Foto: Bart Grietens
Theater

Theaterrecensie: Wat vreet er aan Donnie Druif?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vreet er aan Donnie Druif?

5
Foto: Bart Grietens
Makers
Max Tak
Wanneer?
T/m 29 mei
Speellijst:
www.maxtak.nl

Er ligt Donnie iets behoorlijk zwaar op de maag. Wat? Daar kom je in de voorstelling Wat vreet er aan Donnie Druif? snel achter.

Een rondtrekkend orkest strijkt neer in Donnie’s dorp. Behalve een violist, een oed-speler en een toetsenist is daar ook de betoverende Rosa. Ineens schaamt Donnie zich dubbel over het gedrag van zijn ‘geestelijk uitgedaagde’ broer en dat het hele dorp roddelt. Je snapt meteen de titel, want als iets aan je vreet, dan maak je je zorgen. En Donnie heeft nogal wat op zijn bord, terwijl er thuis vooral eten van de Voedselbank op tafel komt. Hij bezorgt zelfs pizza’s om de zestiende verjaardag van zijn broer te kunnen vieren.

Lastig kiezen

Armoede in een eenoudergezin, is geen vrolijk onderwerp. Gelukkig zijn daar steeds precies op tijd de troostliedjes van het orkest die je meevoeren naar het Verre Oosten. Het verhaal wordt zo goed verteld dat het lastig kiezen is in welk personage je je het meest kunt verplaatsen. Ben jij de verantwoordelijke Donnie die wel wat meer aan zichzelf mag denken? Verstop jij problemen ook het liefst onder een laagje glitter zoals zijn spilzieke zusje of ‘ben’ jij Rosa met gescheiden ouders uit twee tegengestelde werelden? De rol van non-stop snackende en bingewatchende moeder die vergroeid lijkt met haar luie stoel past iedereen wel af en toe. En konden we allemaal maar zó zingen. Spoiler alert: die badkuip staat niet voor niks op de speelvloer en moeder blijkt toch niet vastgelijmd.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Theater

Geen inhoud gevonden