Silver Metz foto ANP
TV

Tips van Voice Kids-winnaar Silver Metz

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Sophia won nog maar netThe Voice of Holland of het nieuwe seizoen van The Voice Kids is alweer begonnen. Winnaar van vorig jaar Silver Metz (12) heeft tips voor de nieuwe kandidaten. 

‘Het was een van de mooiste avonturen van mijn leven’, zegt Silver. Bijna een jaar geleden won hij het achtste seizoen van The Voice Kids. Al vanaf het begin was hij favoriet. Bij de blind auditions draaiden al na een paar seconden alle vier de stoelen. ‘Dat is waar iedere kandidaat van droomt natuurlijk. Het was echt supermooi!’ Maar ook van de battles, sing-offs en de finale heeft Silver enorm genoten.

Coach for life

‘Het mooiste eraan vind ik dat ik veel podiumervaring heb opgedaan en goede mensen heb ontmoet. Dat is belangrijk als je verder wilt in de muziek. En Ali natuurlijk… hij is een een coach for life. Ik treed nog af en toe met hem op en hij geeft me echte levenslessen. Dat wij blijerds zijn bijvoorbeeld. En dat we ons daarmee gelukkig moeten prijzen.’ Silvers winst van vorig jaar leverde hem voor dit jaar een Kids’ Choice Awards-nominatie op in de categorie aanstormend talent. Maar is hij nog wel aanstormend met al grote musicals én winst van The Voice Kids op zijn naam? ‘Je kunt altijd aan blijven stormen toch? Mijn droom is om ooit in een uitverkochte Ziggo Dome te staan met mijn eigen nummers. Die komen er trouwens binnenkort aanstormen…’

Vertrouwen in jezelf

Kijken naar het nieuwe seizoen van The Voice Kids gaat hij zeker. En tips voor de kandidaten heeft hij ook. ‘Het is belangrijk dat je lekker jezelf bent, niet gaat stressen en ervan geniet. Als je het leuk vindt om te zingen, is stressen ook helemaal niet nodig want dan is het alleen maar leuk.’ Maar hoe blijf je rustig als je tegen die vier stoelruggen aan zit te kijken. ‘Je moet een diep vertrouwen in je zelf hebben dat er iemand gaat draaien. Dan gebeurt dat zeker.’

Anderen lazen ook: Silver (11): 'Voice Kids was een groot avontuur'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Blij ik vind dat siver mooi kan zingen echt leuk

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.