IJsbeeldenfestival

De leukste uitjes voor de kerstvakantie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Die twee weken kerstvakantie kunnen best lang duren, maar je vervelen? Echt niet! Haal je ouders over om naar één van deze winterse en k-k-koude uitjes te gaan.

IJsbeelden turen

De beste ijskunstenaars uit de hele wereld bouwen met honderdduizenden kilo’s ijs en sneeuw bijzondere beelden. Van Harry Potter tot Alice in Wonderland: voor de kunstenaars is niets te gek. Sommige beelden zijn wel zes meter hoog. Tip: zorg voor een dikke jas, handschoenen en een muts, want omdat de beelden niet mogen smelten is het binnenin de hal behoorlijk koud. Meer weten? Check de site van het IJsbeeldenfestival even! 

Vuurpijlen bouwen in een lab

In de kerstvakantie (én op allebei de kerstdagen, yes!) kun je bij NEMO allerlei winterse proefjes doen. Als een echte wetenschapper ga je met een lange witte jas in het lab aan de slag. Je leert er bijvoorbeeld hoe een vuurpijl werkt. Je mag experimenteren met een zelfbouwd raketje dat door een chemische reactie omhoog schiet. Vet! Kijk even op nemosciencemuseum.nl voor het hele programma.

Nieuwjaarssterren kijken

In het grote planetarium (een soort bios in de vorm van een koepel) van sterrenmuseum Sonneborgh kun je tijdens de vakantie de maan, (nieuwjaars)sterren en planeten van superdichtbij bekijken. Ja, ook overdag! Wil je 's avonds op ontdekkingsreis? Het museum organiseert ook een speciale kerstkijkavond, waarop je door echte telescopen kunt turen. Kun je je daarna opwarmen aan een beker warme choco.

Light Zoo Antwerpen

Chinees lichtjesfeest vieren

Als het buiten donker wordt en de dieren in de Antwerpse zoo gaan slapen, verandert de dierentuin in een bijzonder lichtjesfeest. Chinese kunstenaars knutselden metershoge vlinders, giraffen, bloemen en draken in alle kleuren van de regenboog, en die vind je kriskras door de dierentuin. 

Schaatsen tussen de treinen

Het Spoorwegmuseum, waar je alles te weten komt over treinen en sporen, wordt in de winter omgetoverd tot Winter Station. Een station vol met live muziek, heel veel lekker eten, marshmallows voor boven de kampvuurtjes, een écht oude draaimolen en... een schaatsbaan! Je schaatst er zo tussen alle treinen door. Stiekem ook benieuwd naar de rest van het museum? Dat is ook dan gewoon open. Kijk even op de site van het Spoorwegmuseum

Anderen lazen ook: De mooiste kerstreclames.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

FANTASTIES!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.