spelen
Uittips

Leuke dingen voor deze meivakantie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Bang dat je je deze meivakantie gaat vervelen? Niet nodig. Zelfs als het weer niet meewerkt, is er genoeg leuks te doen.

Programmeren

coderdojo

Als je handig bent met computers, dan is CoderDojo misschien wel iets voor jou. Iedereen tussen de 7 en 17 jaar kan hier leren programmeren. Denk aan websites, games, apps of zelfs robots. De workshops worden gratis gegeven door vrijwilligers. In de meivakantie zijn er weer CoderDojo’s op verschillende plekken in het land.

www.coderdojo.nl

Versier jezelf In museum

volkenkunde

Volkenkunde in Leiden kun je alles leren over sieraden. Mensen versieren zichzelf overal anders en mooie voorbeelden daarvan kun je nu bekijken op de expositie Sieraden: makers en dragers. Je kunt daar sieraden bewonderen van de meest uiteenlopende materialen: schelpen, vruchten en steen, maar natuurlijk ook glas, goud, zilver en niet te vergeten edelstenen als diamanten, saffieren en robijnen. In de meivakantie kun je ook zelf aan de slag en je eigen sieraad maken, deze keer is dat een liefdesbrief van kralen.

www.volkenkunde.nl

Zand, zand, zand (en 3D-kunst)

remko van schaik

Metershoge zandbeelden van kunstenaars uit de hele wereld zijn vanaf 1 mei te zien in Kasteel Warmelo in Diepenheim. En naast al dat zand zijn er dit jaar ook straattekenkunstwerken in 3D. Daarbij lijkt het soms net alsof je bovenaan een waterval staat of dat je voor een diep gat staat. Gezichtsbedrog maar heel indrukwekkend. 

www.kasteelwarmelo.nl 

Romeinenweek

romeinen

In Limburg kun je je deze vakantie voelen als een heel schone Romein tijdens de Romeinenweek van 28 april tot en met 6 mei van het Thermenmuseum in Heerlen. Op de Badhuisdag op zondag 29 april stap je tweeduizend jaar terug in de tijd en kun je zien hoe het er in een Romeins badhuis aan toe ging. Ook kun je hapjes uit die tijd proeven. En er draait een 3D-film zodat het net lijkt alsof je zelf baddert in Romeinse stijl.

www.thermenmuseum.nl

Zeepkistenrace

zeepkistenrace

Weet jij wat een zeepkist is? Dat is een karretje dat je zelf maakt met bijvoorbeeld het onderstel van een oude kinderwagen. Klaar voor de start? Dan kun je in Apeldoorn op 10 mei (Hemelvaartsdag) met je racemonster meedoen aan een grote kinderzeepkistenrace. Naast de wedstrijd zijn er ook nog allemaal andere leuke dingen te doen. Leef je uit op de springkussens of op de stormbaan, laat je schminken of zoek naar koopjes op de kofferbakverkoop.

www.zeepkistenracefestival.nl

 

Anderen lazen ook: Vakantiehuisje vaak vies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook