Scoop Schaduwtheater

Zo maak je het Scoop-schaduwspel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Ga je graag naar het theater? Dan was er de afgelopen tijd weinig lol te beleven. Voorstellingen gingen niet door of werden voor klein publiek gespeeld. En nog steeds mogen de theaterdeuren niet wagenwijd open. Maar die van jouw thuistheater wel. Dus ga snel aan de slag met dit Scoop-schaduwspel en knutsel je eigen voorstelling in elkaar. 

Wat heb je nodig? 

zwart karton lange
(saté)stokjes
wit laken
zwarte textielstiften
schaar
lijm
touw

De figuurtjes 

Print de Scoop-figuren uit en knip ze heel precies uit. Leg ze op zwart karton en trek ze over. Knip ook de kartonnen figuren heel precies uit. Smeer lijm op het karton. Leg een stokje op de onderkant van je figuurtje en plak daar vervolgens het papieren figuurtje overheen. Herhaal dit bij elk figuurtje.

Het doek 

Leg het laken op de tafel en zorg dat het strakgespannen is (leg bijvoorbeeld zware boeken op elk uiteinde van het doek). Teken het Scoop-theater zo precies mogelijk na met de textielstiften of bedenk een eigen theater. Maak gaatjes in de bovenste twee hoeken en haal daar het touw doorheen. Daarmee kun je het doek ophangen. Gebruik gekleurde textielstiften om je theater verder te versieren.

Speel je liever poppenkast? Print het Scoop-theater dan op A3 uit en plak het in het midden van een groot vel gekleurd karton. Snijd het midden voorzichtig uit met een snijmesje (of laat je ouders helpen). Snijd vervolgens aan de zijkanten twee smalle delen voorzichtig in zodat je ze om kunt klappen. Het middelste gedeelte van je theater moet twee keer zo groot zijn als de zijkanten.

Anderen lazen ook: Theaterthuisuitjes.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook