Foto: Pexels

5 leuke podcasts voor kinderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Luister jij weleens naar een podcast? Er verschijnen er steeds meer. Dit zijn vijf tips voor leuke podcasts voor kinderen.

1. Sara's Mysteries

In deze podcast lost Sara samen met kinderen verschillende mysteries op. Elke aflevering schakelt een ander kind haar hulp in om een raadsel op te lossen. 
Luister hier naar Sara's Mysteries.

2. De Dik Voormekaar Show

De Dik Voormekaar Show was een radioprogramma van komieken André van Duin en Ferry de Groot. Met verschillende gekke stemmetjes speelden ze sketches. Het werd tussen 1973 en 1985 werd uitgezonden en is dus al best oud. Maar het blijft leuk!
Luister hier naar de Dik Voormekaar Show.

3. Het Klokhuis

De makers van het tv-programma Het Klokhuis hebben ook een podcast. In hun eerste serie afleveringen bespreken ze onmisbare uitvindingen. Of eigenlijk dingen die we heel gewoon vinden, maar die enorm belangrijk zijn.
Luister hier naar de podcast van Het Klokhuis.

4. De Waanzinnige Podcast

In deze podcast vertellen kinderen tussen de 6 en 12 jaar over hun lievelingsboeken. Elke aflevering leest een ander kind een stuk voor uit een favoriet boek. De belangrijkste boodschap: lezen is leuk!
Luister hier naar de Waanzinnige Podcast.

5. Waarom? Daarom!

Waarom zijn bladeren groen? Waarom heb je de hik? Of waarom leven de dino's niet meer? In deze Vlaamse podcast beantwoorden radio-dj's Maarten en Dorothee samen met wetenschapsjournalist Lieven Scheire vragen van kinderen.
Luister hier naar Waarom? Daarom! 

Anderen lazen ook: Bart over Jeugdjournaal Podcast: 'We willen je fantasie prikkelen'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook