uitjes kerstvakantie

De leukste uitjes voor de kerstvakantie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Latten
Charlotte
Latten

Twee volle weken kerstvakantie komen er aan! Tijd om uit te slapen, kerstfilms te kijken, en natuurlijk allemaal leuke dingen te doen. Wij hebben alvast wat fijne uitjes uitgezocht. Merry Christmas!

Winter Wonderland… aan het strand

Voor heel veel ijs- en winterpret breng je een bezoek aan het Cool Event Scheveningen. Daar kun je schaatsen op de enorme schaatsbaan voor het Kurhaus, roetsjen van een dertig meter lange ijsglijbaan en bijzondere ijssculpturen bewonderen.
Meer weten? Kijk dan op: www.cooleventscheveningen.nl.

Geef mij maar Amsterdam

Wil je meer weten over (het oude) Amsterdam? Dan is het Amsterdam Museum zeker een bezoekje waard. Beleef een spannend avontuur in het kleine weeshuis of ontdek de geschiedenis van Amsterdam met de DNA familietour. Alleen in de kerstvakantie kun je op zondag- en woensdagmiddag komen spelen en snuffelen in het Pakhuis van de Wereld, zoals de bijnaam luidde van Amsterdam in de gouden eeuw. Ontdek wat er in de pakhuizen werd opgeslagen en waar producten allemaal vandaan kwamen.
Meer weten? Kijk dan op: www.amsterdammuseum.nl.

Gefopt door kunst

Een soort grote kijkdoos waarin een kunstenaar zó goed in perspectief heeft geschilderd dat je je er in een andere wereld waant. Dat is een perspectiefkast, een Hollandse uitvinding uit de 17e eeuw. Er zijn op de hele wereld maar zes perspectiefkasten bewaard gebleven. Het enige exemplaar in Nederland is nu te zien in het Bredius museum in Den Haag, bij de tentoonstelling ‘Schoonheid misleidt’. Naast de bijzondere kast vind je er ook een aantal anamorfoses en trompe l'oeils. Dat zijn ook schildertechnieken die de kijker een beetje voor de gek houden. Deze schilderijen werden dan ook ‘bedriegertjes’ genoemd. De tentoonstelling is te zien vanaf 1 december tot en met 1 april 2018.

Bredius museumMeer weten? Kijk dan op: https://museumbredius.nl.

Sprookjes bestaan wel

Tijdens de kerstvakantie is kasteel De Haar, het grootste kasteel van Nederland, helemaal omgetoverd tot een magisch sprookjeskasteel. De baron en de barones nodigen dan speurneuzen en sprookjesfans van alle leeftijden uit om het betoverende avontuur ‘De geheime sprookjes van de Haar’ mee te maken. Je kunt het kasteel met een speurtocht verkennen en zo lang bewaarde raadsels van De Haar oplossen. Ook is er een muzikaal en magisch spektakel in het winterkasteel met prinsen en prinsessen.
Meer weten? Kijk dan op: https://www.kasteeldehaar.nl

Experimenteren kun je leren

Hou jij wel van proefjes en experimenten? Dan is het Science Centre in Delft echt iets voor jou. Hier beleef je de echte wereld van wetenschap en techniek. Overleef een aardbeving, test je eigen zweefvliegtuig of bouw de auto van de toekomst.
Meer weten? Kijk dan op: https://www.tudelft.nl/sciencecentre.

Oud-Hollandsche Winter

Een dagje naar het Nederlands Openluchtmuseum is altijd een goed idee maar in de winter helemaal.  Zwier over de schaatsbaan, stapel hout op Landleven Winter, bezoek de smederij, bak broodjes boven een vuurtje, drink warme chocomel en doe spelletjes in de oud-Hollandsche speeltjesschuur. Een historische winterdagje gegarandeerd!

openluchtmuseumMeer weten? Kijk dan op: http://www.openluchtmuseum.nl.

Aan de boemel

Het spoorwegmuseum, waar je alles te weten komt over treinen en sporen, wordt in de winter omgetoverd tot Winter Station. Er is dan live muziek, een antieke carrousel, een schaatsbaan, kinderactiviteiten, kampvuurtjes en veel lekker eten. Wat dacht je van het draaimolenrestaurant, waar je lekker kunt eten terwijl je rondjes draait tussen de treinen?
Meer weten? Kijk dan op: https://www.spoorwegmuseum.nl.

Een dagje GIF!

Een leuke en leerzame tentoonstelling om te bezoeken is Gif, in Naturalis. Hier neemt gifexpert Freek Vonk himself je mee in de wereld van gif. Welke dieren zijn allemaal giftig? En welke planten en mineralen? Freek en zijn collega-onderzoekers leren je in filmpjes meer over het nut en de noodzaak van onderzoek naar gif. Maar je kan ook een gifdemonstratie zien of meegluren over de schouder van de dierenverzorger als hij giftige dieren verzorgt. Als je durft tenminste…
Meer weten? Kijk dan op: https://www.naturalis.nl.

Het perfecte plaatje?

Fotografieliefhebbers opgelet: misschien is de fotoworkshop bij Fotodok wel iets voor jou. Als je tussen de 8 en 13 jaar bent, kun je je op vrijdagmiddag 5 januari onderdompelen in de wereld van de fotografie. Kijk op de website Meer weten? Kijk dan op: http://www.fotodok.org/fotokids.

Winter in de Efteling

De meeste pretparken zijn in de winter gesloten maar de Efteling blijft open, en hoe! Het hele park is ondergedompeld in winterse sferen. Je kunt er langlaufen, het winterfeest van de Sneeuwprinses bezoeken, schaatsen en de prachtige watershow Aquanura bewonderen.

wintereftelingMeer weten? Kijk dan op: https://www.efteling.com.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 7 tips om vrienden te maken op vakantie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps