Sint in een hip kort jackje?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Zie ginds komt de stoomboot er echt nog niet aan. Ook wordt er nog lang niet aan de deur geklopt. Niet hard geklopt, maar ook niet zacht geklopt. Het duurt echt nog wel even voor Sinterklaas met zijn Pieten weer naar Nederland komt. Toch liggen de pepernoten al in de winkels en is er over Sinterklaas en zijn Pieten van alles te doen. Er zijn namelijk mensen die vinden dat het allemaal wat hipper kan met die Sinterklaasliedjes. 

Waarom? Omdat Zwarte Piet al lang niet meer met een roe door de straten loopt, niemand meer kaatsenballen in een net cadeau krijgt en je ook niet in de zak mee naar Spanje wordt genomen. En toch zingen we dat elk jaar massaal uit volle borst. Dus zijn een paar handige liedjesschrijvers aan de slag gegaan. De melodie van de Sinterklaasliedjes blijft hetzelfde maar de tekst moet ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht want we zitten allemaal even recht’ wordt: ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je Piet want we zingen allemaal blij een lied.’

Nou ja! Het hele Sinterklaasfeest is toch juist leuk omdát het ouderwets is en vol tradities zit? Moet de goedheiligman die onhandig lange tabberd dan ook verruilen voor een kort hip jackje? En voortaan met het vliegtuig naar Nederland komen? En Amerigo vervangen voor een Segway? Nou? Geef je mening! 

Wil je zelf horen hoe de nieuwe liedteksten klinken? De Kidsweek-redactie zong de nieuwe versie van Oh, kom er eens kijken. Luister maar:

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Sinterklaas hoort ouderwets te zijn. Dat maakt het zo leuk. Blij
Blijf van Sinterklaas af!!!

sinterklaas hoort bij nederland Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Blij Blij

Ik vind dat de sinterklaasliedjes moeten blijven zoals het al die jaren werd gezongen. En sinterklaas wil vast niet dat de sinterklaasliedjes vernieuwd worden. Hij heeft ook de verantwoordelijkheid de liedjes te veranderen. Niet wij.

Sinterklaas is een feest voor kinderen. Het is een beetje vreemd dat de liedjes en de pieten moeten veranderen aleen omdat een aantal grote mensen dat wil, terwijl de kinderen er helemaal geen probleem mee.

ik vind dat je er van af moet blijven Rentweg

Ik weet dat Sinterklaas niet bestaat

Blij Laat sint en piet blijven zoals ze zijn.

Ik vind het niet kunnen, het is ongeveer hetzelfde als
koning Willem Alexander tijdens de troonrede niet
leden van de state generaal zegt maar: Hallo beste leden
Van oranje raad of zo iets.

De oude sinterklaas liedjes moeten zo blijven! Die liedjes horen er gewoon bij, het zou niet leuk zijn als ze zouden veranderen! Vraagtzichaf Rentweg

Ik vind dat je de liedjes gewoon moet laten het is namelijk juist leuk dan hoor je nog steeds leuke oude liedjes. Je leert meteen ook van de geschiedenis en het is makkelijk om te onthouden anders heb je opeens hele andere tekst en dan onthoud je het niet dus houd die oude liedjes!!!! Juichen

Laat gewoon alles bij het oude!! Dat is gewoon nostalgie!! Ga een kinderfeest niet veranderen dat al jaren en jaren hetzelfde is!!

Laat de mensen hun eigen ergens anders druk om maken, dan een zwarte piet!! Gewoon te belachelijk voor woorden!!!

ik vind het niet echt nodig dat het verandert .
want het is al heel lang zo .
als het dan zomaar verandert vind ik het verwarrend .
want als het dan sinterklaas is zing je misschien weer de oude liedjes. Vraagtzichaf

met sinterklaasliedjes mogen wij niet aankomen want daar hebben wij niks
mee te maken

Vraagtzichaf hallo! Ik ben Scoop Vraagtzichaf

mee eens van de sinterklaas liedjes moet je afblijven!!!

Wat is er anders aan

Ik vind het heel erg raar iets wat al 200 jaar traditie is ga je toch niet zomaar verpesten?! Duimomhoog

Ik vind de oude liedjes leuker!!! Rentweg

De oude liedjes zijn leuker, en die ken je ook goed nu raak je door de war. Vraagtzichaf

Het is een traditie en moet zo blijven. Natuurlijk kunnen er altijd nieuwe liedjes bijkomen, dat is juist leuk (5enk aan de piet die ging fietsen en toen klapte zijn band...)

De oude liedje is veeeeeeel! Leuker
Dus ik vind dat de oude liedje gewooon moet blijven

cathy is Rentweg stom de normale liedjes blijven wij zingen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.