WIEDEEDHET © Kamerich & Budwilowitz/Eyes2
Theater

WIEDEEDHET: Potje Cluedo op de planken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

WIEDEEDHET

4
WIEDEEDHET © Kamerich & Budwilowitz/Eyes2
Leeftijd
6+
T/m
31 januari 2021
www:
BonteHond.net

In een statig landhuis klinkt een ijzingwekkende gil. De landheer ligt morsdood tussen de gordijnen. Wie heeft ‘m vermoord? In WIEDEEDHET wordt er hard gezocht naar antwoorden, maar gek genoeg komen er steeds meer vragen bij

Vlak voor zijn dood heeft de landheer zijn testament veranderd. Hij laat al zijn geld en bezittingen na aan zijn nieuw liefde Adele. Zij heeft dus een goed motief om hem te vermoorden. Maar als ook zij het leven laat, zijn de drie kinderen van de landheer ineens verdacht. Of heeft de butler, het dienstmeisje of de sportleraar misschien iets met zijn mysterieuze dood te maken? En waar is toch Miss Marple gebleven? Deze speurneus leek te weten wie de dader is, maar wilde daar toch steeds geen antwoord op geven. En nu is ze plots verdwenen. En dat is niet het enige vreemde wat er gebeurt in dit landhuis waar iedereen verdacht is en alles een aanwijzing kan zijn.

Loden pijp

WIEDEEDHET maakt een dikke knipoog naar het bordspel Cluedo. Zeker als de drie kinderen met een kandelaar, Engelse sleutel en loden pijp in de hand op de plek van de moord verschijnen. Maar aan het eind van de voorstelling gaat geen envelopje open met daarin de oplossing. Je verlaat de zaal met een hoofd vol vragen én het besef dat je niet altijd overal antwoord op krijgt. Dat is even wennen en misschien wat onbevredigd, maar het maakt wel dat deze voorstelling nog lang door je hoofd blijft spoken. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Theater

Geen inhoud gevonden