'Spiderman' weer in actie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

De beroemde Franse klimmer Alain Robert is zondag weer in actie gekomen. Snel als een spin beklom hij een van de hoogste gebouwen van Dubai. Weten we meteen hoe hij aan z’n bijnaam komt!

Spiderman. Zo wordt Alain Robert (52) ook wel genoemd. De Fransman doet niets liever dan klimmen. En dan klautert hij niet een bergtop of een rotswand op, maar een gebouw of een toren. Hoe hoger hoe beter. En het liefst zonder enige vorm van beveiliging.

Hulpmiddelen
Zondag beklom Robert de 75 verdiepingen hoge Cayan Tower in Dubai ook freestyle. Zijn enige hulpmiddelen waren zijn klimschoenen aan zijn voeten en stroefmakend poeder en plakkerige tape aan zijn vingertoppen.

Het was geen makkelijke klim. Spiderman had weinig ruimte om zijn voeten neer te zetten, het gebouw had scherpe randen en er stond een stevige bries. Maar Robert liet zich niet afleiden en onder aanmoediging van het publiek wist hij in zeventig minuten de 307 meter hoge top te bereiken.

Nu kan Robert dus de Cayan Tower toevoegen aan de lange lijst met klimstunts die al op zijn naam staan.  De Taiwanese Taipei Tower, de Eiffeltoren in Parijs, het Amerikaanse Empire State Building, een hoog hotel in Cuba. In 2011 leverde hij een huzarenstukje af door 's werelds hoogste gebouw te bedwingen, de 828 meter hoge Burj Khalifa (ook in Dubai). Daar deed hij toen zes uur over.

Je verwacht het misschien niet bij deze stuntklimmer, maar wist je dat Robert last heeft van hoogtevrees? Dat schrijft hij tenminste op zijn website.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ahahahahahahahahhahahahah,Die Spin heeft geen hoogtevrees Blij Blij Blij Blij

zo hij is oud Rentweg

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps