Mijn moeder is een diva © Sanne Peper
Theater

Theaterrecensie: Mijn moeder is een diva

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Mijn moeder is een diva

3.5
Mijn moeder is een diva © Jan Hoek
Leeftijd
8+
Met
Wart Kamps, Ellen Parren en Abdelkarim el Baz

Viktor en Valencia hebben een wereldberoemde moeder. Die kreeg op een dag geen applaus meer en daar ligt ze nu nog van bij te komen. Net als de tweeling in Mijn moeder is een diva wacht je tot zij weer verschijnt. 

Viktor en Valencia dragen hun moeder op handen en praten met dezelfde poeha als zij. Ze zeggen dat aardige mensen alleen maar uit zijn op je geld, bijvoorbeeld. En dat in de spotlights staan iets is wat maar weinig mensen kunnen. Als Viktor zich door zijn gitaarleraar laat overhalen om op te treden in het buurthuis, weet Valencia niet hoe hard ze moet roepen dat hij dat moet afzeggen. Straks is er pers en staat hij met een slecht artikel en een oude foto in de buurtglossy. Ze is doodsbang dat hij daar dan net als mammie van moet bijtanken in bed.Mijn moeder is een diva © Sanne Peper

Applaus

Maar Viktor wil niet langer wachten bij de deur die toch niet opengaat. Hij wil bij zijn gitaarleraar zijn die hij stiekem erg leuk vindt (en de gitaarleraar hem). En dat verscheurt Valencia. Want ze kan niet zonder mammie, maar nog slechter zonder Viktor. Eigenlijk is het grootste probleem dat Valencia zichzelf niet durft te zijn in een wereld waarin iedereen iets van je wil of vindt. Toch is deze voorstelling allesbehalve zwaar. Dat komt door de grappige teksten en het goede spel van Wart Kamps en Ellen Parren (die je vast kent uit Het Klokhuis). Daarom is het ook niet erg dat het wachten op de diva de hele voorstelling duurt. Het zijn haar twee niet zo beroemde kinderen die na afloop het applaus verdienen.

Mijn moeder is een diva (8+), tot half april in het theater, www.toneelmakerij.nl.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Theater

Geen inhoud gevonden