bril

Tips: tien apps voor op vakantie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Dieren spotten, een gekke prikbult checken of reisleider spelen. Op vakantie rondlopen met je mobiel (of tablet) onder je neus kan af en toe best handig zijn. Tien tips voor gratis en zomerse vakantie-apps allemaal geschikt voor iOS én Android.

appCountdown Star

Hoeveel nachten moet je nog slapen voor je op vakantie gaat? Dat kun je bijhouden door elke dag een streepje door te krassen, maar dat kan makkelijker. Met deze app weet je precies hoeveel dagen, uren, minuten en seconden je nog moet wachten. Je kunt ’m natuurlijk ook voor andere leuke momenten gebruiken: je verjaardag, een feestje of alvast de volgende vakantie!

appPolarsteps

Op vakantie maak je vaak zoveel mee dat je thuis niet meer precies weet wat je op welke dag hebt gedaan. Deze app houdt dat automatisch voor je bij door je route te volgen jouw foto’s toe te voegen op de goede plek. Dat werkt ook als je geen internetverbinding hebt. Ook leuk: je kunt ook de routes van je vrienden volgen en daarop reageren.

Seek

SEEK by iNaturalist

Kom je een mooi dier of een bijzondere plant tegen en ben je benieuwd naar de naam? Met deze app maak je er dan een foto van en kom je te weten wat je hebt ontdekt! SEEK gebruikt daarvoor informatie van Wikipedia.

a

UV-Lens

Hoe vaak smeer je je in op een dag? Hoe sterk is de zon? En wanneer is het tijd om een pet op te zetten? Dat kan per dag en per plek verschillen. Deze app geeft precies aan wanneer het tijd is om in actie te komen. Zo hoef je daar zelf niet meer over na te denken.

03

Wikitude

Met deze app heb je altijd een persoonlijke reisleider bij je. Richt je telefoon op je omgeving en je krijgt informatie van Wikipedia op je scherm. 

01

DuoLingo

In de meeste vakantielanden spreken ze geen Nederlands, maar met Engels kom je best ver. Met deze app leer je die taal door plaatjes bij woorden te zoeken of zinnen op te schrijven. Zo kun jij indruk maken op vakantie!

01

App de Vakantiedokter 

Last van een zonnesteek, een kwallenbeet of een andere onbekende kwaal? Deze app geeft tips voor wat je op zo’n moment het beste (of juist niet) kunt doen. Zo heb je altijd een dokter in je broekzak.

01

Walkr

Willen je ouders een lange wandeling maken, maar heb jij daar helemaal geen zin in? Met Walkr wordt wandelen leuker. De app gebruikt je stappen in een spel dat zich afspeelt in het heelal. Hoe meer je loopt, hoe verder je komt. Wie weet ontmoet je onderweg wel een alien!

a

WeatherShot

Als je een foto naar je vrienden stuurt, wil je natuurlijk wel laten weten hoe fijn het weer was tijdens je vakantie en hoe lang de zon heeft geschenen. Met deze app voeg je je foto en het weerbericht samen en kun je de foto's ook nog mooi bewerken met allerlei verschillende thema’s. 

app

Staren naar de sterren: Melkweg gids (Android) of Star Chart (iOS, in het Engels)

Op vakantie is heel veel te zien, maar vergeet niet om ook eens de lucht in te kijken! Als het helder weer is, kun je de mooiste sterren zien. Kijk met deze app door je telefoon en je krijgt leuke informatie over het heelal. Dat kan trouwens ook overdag.

Anderen lazen ook: Met een gratis berg boeken op reis.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook