Het Mysterie van de Grote Mensen © Sanne Peper
Theater

Theaterrecensie: Het Mysterie van de Grote Mensen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Het Mysterie van de Grote Mensen

4
Foto: Sanne Peper
Leeftijd:
7+
Wanneer:
Tot en met 28 november
Waar:
Door het hele land

Wat doen jouw ouders als jij naar school bent? En jouw juf of meester als ze geen les geven? Voor veel kinderen is het een raadsel wat volwassenen allemaal uitspoken. In Het Mysterie van de Grote Mensen probeert Jo dat te ontrafelen.

Jo pakt zijn onderzoek erg serieus aan. Op zijn zolderkamer bouwt hij een verkleiningsmachine. Daarin stopt hij vier typische volwassenen. Mevrouw van der Put, die altijd wat te zeuren heeft. Meneer Matjes, die ondanks zijn sportschoolverslaving behoorlijk piept en kraakt. Dan is er nog mevrouw Bisou. Zij heeft het altijd druk met werk. Daar een pauze van nemen kan écht niet. Dan vergaat de wereld. En de laatste volwassene - meneer Braam - wordt door Jo opgepikt in de supermarkt waar hij eindeloos staat te twijfelen tussen twee potten mayo.  

Okselhaar en koffieadem 

Dit viertal woont nu in een schoenendoos en ze maken het Jo bepaald niet makkelijk. ’s Ochtends willen ze meteen koffie, anders functioneren ze niet. En ondanks dat ze zich vaak wassen, stinken ze toch. Jo verzamelt al die vieze geurtjes en vloeistoffen in potjes: stresszweet, koffieadem, okselhaar.

Huilen

Alleen tranen heeft hij nog niet. Want heb jij een volwassene wel eens zien huilen? Dat is een van de vele vragen die Jo aan het publiek stelt. Hij maakt je echt deelgenoot van zijn onderzoek. Daardoor kijk je na afloop ook ineens met extra scherpe ogen naar de volwassenen in jouw leven. Want hoe goed weet jij wat zij uitspoken als jij even niet oplet?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Theater

Geen inhoud gevonden