Sparen

Vijf slimme spaartips voor in de vakantie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
rosan
Rosan
de Vos

Het is natuurlijk altijd fijn om wat extra geld te hebben. Wist je dat je juist in de zomervakantie makkelijk kunt sparen? Alleen hoe zorg je er nou voor dat je niet al je geld uitgeeft? Vijf spaartips.

1. Koop een spaarpot die niet open kan

Het is altijd verleidelijk om toch wat geld uit je spaarpot te pakken, daarom is het slim om naar de winkel te gaan en een spaarpot te kopen die niet open kan. Op deze manier is je geld altijd veilig en kun je het niet stiekem uitgeven.

2. Doe leuke dingen thuis!

Om niet te veel uit te geven, is het slim om leuke dingen thuis te doen. Het is heerlijk weer, dus ga eens een keer picknicken in de achtertuin, of nog leuker: zet daar een tentje op (vakantie in eigen huis)!

3. Print een plaatje uit

Wil je heel graag iets hebben? Print hier dan een plaatje van uit en hang het op in je kamer! Op deze manier word je iedere keer herinnerd aan hetgeen je wil hebben en is de verleiding minder groot om geld ergens anders aan uit te geven.

4. Zet altijd een gedeelte van je zakgeld opzij

Maak in de zomer een spaarplan voor jezelf. Spreek met jezelf af hoeveel van je zakgeld mag uitgeven, bijvoorbeeld de helft. De andere helft spaar je op!

5. Geef je spaarpot weg…

Vind je het lastig om je geld niet uit te geven? Zorg er dan voor dat iemand anders je spaarpot bewaakt. Op deze manier kun je er niet aanzitten en gaat het sparen een stuk sneller.

Anderen lazen ook: Drie boekentips voor de zomervakantie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook