K'NEX

Slim spelen met Pixicade en Pokémon Trainer Guess

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
ADVERTENTIE

Zo maak je games – met Pixicade!
Pixicade is superleuk educatief speelgoed dat je de basis van het game-maken leert! Pixicade is gemaakt door Martin en Alysha, een Amerikaans stel. Martin is een computerprogrammeur en Alysha is lerares.

Met Martin zijn kennis van programmeren en games en Alysha’s didactieke kennis en creativiteit creëerden zij Pixicade! Met Pixicade teken je eerst je eigen game uit op papier. Dit doe je met specifieke kleuren, elke kleur staat voor een ander spelelement (zo teken je bijvoorbeeld met zwart de speelruimte en met groen je avatar). Daarna gebruik je de Pixicade-app en maak je een foto van je getekende game. Hierna kan het spel gespeeld worden en gedeeld worden met vrienden! Ook kan jij je game aanpassen en powerups toevoegen, om het zo nog cooler te maken.

Pixicade Gamer's Gide

De Pixicade Gamer’s Gids legt in duidelijke taal de basisbeginselen van het game-maken uit en hoe je met Pixicade je eigen game kan maken! Fijn feitje voor ouders: De Pixicade-app is zo ingericht dat ouderlijke toestemming vereist is voor bepaalde functies in de Pixicade-app. Zo krijgen ouders bijvoorbeeld alle vriendschapsverzoeken te zien en kunnen ze deze goedkeuren of afwijzen. Pixicade is overigens ook Speelgoed van het Jaar in de categorie 10 & 11 jaar én heeft de Gouden Publieksprijs gewonnen! Wow!

Aan welke Pokémon denk ik?
De Pokémon Trainer Guess is een superslim apparaatje in de vorm van een Pokéball. Trainer Guess kan wel 148 Pokémon raden! Bekijk de Trainer Veldgids, kies een Pokémon en beantwoord Trainer Guess zijn vragen. Is je Pokémon voornamelijk geel, als een banaan? Is je Pokémon een elektrisch type? Heeft het een staart? De Trainer Guess zal naar aanleiding van jouw antwoorden proberen te raden aan welke Pokémon je denkt.

Als de Trainer Guess jouw Pokémon goed raadt, voegt hij hem toe aan je elektronische collectie. Probeer alle 148 Pokémon te verzamelen! En… aan welke Pokémon dachten wij? 

Bekijk hier het fimpje!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook