Hupsend en om zich heen slaand betreden de boksers de ring. Dat het hier niet om zomaar een wedstrijd gaat, hoor je meteen als de scheidsrechter de twee voorstelt. Het zijn haar vader en moeder. Team Blauw, de vader met de benen van beton en Team Rood, de moeder met de nagels van graniet, vechten in de ring hun scheiding uit. En hoewel de twee het over alles oneens zijn, gaan ze nu allebei voor de winst. Hij plakte toch altijd alle banden? Zij ging toch altijd mee naar zwemles?  

Freaky dansjes

Hun dochter snapt er niets van. Hoe kun je nu stoppen met van elkaar houden? Gaan ze dan ook stoppen met van haar houden? Samen waren ze toch toekans? Die dieren schreeuwen en gooien met dingen, maar blijven altijd bij elkaar. Ze wil niet kiezen voor Team Blauw of Rood, maar freaky dansjes doen in de keuken en synchroon tandenpoetsen. Samen! Wat moet zij doen om de scheiding te stoppen? Of kun je aan sommige dingen gewoon niets doen? Niemand niet? En de winnaar is… laat je hierover nadenken in een woeste voorstelling waarbij de zweetdruppels en grappen in het rond vliegen, maar er ook tranen op de loer liggen. Want hoe groot je hart ook is, in tweeën kan het niet. 

Dit filmpje geeft een voorproefje van de voorstelling:

 En de winnaar is… van theatergroep BonteHond speelt tot en met 17 november in heel Nederland.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Theater

Geen inhoud gevonden