eerste schoolweek

Survivaltips voor de eerste schoolweek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Snik, snik, in het noorden van het land is de grote vakantie bijna weer voorbij. Vanaf maandag beginnen daar de scholen weer.

In plaats van laat opblijven, heel veel buiten spelen en lekker niksen is het weer opletten en stil zitten geblazen. Een oersaai vooruitzicht? Helemaal niet! Met deze survivaltips wordt terug-naar-school bijna een spannend avontuur.

Tip 1: Een goed begin

Zorg dat je schooldag leuk begint. Zet meteen na het opstaan je lievelingsmuziek op. Of stel de wekker op je telefoon zo in dat je wakker wordt met een lekker nummer. Je kunt ook met een vriend(in) afspreken dat jullie elkaar elke ochtend een goede mop appen om de dag vrolijk te beginnen. Regel deze eerste schooldagen ook eens een extra lekker ontbijt. Misschien mag je wel een eitje bakken?

Tip 2: Fantasievakantie

Gebruik je fantasie om die eerste week door te komen. Knijp je ogen een beetje samen en maak in je hoofd van het klaslokaal een vakantieparadijs. De autoweg aan de overkant? Dat is een horizon boven een strakblauwe zee. Die flat ervoor? Een strandhotel vol blije toeristen op hun balkons. De tl-lampen boven je hoofd? Een heerlijk warm zonnetje! Laat al je klasgenoten lekker meedoen met fantaseren. Misschien mag er op het digitale schoolbord wel een plaatje van een palmenstrand.

Tip 3: Leuk-lijstjes

In de klas even tijd voor jezelf? Maak dan eens een fijn ‘leuk-lijstje’. Bijvoorbeeld een top tien van leuke dingen die je straks na schooltijd kunt doen. Of van het lekkerste eten dat bestaat. Of van alle cadeautjes die je voor je verjaardag wil. Je kunt ook een citatenboekje bij gaan houden. Daar schrijf je dan grappige momenten van je juf of meester in. Aan het eind van het jaar heb je een schriftje vol met allemaal leuke herinneringen.

Tip 4: Flashmob

Organiseer met je klas een flashmob om de eerste week een beetje feestelijk te maken. Spreek bijvoorbeeld af dat jullie precies om half drie ineens de meester een staande ovatie te geven. Of trek om kwart over elf allemaal heel snel een oranje T-shirt aan.

Tip 5: Leuk rekenen

Oefen je rekenkunsten op een leuke manier. Als je juf of meester een stopwoord heeft, zoals bijvoorbeeld heel vaak ‘Ehmmmm’ zeggen, tel je een half uur lang hoe vaak hij/zij dat zegt. Je kunt met een vriend of vriendin afspreken dat je de volgende dag weer een half uur gaat tellen en een weddenschap afsluiten of je dan meer of minder streepjes moet gaan zetten.

Komt dit artikel je bekend voor? Dat kan kloppen! Dit stuk verscheen in 2019 ook op kidsweek.nl. 

Nog meer lezen over het leven als brugklasser? Bestel dan de speciale 7Days-krant Brugklas voor Beginners, boordevol tips om je eerste jaar goed door te komen! Je leest over hoe je nieuwe vrienden maakt, welke apps handig zijn en welke type leraren je tegen komt op de middelbare school. Verder vertellen BN'ers en ervaringsdeskundigen over hun tijd als brugklasser. Een must-read voor aanstaande brugklassers! Je kunt hem hier bestellen.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

School is al leuk. ik kan niet wachten

Haha ik heb nog 2 weken vakantie

Ik vind school echt superleuk het leukste, bijna het leukste wat er bestaat

School is stom

Die tips had ik echt nodig Juichen

Ik had ze niet nodig

Goed gezegd

Leuke tips .......maar als je geen telefoon hebt hoe moet je dan een mooi naar je vriend(in) sturen?

Handig maar ik vind school toch al leuk. Duimomlaag Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps