vrijdag de 13e

Vrijdag de 13e…

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
katrien
Katrien
Hoekstra

Ben je bijgelovig? Dan zit je vandaag misschien wel de hele dag te bibberen. Het is vrijdag de 13e… Wij zochten een paar gekke, bijgelovige weetjes bij elkaar. Zijn ze waar of niet waar?

Er gebeuren meer ongelukken op vrijdag de 13e.

Nee! Veel bijgelovige mensen willen niet op reis op zo’n ‘ongeluksdag’. Daarom zijn er minder mensen op straat. Er gebeuren daarom minder verkeersongelukken!

Op de hele wereld zijn  mensen bang voor vrijdag de 13e

Niet waar. In India vinden ze vrijdag de 13e de beste dag voor een bruiloft. Ze gaan dan ook het liefst met 13 mensen aan de tafel.

In hotels is er geen dertiende verdieping.

Dat klopt! Er zijn teveel bijgelovige mensen die niet op zo’n verdieping willen slapen. Daarom geven ze hem een andere naam of slaan ze hem over. Vliegtuigen hebben vaak ook geen dertiende stoelenrij.

In de 19e eeuw gaven de inwoners van Parijs geen etentjes met 13e mensen aan tafel.

Ook dat klopt. Er was zelfs een speciaal uitzendbureau waar je een 14e gast aan tafel kon huren. Een Mijnheer Malketh deed hetzelfde in Londen. Hij hield er 30.000 pond aan over. En een heleboel gratis maaltijden!

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Zeven geheimen over vliegtuigen of Filmpje: 5 tips voor een Oud & Nieuw zonder ongelukken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook