Strijder
Interview

Maik en Anouar (14) maken acteerdebuut in Strijder

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Maartje
Dammers

In Strijder spelen Maik en Anouar (allebei 14) twee vrienden die ervan dromen profvoetballer te worden. Zelf hadden ze die droom ook ooit. In deze film maken ze hun acteerdebuut. Wordt dit hun nieuwe droomberoep? 

Bij toeval gescout worden, is iets waar de jongens in Strijder van dromen. En dat is precies wat Maik overkwam. Alleen niet door een voetbalscout, maar door een filmscout. ‘Ik was wheelies aan het maken in een parkeergarage. Dat mocht niet en ik kreeg daar ruzie over. De filmscout zag dat toevallig. Hij zei toen dat ik precies degene was naar wie hij op zoek was’, vertelt Maik. ‘Ik denk dat het komt omdat ik net zo bijdehand ben als Dylan.’ Anouar: ‘We houden ook allebei van voetbal én zijn Feyenoord-fan. Al is Youssef voor Ajax, maar dat is een rol. Dus het lukte me wel om te doen alsof.’

StrijderIn de film zit Maik (rechts) in een rolstoel 

Dromen

Met de voetbalskills van de jongens zat het wel goed, maar in een rolstoel rijden moest Maik nog leren. ‘Ik kreeg daarbij hulp van scenarioschrijver Job Tichelman. De film is op zijn leven gebaseerd. Hij gaf me goede tips. Het lastigst vond ik de scène waarin we zwemmen onder de Brienenoordbrug. Ik mocht mijn benen niet gebruiken. Dat was echt zwaar!’ Anouar: ‘En het was heel koud, want we filmden in oktober!’ Dat ze met voetbaltovenaar Touzani mochten spelen, was een droom die uitkwam. En een nieuwe droom is er al. De jongens willen allebei verder met acteren. Maar als ze echt alles zouden kunnen worden wat ze willen? ‘Dan toch profvoetballer!’ roepen de jongens in koor.

Strijder draait vanaf 21 juli in de bioscoop. Lees hier de recensie van de film. 

Anderen lazen ook: Filmrecensie: Voetballen tot je erbij neervalt in Strijder

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook