scholieren

Leerlingen staken voor beter klimaat

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Een groepje middelbare scholieren voert sinds gisteren actie voor het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. Ze spijbelen van school om zo aandacht te vragen voor het klimaat.

De spijbelstaking is bedoeld om de Zweedse Greta (15) te steunen. Zij zit al twee weken voor het Zweedse regeringsgebouw om de politici in haar land te vragen om in actie te komen om het klimaat te beschermen.

GretaGreta zit voor het parlement op de grond

Matt Kanters (16, linksboven op de foto) is één van de spijbelstakende scholieren in Den Haag. ‘Greta is twee weken geleden met staken begonnen omdat ze het niet eens is met het  klimaatbeleid van haar regering. Wij doen hier nu precies hetzelfde want wij vinden dat ook de Nederlandse regering veel te weinig doet om het klimaat te beschermen. Wij willen graag laten zien dat we het eens zijn met haar.’

Verkiezingen

De scholieren in Den Haag zijn nu ongeveer met z'n tienen. Maar ze hopen dat er komende dagen nog meer leerlingen bij komen. 

Net als Greta willen de Nederlandse scholieren blijven zitten tot zondag. Op die dag zijn er verkiezingen in Zweden. Greta hoopt dat mensen door haar actie extra goed na gaan denken op wie ze gaan stemmen.

 Anderen lazen ook: Minder plastic tasjes in de Noordzee.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind dat dit goed is want dit is helaas hard nodig voor het milieu. Als iedereen er zo aan dacht zou de wereld een stuk mooier zijn. Duimomhoog

chips hoeft ook niet inzilverfolie plastic, dat is het aller ergste.
dat kan je nog minder recyclen

Ik zou graag ondersteund worden om met een geel hesje op het Binnenhof te staan met een bord.
Wij ijzen statiegeld.
Voordeel, kleine flesjes en blikjes krijgen waarde, waardoor er minder weggegooid wordt en degene die het opraapt en inlevert €1,- krijgt. Help me, hoe krijg ik dit voor elkaar?????? Www.kanoamsterdamnoord.nl Vraagtzichaf

eerst een taalcursus
ijzen --> wtf
eisen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps