Spiderboy in Gaza

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Carolien
Carolien
Plasschaert

Dit is Mohammed. De Palestijnse jongen is twaalf jaar, 1 meter 37 lang en hij weegt 29 kilo. Zijn lichaam kan hij op alle denkbare manieren vouwen, vandaar zijn bijnaam Spiderboy. Zijn droom? In het Guinness World Records-boek komen. En dan snel weg uit Gaza, de wijde wereld in.

Stap één: ga op je buik liggen en druk je borst stevig tegen de grond. Vouw dan je benen over je hoofd en plant je voeten plat op de grond, naast je gezicht. Draai vervolgens razendsnel rondjes om je as. Eh… Ben je na de eerste stap al afgehaakt? Dat is niet zo gek.

33 rondjes
Er zijn maar weinig mensen die hun lijf zó kunnen bewegen. Mohammed vindt het een makkie. Hij kan in deze houding zelfs 33 rondjes draaien in één minuut. Vier meer dan het bestaande wereldrecord, dat hij officieel wil verbreken. 

Maar dat gaat niet zomaar. Hiervoor moet je een aanvraag doen bij Guinness World Records. Als de organisatie deze goedkeurt, komt er een officiële jury kijken of je ook echt kunt wat je belooft.

Echte poging
‘Onze aanvraag is nu geaccepteerd’, vertelt Mohammeds coach, die ook Mohammed heet. ‘Binnen een paar weken hopen we dat hij zijn recordpoging écht kan doen voor de jury. En dat hij een plekje krijgt in het beroemde boek.’ 

Donderdag lees je in de papieren Kidsweek een interview met coach Mohammed. Heb je nog geen abonnement? Maak dan nu met ons kennis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

cool maar in het filmpje was 34 dus 5 meer dan het record. 

ik vind het maar raar hoor.ik krijg meer van deze dingen horen.want ik krijg kidsweek

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.