Sinterklaasboeken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie Terhell
Annemarie
Terhell

Ieder jaar verschijnen er in november weer nieuwe Sinterklaasboeken. Vaak spelen Sinterklaas en zijn Pieten daarin de hoofdrol. En altijd gaat er iets mis. Het paard van Sinterklaas zakt door zijn hoeven en kan niet mee op de boot. Of Sint rijdt in het bos en wordt gevangen genomen door struikrovers. Gelukkig komt het altijd op het nippertje goed...

Aangespoeld
In De heerlijkste 5 december varen Sint en Piet voor de 574ste keer naar Nederland. En dan vergaat de stoomboot. Druipend en rillend spoelen ze aan op een Frans strand. Met een vrachtauto komen ze toch nog in Amsterdam terecht. Maar niemand herkent de Sint zonder zijn mijter! Met een Zwarte Piet die verdacht veel op Jip (van Janneke) lijkt.
De heerlijkste vijf december, Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp, Querido, € 4,95

Puzzeltocht
In Het geheim van Sinterklaas is Sint geen keurige oude heer, maar een vrolijke vent. Hij scheldt de kerstman uit voor ‘kerstkalkoen'. Links en rechts deelt hij klappen uit met zijn mijter. De zus van Sinterklaas verzint een wedstrijd voor Sinterklaas en de Kerstman. Wie wint, mag bepalen wie de cadeautjes rondbrengt. ‘Makkie' roept Sint. Er volgt een flauwe puzzeltocht, die vast heel grappig is bedoeld, maar het toch niet helemaal is.
Het geheim van Sinterklaas, Elisabeth Mollema, Van Goor, € 12,50

Schoen zetten
Sinterklaas kan best tegen een grapje zijn nieuwe avonturen van Sil, Geerten en Mare. De twee broers stoppen de brievenbus vol kruidnoten. Zo houden ze hun zusje voor de gek. En ze sluipen midden in de nacht door het huis, om te kijken wat er in hun schoen ligt. Het zijn gezellige verhalen, waarin het ruikt naar schoorsteen, novemberavond en kruidnoten.
Sinterklaas kan best tegen een grapje, Selma Noort, Leopold, € 7,95

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps