Beeld Ripla-1

Testers gezocht voor kinderauto

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Hoe handig zou het zijn als je gewoon helemaal zelf met de auto naar je opa en oma kunt rijden? Of naar school als het hard regent? Nederlandse wetenschappers hebben een elektrische auto ontwikkeld speciaal voor kinderen: de Ripla-I. En ze zoeken testrijders.

Het autootje zit propvol met de nieuwste elektronica waardoor hij volautomatisch en veilig tussen andere auto’s rijdt. Ook inhalen, parkeren en toeteren doet hij zelf. Je hoeft als bestuurder dus niets te doen en hebt dan ook geen rijbewijs nodig. ‘In de eerste testfase is de Ripla-I niet één keer tegen iets aan gebotst’, vertelt autowetenschapper Liane Rep, één van de bedenkers van het zelfsturende wagentje.

Speciale app

Reps eigen kinderen brachten haar op het idee van het autootje. ‘Die moet ik altijd overal naartoe brengen: sport, vrienden, feestjes. Dat kost hartstikke veel tijd. En zo gezellig zijn die ritjes nou ook weer niet.’
Volgens de uitvinder passen er in de Ripla-I maximaal twee kinderen. ‘Ouders voeren in het navigatiesysteem de bestemming in. Daarna rijdt de auto daar zelf heen. Via een app kunnen ze de reis volgen. En intussen kunnen ze bijvoorbeeld rustig hun werk doen.’

Oefencircuit

De auto zit nog volop in de testfase. Om straks ook echt de weg op te mogen, moet hij eerst getest worden op een groot oefencircuit. Rep zoekt daarvoor nog ongeveer honderd testrijders van 7 tot 12 jaar.
Lijkt het jou leuk als één van de eersten in deze auto te rijden? Meld je dan vandaag nog aan via onderstaand formulier.

Anderen lazen ook:  Auto vliegt op water.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook