Foto: Bart Grietens
Theater

Theaterrecensie: Hotel Hierwaardaar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Hotel Hierwaardaar

4
Foto: Bart Grietens
Door:
Het Filiaal theatermakers en De Dansers
Leeftijd
8+

Vier gasten lopen de lobby van Hotel Hierwaardaar binnen. Achter de balie staat niemand. Sterker nog, in het hele hotel is geen personeel te bekennen. Toch is het er een levendige bedoening.

Eén voor één druppelen de gasten het vervallen hotel binnen. Ze kijken wat schichtig om zich heen. Bij wie moeten ze zich melden? Een telefoon gaat, maar aan de andere kant van de lijn is alleen onverstaanbaar gefluister te horen. Een radio speelt klassieke muziek: op elke zender exact hetzelfde. Dan ineens klinkt een dreigend geluid. De gasten klitten bij elkaar. Met niemand om hen te ontvangen, moeten ze het samen zien te redden.

Alles leeft

Met z’n vieren doen ze hun best om zich in het hotel thuis te voelen. Dat is nog niet makkelijk als je steeds wordt verrast door iets onverwachts. Door de muren die zoveel wind doorlaten dat de krant haast uit je hand wappert. Lampen die uitgaan als jij ze aan wilt hebben, en andersom. Het verhaal wordt niet alleen door de dansers ‘vertelt’, maar ook door het licht, het geluid en zelfs de decorstukken. Echt alles leeft in dit bijzondere hotel. Net als de vier gasten moet je niet proberen te begrijpen wat er allemaal gebeurt. Ga erin mee en je tuimelt vanzelf van de ene verbazing in de andere. Na het zien van deze voorstelling wil je zeker nog een nachtje bijboeken in Hotel Hierwaardaar.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Theater

Geen inhoud gevonden