Even niet
Theater

Theatervoorstelling laa(d)t je met rust

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Even niet

4
Even niet
Maker
Mirthe Dokter
Muziek
Tim Hammer
Tekst
Helena Hoogenkamp
Leeftijd
6+
Waar
Podiumkids Thuis
Prijs
€2,99

Soms zit je hoofd vol en is je batterij leeg. Dan wil je keihard roepen: ‘Laat me even!’ Met de thuisvoorstelling Even niet nodigt theatergroep Kwatta je uit om er even niet te zijn. Om de boel de boel te laten en even helemaal tot jezelf te komen. 

Mirthe maakt Even NietIn deze voorstelling laat theatermaakster Mirthe Dokter ook alles wat moet aan zich voorbijgaan. Ze is letterlijk even alleen met zichzelf bezig. Ze maakt een zelfportret dat voor jouw ogen op het scherm verschijnt. Intussen zingt ze een lied dat precies verwoordt wat je voelt als je even niet meer mee wilt doen. De zinnen zijn prachtig: ‘In mijn hoofd hangen woorden, die als slingers slierten door mijn kop. Veeg ze naar buiten door mijn oren, eenmaal binnen bloei ik op.’ En: ‘Ik bouw een kamer van binnen. Met een bord op de deur privé. Waar ik plat op de vloer kan liggen. Dan doe ik even niet mee.’

Zelf aan de slag

Als het portret van Mirthe klaar is, mag je zelf aan de slag met jouw zelfportret. Intussen klinkt de prachtige muziek door. De heldere pianoklanken klateren als een frisse lentebui in je hoofd. En het vegertje dat over de drums streelt, veegt ongemerkt je hoofd leeg. Nog een keer klinkt de tekst vol sprankelende zinnen. En bij de tweede keer luisteren, maakt die nog meer indruk. Even Niet is een prikkelarme theaterervaring die je laadt met rust. Een aanrader voor iedereen die druk is in z’n kop.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Theater

Geen inhoud gevonden