kerst-tv foto Shutterstock

Kerst op tv

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Zucht… twee heerlijk lange kerstvakantieweken voor de boeg. Er mag dit jaar misschien minder, maar dat betekent dat er wel extra tijd overblijft om leuke dingen op tv te kijken. En zo rond kerst is er genoeg.

Voor filmfans

Naar de bios gaan kan nu even niet, maar ook thuis op de bank is het fijn filmkijken. Met Jingle Jangle: A Christmas Journey (nu op Netflix) kom je direct in kerstsferen. Jeronicus Jangle had ooit de mooiste speelgoedwinkel van het land. Tot zijn leerling Gustafson zijn nieuwste uitvinding en zijn boek vol ideeën stal. Jangle dreigt alles te verliezen, maar dan staat zijn kleindochter Journey op de stoep om te helpen. Met deze magische kerstfilm bomvol muziek zit je twee uur gebakken op de bank.

Het nieuwe jaar begin je met wapperende cape. We Can Be Heroes (vanaf 1 januari op Netflix) is namelijk een echte superheldenfilm. Als alle Heroics door aliens worden ontvoerd, worden hun kinderen snel in veiligheid gebracht. Die besluiten hun superkrachten te bundelen om hun ouders te bevrijden. Na het zien van deze film heb jij vast ook zin om de wereld te redden.

Ruben_LEGO_MASTERS_Kerstspecial RTLWilliam Rutten

Shows in kerstjasje 

Zoals jij een sausje over jouw kerstdiner giet, giet RTL feestdagensfeer over zijn bekendste shows. Vaste prik is de All You Need is Love Kerstspecial. Daarin worden verliefde stelletjes weer samengebracht. En geheel in stijl gaan ze dit keer tien dagen in lock… uh, lovedown! Ook het populaire Lego Masters is in kerstsferen. Vijf duo’s van BN’ers bouwen elk een fantasiehotel dat bedacht is door kinderen. Met Oud & Nieuw kun je gaan raden wie er verkleed als klok, sneeuwpop, vuurpijl, oliebol en champagnefles probeert het publiek te betoveren met z’n gezang in de Masked Singer Oud & Nieuw Special. En je mag ook best zelf een deuntje meezingen! 

All You Need is Love Kerstspecial, donderdag 24 december om 20.30 uur op RTL 4 
Lego Masters Kerstspecial, zaterdag 26 december om 20.00 uur op RTL 4 
Masked Singer Oud & Nieuw Special, donderdag 31 december om 22.20 uur op RTL 4

Lucas foto NOS

Jeugdjournaal Jaaroverzicht 

2020 is in één woord samen te vatten: corona. Maar er is stiekem toch ook nog best een hoop ander nieuws geweest. Wat dacht je van de geboorte van de eerste pandababy in Nederland? Nikkie Tutorials die vertelde dat ze transgender is? De verkiezingen in de VS of Black lives matter? Weer een bomvol nieuwsjaar dus dat het Jeugdjournaal voor je samenvat.
Jeugdjournaal Jaaroverzicht, zondag 27 december om 18.30 uur op NPO Zapp 

Wie is de mol foto AVROTROS

Wie is… de Mol? 

Speurneuzen opgelet. Op 2-1-2021 gaat het 21ste seizoen van Wie is… de Mol? van start. Wie de kandidaten zijn wordt op 21 december bekendgemaakt in een speciale aflevering van MolTalk. Dan vertelt presentator Rik van de Westelaken ook wat we van dit seizoen kunnen verwachten. Of al die 21’jes toeval zijn? Dat weet je maar nooit bij dit programma. 
MolTalk is op maandag 21 december om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1 Wie is de Mol? start zaterdag 2 januari om 20.30 uur. Ook op NPO 1.

Anderen lazen ook: Kylian (14) speelt de hoofdrol in Rudy's Grote Kerstshow

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook