Robot

Japanse onderzoekers hebben een robot gepresenteerd die wel héél erg op een mens begint te lijken: robot Alter. Hij kan uit zichzelf bewegen, zonder dat mensen hem de opdracht geven. 

Harry Potter

Na alle gekte rondom Pokémon Go is er nu - misschien - goed nieuws voor alle Harry Potter-fans. Er gaan geruchten rond dat Warner Bros en de makers van Pokémon Go een Harry...

boomman

Filmpje: boomman maakt mensen bang

Stel je voor: je loopt rustig over straat. Plotseling springt er een man verkleed als boom uit de bosjes. Dat is schrikken! Maar in Los Angeles (Amerika) gebeurt dit echt. Kijk maar!

Kat

Asielkatten Dunya en Desie verhuisden deze week naar de gevangenis in Vught. Niet omdat ze iets stouts hebben gedaan, maar omdat ze muizen en ander ongedierte in de gevangenis moeten vangen. 

film ice age the collision course recensie
4
Film

Ze zijn terug! Het is alweer veertien jaar geleden dat de vrienden uit Ice Age voor het eerst in de bioscoop verschenen. In dit vijfde deel, Ice Age: The Collision Course worden de wolharige mammoet Manny, klungelige luiaard Sid en de smilodon Diego opnieuw op de proef gesteld.

Niezen

Hatsjoe! De Engelse Ira (9) niest een paar duizend keer per dag. Britse dokters hebben zoiets nog nooit eerder gezien en weten niet hoe ze haar kunnen helpen. 

De Gympie Gympie

Een van de gevaarlijkste en pijnlijkste planten ter wereld is sinds kort ook in Nederland te vinden: de gympie gympie. Z'n naam klinkt misschien gezellig en vrolijk, maar één aanraking van deze plant kan voor wekenlange pijn zorgen!  

Blauwe muur

Welke kleuren heeft jouw kamer? Gezellig groen of schattig roze? Of gewoon wit? Volgens onderzoekers kun je het beste blauwe muren in je kamer hebben. Dan slaap je volgens hen het best! 

Briefje op de koelbox

Toen de 8-jarige Carmine uit Amerika op het weerbericht zag dat het heet zou worden, maakte hij zich grote zorgen over de postbode, Benry Hailey. Carmine was bang dat hij zou uitdrogen en zette daarom een koelbox met koude drankjes voor hem klaar.

De paalzitters

Poeh, meer dan 52 uur op een paal zitten. Zou jij dat kunnen? In Lambertschaag (Noord-Holland) zaten afgelopen weekend vijftien jongens 52 uur en 32 minuten op een paal. Waarom? Om het record paalzitten te verbreken.

Tamar

Je kunt ze vinden op de stoep, in het water en zelfs op de schoot van je buurman. De nieuwe app Pokémon GO is een wereldwijde hit. Kidsweek liep een ochtend mee met Tamar (16), op jacht naar Pokémon in Haarlem.

70 hotdogs in tien minuten

Hoeveel hotdogs zou jij in tien minuten weg kunnen werken? Vast niet zo veel als de Amerikaan Joey Chestnut. Hij heeft deze week zijn eigen record aangescherpt: hij at maar liefst 70 broodjes in tien minuten tijd. Dat zijn er dus zeven per minuut!

Churandy Martina EK atletiek

Hoera, de eerste Nederlandse gouden plak op het EK atletiek is binnen! De altijd goedlachse Churandy Martina versloeg op de 100 meter sprint al zijn concurrenten met een tijd van 10,07 seconden.

Een stekelig egeltje

Ben jij gek van egeltjes? Als je nog een paar jaar wacht, kun je misschien een heuse egelambassadeur worden. Het Engelse stadje Ipswich is namelijk op zoek naar iemand die zich het lot van deze stekelige beestjes aantrekt. Alle volwassenen mogen solliciteren.

Springkussens voor iedereen

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

De zwaarste jongen van de wereld moet op dieet

Hij is tien jaar oud, weegt 192 kilo en woont in Indonesië. Arya Permana is de zwaarste jongen ter wereld. En nu moet-ie op dieet. Om in leven te blijven.

Dino

De Nederlandse Remco Bleekers heeft een bijzondere ontdekking gedaan: hij heeft de schedel van een Lariosaurus gevonden. En dat is bijzonder, want nog nooit eerder is iets van deze dino gevonden in Nederland.

Superman

Als al je favoriete superhelden met elkaar zouden vechten, wie zou er dan winnen? Dit wilden Engelse onderzoekers ook weten. De winnaar? Superman! 

Een Connexxion bus

Buschauffeurs zijn boos: groepen jongeren gooiden het afgelopen weekend op meerdere plaatsen in Nederland met grote stenen naar bussen. We zijn die stenengooiers beu, zeggen de buschauffeurs.

spin spinnen spinnenweb

Getsie, spinnen! Loop jij deze beestjes ook niet graag tegen het lijf? In dat geval is het maar goed dat je niet in Tasmanië (een eiland bij Australië) woont. Door slecht weer zijn daar vorige week veel overstromingen geweest. Daardoor zijn tienduizend spinnen op de...

goudvis herkent je vis aquarium

Heb jij een vis als huisdier? Grote kans dat hij je herkent als je thuiskomt van school. Onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat vissen menselijke gezichten kunnen herkennen.

McDonald's beroving politie

Twee mannen liepen afgelopen week met een groot geweer de McDonald’s in de Franse stad Besançon in. En nee, niet om Franse frietjes of een Happy Meal te bestellen, maar om de hele kassa leeg te roven. Helaas voor de boeven kwamen ze nét op het verkeerde tijdstip.