Surfrecord op megaplank

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Met een hele troep mensen tegelijkertijd op een supergrote surfplank staan. En dan zo lang mogelijk surfen. Zo probeerden mensen in wetsuits zaterdag in Californië een nieuw record te vestigen.

Honderden nieuwsgierige kijkers stonden zaterdag met hun blote voeten op een Californisch strand. Zij zagen hoe tientallen handen een megasurfplank insmeerden met wax, zodat-ie soepel door het water zou glijden. Daarna werd de bijna dertien meter lange plank met een hijskraan het water in gehesen.

66 surfers
Toen was het een kwestie van met zoveel mogelijk mensen tegelijk op de plank klimmen. En het dan zo lang mogelijk zien uit te houden op de golven. Het lukte uiteindelijk 66 surfers om op de plank te klimmen. Zij hielden zich aan elkaars schouders vast om niet te vallen.

Een medewerker van Guinness World Records was erbij om de poging met een stopwatch te timen. Zo lukte het de groep om ruim tien seconden lang met hun megaplank op de golven te surfen. De man van het wereldrecordboek keek op zijn stopwatch en zei: 'Volgens mij hebben jullie een nieuw wereldrecord behaald.' Toen barstten de surfers en toeschouwers uit in luid gejuich.

Oud record
Experst van het recordboek gaan nog onderzoeken of de recordpoging precies volgens de regels is verlopen. Over een week komt de uitslag, maar het is al vrij zeker dat het record Zo-lang-mogelijk-met-zoveel-mogelijk-mensen-op-1-surfplank-surfen behaald is. Het vorige record stond op 47 mensen.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wouw! Ik zou dat ook willen Blij Blij

wat zijn julie mooi hoor ik zuo daar ook op wilen hoor

wouw cool ik zou daar ook op willen en ook met zoveel mensen er op blijven staan echt knap maar het is ook een hele grote kano maar ja met 60 mensen er op is wel knap
Duimomhoog Vraagtzichaf Blij Rentweg Duimomlaag Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps