Jaydee en Tom

Jaydee (12) en Tom (11) trainen voor de top

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

Droom jij ervan om de nieuwe Cristiano Ronaldo te worden? Of net zo hard te sprinten als Dafne Schippers? Jaydee (12) en Tom (11) zijn hard op weg de top te bereiken in hun sport. 

Tom (11) doet aan motorracen

Dat wil ik ook! Dat dacht Tom toen hij op zijn derde een minibike zag staan. Nog een paar jaar wachten en dan zou hij oud genoeg zijn om op de kleine motor te mogen racen. Zijn moeder dacht dat hij het wel zou vergeten, maar toen Tom zes werd, riep hij: 'Hoera! Nu mag ik op zo’n minibike!' Nu racet Tom met 120 kilometer per uur over het TT Circuit van Assen en heeft hij al grote prijzen gewonnen. Zijn doel: de allerbeste motorcoureur van de wereld zijn in 2032.

Zo ziet een trainingsdag van Tom op het TT Circuit eruit

Jaydee (12) doet aan atletiek

Acht keer per week trainen en gezond eten. Jaydee leeft al als een echte topatleet. Ze doet aan meerkamp en haar favoriete onderdeel is hoogspringen. In haar leeftijdscategorie heeft ze al drie gouden medailles gewonnen op het NK. Later wil ze het oranje sporttopje van Nederlandse team dragen en ons land vertegenwoordigen op de Olympische Spelen. Om dat doel te bereiken, moet je natuurlijk hard trainen! 

Bekijk een training van Jaydee

(Tekst en video: Lideweij Leen)

Anderen lazen ook: Sportieve atleet wacht op rivaal en verliest

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook