Meisje met bloemen

7 tips tegen verveling in de zomervakantie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Weg met die schoolboeken: het is vakantie! Maar wat doe je in die zes weken als al je vrienden op vakantie zijn? Je kunt natuurlijk op de bank hangen, maar zelfs dát gaat vervelen. Daarom schreven we dit lijstje met doe-ideeën voor komende week, voor elke dag eentje!

Maandag: maak een stop-motionfilmpje

Dat kan vrij makkelijk met een app. Grijp je potloden, lego, klei en speelgoedauto’s en ga aan de slag met een tablet. Voor iPads is er iMotion, gratis verkrijgbaar in de App Store. Android-gebruikers kunnen gratis Stop Motion downloaden. Hier lees je hoe je in acht stappen een stop-motionfilmpje maakt. 

Dinsdag: bouw een bioscoop

Hang lakens op, leg kussens neer en haal popcorn in huis. Lichten uit, gordijnen dicht en je lievelingsfilm aan. Natuurlijk is de hele buurt uitgenodigd!

Woensdag: speel GeoGuessr

Bij dit leuke computerspel word je ergens in de wereld op Google Maps gedropt. Daarna moet je uitvinden waar je bent. Hmm, de Eiffeltoren… Waar zou ik zijn? Vraag wel even aan je ouders of je een gratis account mag aanmaken. Je kunt maar vijf rondes per dag spelen, maar dat kan al voor uren speelplezier zorgen.

Donderdag: zoek een schat

Vraag aan je broer of zus of hij/zij een schat wil verstoppen en een kaart naar de verstopplek wil maken. De schat kan bijvoorbeeld een klein kistje zijn met een euro uit je spaarpot erin. Nog leuker is het natuurlijk om dit spel in een speeltuin te spelen. Dan kun je als een echte piraat je schat opgraven!

Vrijdag: organiseer een buurtdisco

Zoek van tevoren je lievelingsliedjes uit en zet ze in een playlist. Maak mooie uitnodigingen voor je vrienden en vriendinnen en zet de volumeknop op tien.

Zaterdag: houd een modeshow 

Ze alle stoelen en tafels aan de kant en maak je eigen catwalk. Misschien mag je zelfs de inhoud van de kledingkast van je ouders gebruiken voor de show.

Zondag: flessenvoetbal

Dit spel speelden kinderen jaren geleden ook al, maar het blijft leuk! Vul twee grote plastic flessen met water, haal een bal erbij en trommel een tegenspeler op. Het doel is om elkaars fles om te schoppen met de bal. Is je fles geraakt? Zet hem dan gauw overeind voordat hij leeg is. Want wiens fles als eerste leeg is, heeft verloren. En heeft waarschijnlijk natte voeten.

 

Anderen lazen ook: Quiz: Wat weet jij over Nederland als vakantieland?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook