Theater foto Shutterstock
Theater

Theaterthuisuitje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Het zijn zware tijden voor theaterdieren en podiumbeesten nu theaters nog langer dicht blijven. Toch coronaproof een voorstelling zien? Dan kun je bij Podium Kids terecht. Daar staan een handvol theatertoppers online. Een paar tips. 

Joris en de Drakentemmers

Joris en de Drakentemmers (8+) 

In deze vurige voorstelling vol muziek gaan vijf acteurs aan de haal met de legende van Joris en de Draak. Maar ook met de draken in hun hoofd. En die zijn heel herkenbaar. Je kent het vast: zo’n drakerig stemmetje dat je zegt dat je niets fout mag doen. Of juist alles moet doen om leuk gevonden te worden. De voorstelling laat je nadenken over jouw eigen draken en je inzien dat die zich pas laten temmen als je ze in de bek kijkt. Een advies waar je echt wat aan hebt in deze tijd.

De wereld & Ko foto Sanne Peper

De Wereld & Ko (8+) 

Ko’s moeder is dood. Omdat hij zich niets van haar kan herinneren, fantaseert hij erop los. Zijn vader speelt alles even enthousiast mee. Want dan hoeft hij de waarheid niet te vertellen. Het rollenspel tussen vader en zoon is heel erg grappig. Met kartonnen dozen en knutsels van huis-tuin-en-keuken-spullen maken ze elke fantasie werkelijkheid. Hoe hilarisch ook, er blijft iets knagen. Want wat is er toch met Ko’s moeder gebeurd? Als zijn vader dan eindelijk begint te vertellen, grijpt Ko toch weer naar de fantasie om wat echt is aan te kunnen. En gelukkig maar. Het is het beste harnas tegen verdriet.

Mariken foto Edwin Deen

Mariken (6+) 

Waar in middeleeuwen iedereen bang is voor het onbekende, trekt Mariken met een open blik en zonder angst de wijde wereld in. Met die houding is ze iedereen de baas en weet ze ieders hart te stelen. Na wat omzwervingen wordt ze opgevangen door een groep ‘wagenspelers’ en vindt ze in Isabel de moeder die ze nooit had. Mariken is een muzikale voorstelling die barst van de liedjes. Van vrolijke deuntjes, tot een hardrocklied. De gevoelige ballade van Isabel is zo hartverscheurend mooi dat de tranen vanzelf komen. En dan realiseer je je dat die lieve Mariken ook een plek in jouw hart heeft veroverd.

Een voorstelling kost € 2,99. In 48 uur kun je ’m zo vaak kijken als je wilt. www.podiumkids.nl/thuis

Anderen lazen ook: Theater tussen je oren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook