Ze schrijft zelf boeken (bijvoorbeeld over schrijfster Tonke Dragt), is lid (geweest) van ongeveer elke boekenjury die er bestaat en vult vanaf het allereerste begin de boekenpagina van 7Days. Licht chaotisch, maar altijd bevlogen werkt ze zich door torenhoge bergen boeken heen en pikt daar de pareltjes uit die gelezen moeten worden.
Tijdens de Stemweken van de Kinderjury rijdt er een Boekenbus door Nederland. Vorige week stopte die bij de Montessorischool Jan Vermeer in Delft. Aan boord de BiebBoys én een heleboel boeken.
Ziggy is gestopt met praten. Niemand weet waarom. Daarom wordt ze naar een ‘praatdokter’ gestuurd. In de voorstelling STOM wordt langzaam duidelijk wat haar zo dwarszit dat ze er geen woorden voor heeft.
Dolfje Weerwolfje van Paul van Loon ligt in grote stapels in de boekwinkel. Voor drie euro is het te koop vanwege de actie ‘Geef een boek cadeau’. Waarom zou iedereen dit boek moeten lezen? Evi, Phebe, Jent, Bas en Ela weten het wel.
Het boek Lampje van Annet Schaap is voor het tweede jaar op rij gekozen tot favoriete kinderboek allertijden door De Grote Vriendelijke Podcast. In de top 10 staan verder veel klassiekers van onder andere Tonke Dragt en Annie M.G. Schmidt. Voorlezen uit klassiekers blijft leuk, ze zijn onverwoestbaar en gaan decennialang mee.
Andy Griffiths en Terry Denton, bekend van hun serie De waanzinnige boomhut, schreven dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk. Vanuit Australië vertelt Andy over zijn liefde voor de natuur én voor boomhutten.
In Verhalen van de Fladdertak vertellen bomen elkaar spannende verhalen via een ondergronds netwerk. De verhalen komen uit de hele wereld en hebben een belangrijk doel: zorgen dat de hoge treurwilg niet wordt omgehakt.
Misjka is wit, lief en pluizig en luistert altijd. Roya is hartstikke gek op haar dwergkonijn en de rest van haar familie ook. Als Misjka op een dag verdwijnt, staat de wereld even stil.
Hedwig is een eigenwijs meisje. Ze woont op het Zweedse plateland en wil de wereld graag ontdekken. Maar haar fantasie brengt haar vaak in de problemen.
Miki logeert met haar vader een paar weken in Amsterdam. Op het dak van het huis doet ze een vreemde ontdekking. Het is het begin van een wonderlijk verhaal, waarin alles mogelijk lijkt.
Op een grote boot in Amsterdam zijn de Zilveren en Bronzen Griffels en Penselen uitgereikt voor de mooiste boeken van 2021. Er vielen maar liefst 45 titels in de prijzen. Welke mag je echt niet missen?
Thijs Goverde is goed in het vertellen van de meest fantastische verhalen. Geen wonder dat Supergroen, zijn non-fictie boek over bomen en planten, gaat over ‘helden en schurken van het voedselbos’.
Een recordaantal kinderen (52.448) stemden dit jaar op hun favoriete boek voor de Kinderjury. Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken van Kevin Hassing kreeg de meeste stemmen. ‘Ik was echt even de weg kwijt.’
Op een dag is er ineens een robot in huis, die sprekend lijkt op Tijs’ broer Dennie. Hij praat als Dennie, weet alles van Dennie en draagt zijn kleren. Tijs vindt het pijnlijk, want Dennie is dood.
In Australië zijn ze gek op de fantastische verhalen van Tashi. Er werden al ruim een miljoen boeken van verkocht. Nu kun je de avonturen van het slimme, kleine mannetje ook in het Nederlands lezen.
Schrijfster Janny van der Molen vroeg zich af hoe de vrienden van Anne Frank de oorlog zijn doorgekomen. Ze deed daar uitgebreid onderzoek naar en schreef hun verhalen op in Vergeet mij niet.
Luca uit De Scootmobiele Eenheid wil na de lockdown niet meer terug naar school. Ze voelt zich ongelukkig in de klas en de kanjer-club en trots-op-jezelf training helpen niet. Daarom wordt ze door leerplicht naar een spijbelklas gestuurd.
Het begint met een droom is een boek over heldinnen. Van rockchick Anouk, schrijfster Annie M.G. Schmidt tot en met vlogger Nikkie de Jager. Allemaal maken ze Nederland een beetje mooier, vindt Babs Gons.
Heb je zin in een mooi kerstverhaal om helemaal in op te gaan? J.K. Rowling neemt je in Het Kerstvarken mee naar het Land van Verlies. Daar hoopt Jack zijn lievelingsknuffel terug te vinden die hij op kerstavond is kwijtgeraakt.
Jeugdjournaal-presentator Lucas van de Meerendonk heeft een bijzondere hobby: hij is gek op griezelen. Zijn dochter is daar nét zo dol op. Voor haar - en andere griezelfans - bedacht hij de monsters in Pas op voor de billenbijter!
De Grote Red je Reet Show is vermaak met een knipoog naar televisie. In een glamourvoorstelling met veel licht, glitter en applaus strijden vijf kandidaten om de prijs, maar de regels zijn niet altijd duidelijk. Verliezers worden winnaars en andersom.
Elf boeken werden deze week bekroond met een Zilveren Griffel. Eentje won een Gouden Griffel. Vier kinderen uit het Kinderboekenweek Leesteam tippen hun favoriete Griffel-winnaars.
Het is weer Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is 'Worden wat je wil'. De kinderen van het Kinderboekenweek Leesteam zijn gek op lezen en weten dus precies welke boeken de moeite waard zijn.
De Prijs van de Kinderjury is uitgereikt! Presentator Ridder van Kooten maakte woensdag samen met het Kinderboekenweek Leesteam bekend welke boeken de meeste stemmen hebben gekregen. En de winnaars zijn…
Astronaut André Kuipers vertelt graag over ruimtevaart. In Kun je gamen in de ruimte? beantwoordt hij 101 vragen van kinderen. Koray (8), Hugo (8), Melle (7), Bart (10) en Koen (8) hadden nog een paar extra vragen voor hem. En ook jij kunt André vragen stellen!
Het is vandaag De dag van het gescheiden kind. Elk jaar krijgen 86.000 kinderen te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. Dan verandert er van alles. Soms moet je verhuizen of verhuist een van je ouders. Je komt terecht in een nieuwe situatie, je kunt verdrietig zijn of juist opgelucht. Hoe je je ook voelt: deze boeken kunnen je helpen!
Alice in Wonderland is een bizar sprookje en wordt in de voorstelling van Maas theater/dans nog vreemder. Alice voert je mee in een prachtige maar warrige droomwereld.
Dolfje Weerwolfje bestaat 25 jaar. Dat wordt gevierd tijdens de Dolfje Weerwolfje Week die zaterdag van start gaat. Schrijver Paul van Loon vertelt hoe het allemaal begon.
Kinderboekenschrijver Bette Westera heeft met haar dichtbundel Uit Elkaar de Gouden Griffel voor beste kinderboek van 2020 gewonnen. Zij werd dinsdag thuis verrast.
De Kinderboekenweek gaat vandaag weer van start. Die staat dit jaar in het teken van geschiedenis met als thema: ‘En toen…’ Die twee woorden vormen een mooi begin voor verhalen over vroeger.
Geschiedenis saai? Niet in de boeken van Rob Ruggenberg. Afgelopen zaterdag overleed deze bijzondere schrijver van historische jeugdboeken op 73-jarige leeftijd.
Kom je weleens in Haarlem, dan had je hem misschien al gezien. Op de eerste officiële stripmuur van Nederland vechten dertig stripfiguren en Haarlemse helden tegen een draak die de stad wil aanvallen. Deze week werd de muur feestelijk geopend.
Dog Man is een vreemde snuiter. Hij heeft het lijf van een politieagent en het hoofd van een hond. Hoe dat kan? Dat heeft iets te maken met een bom en een geniale verpleegster. In Dog Man en de gekloonde kat beleeft hij nieuwe supergrappige avonturen.
Volgens een oud verhaal liep er in 1212 een lange stoet kinderen op blote voeten dwars door Europa. Thea Beckman schreef erover in Kruistocht in spijkerbroek. Vanaf vandaag ligt deze klassieker voor maar € 2,50 in de boekwinkel.
Het griezelprentenboek Fabeldierenmet tekeningen van Ludwig Volbeda heeft het Gouden Penseel 2018 gewonnen: het kinderboek met de allermooiste tekeningen.
Wat is het mooiste historische boek van 2017? De vijf kinderen van De Jonge Beckman jury 2018 hebben daar maandenlang over nagedacht. Zaterdag 15 september maken zij in Archeon bekend welke schrijver de prijs gaat winnen.
Het is vakantie, tijd om lekker te lezen. Ga je nog kamperen, dan helpt yeti Manfred je op weg. Blijf je thuis, droom dan lekker weg bij de avonturen van Timo en Yushi. Zo waan je je toch even op de camping.
De Kinderjury Senaat heeft gestrooid met Prijzen en Pluimen! De Prijs van de Kinderjury 2018 gaat naar De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen en naar Het leven van een loser - Drie keer niks.
In de zombietrein en andere stripgedichten kom je eekhoorns, superhelden en dino’s tegen. De gedichten zijn dromerig, grappig en soms ronduit griezelig.
Ze zijn onmisbaar bij het uitzetten van speurtochten. Stoepkrijtjes! Maar behalve de nogal breekbare krijtjes, zijn er nog veel meer soort krijt voor op de stoep te vinden. Het Testteam bekladde een heel plein. En zichzelf erbij.
Dissus is een verhaal over heldenmoed en angstdromen. Simon van der Geest won met dit boek de Gouden Griffel. De theatervoorstelling, met af en toe een scheet, gaat weer spelen.
Mag je zeggen wat je vindt? gaat over liegen, vrijheid van meningsuiting, discriminatie, liefde en meer. Onderwerpen die ingewikkelder zijn dan je denkt, maar waar de schrijvers je op een leuke manier over aan het denken zetten.
Arend van Dam is een verhalenverzamelaar. Hij schrijft dikke boeken met steeds vijftig voorleesverhalen over van alles en nog wat. Stad en land… is zijn tiende boek in de serie en gaat over mens en natuur in Nederland. Van insecten tot olifantenpoep!
Schrijfster Tosca Menten heeft een nieuwe serie: Siem Subliem. Siems ouders hebben een parfumfabriek en zelf wil hij graag struisvogeldirecteur worden. Dat lijkt een onmogelijke combinatie.
Je zult maar een vader hebben die is verdwenen tijdens een expeditie op de Noordpool en een moeder die nogal bang is. Voor Herre uit De (niet zo) Rampzalige Avonturen van Herre is die combinatie een ramp: hij mist zijn vader en van zijn moeder mag hij niks.
Verhalen over weeskinderen zijn vaak zielig, maar hebben een happy end zodat je fijn kunt meeleven. Stukjes Hemelblauw heeft dat ook, maar is toch weer anders. De Britse schrijfster Sue Durrand roept in haar verhaal een bijzondere sfeer op met een verwilderde tuin vol geesten.
Professor Kleinbrein heeft weer een nieuw boek: Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de ridders. Een aanrader voor wie meer wil weten over de middeleeuwen en net zo grappig als het vorige deel over de Romeinen!
Waarom is het paard van Sinterklaas wit? En hoe roepen paarden elkaar bij hun 'paardse' naam? Het Klokhuis paardenboek staat vol interviews, weetjes, tips en quizzen, waar je als paardenliefhebber van smelt. Zoals een interview met een echte paarden uisteraar en tips van een paardenfotograaf.
Weinig schrijvers hebben zo’n ongeremde fantasie als Andy Griffiths van de Waanzinnige boomhut-serie. In zijn nieuwe boek laat hij zien hoe je zelf waanzinnige avonturen kunt verzinnen en opschrijven.
Om te vieren dat Trix eindelijk in Nederland is, verscheen er een mooi boek. In T. Rex Trix in Naturalis van Daan Remmerts de Vries lees je alles over haar korte maar woeste leven, over de opgraving van haar skelet en de reis in het vliegtuig.
Hoe zat het vroeger met straatverlichting, boodschappen, TomToms en bikini’s? In De oma van mijn oma van mijn oma vertelt Marc ter Horst over de geschiedenis van het dagelijks leven. Helemaal in het thema van de Kinderboekenweek 2016!
Woensdag barst-ie los: de Kinderboekenweek. Dolf Verroen en Floor Rieder maakten het Kinderboekenweekgeschenk en het Prentenboek. Dolf is een oude rot in het vak: hij is 87 jaar en schreef al 107 boeken. Floor (31) maakte er pas drie, maar won met haar eerste kinderboekillustraties al gelijk een Gouden Penseel. In dit dubbelinterview praten ze...
In Namibië vechten twee neushoorns, in Congo klopt een gorilla op zijn borst en in Bolivia graven bladsnijmieren een ondergronds gangenstelsel met ontelbaar veel kamertjes. Over dieren kun je je blijven verbazen, en dat lukt goed met De grote dierenatlas.
Het leven van Elvis Watt is stormachtig. Zo wordt hij miljonair, zo is hij weer straatarm. In het derde boek Elvis Watt - Heppie Kemper maakt hij een bijzondere reis en gooit zijn moeder per ongeluk al het geld in de vuilcontainer. Oeps.
Ook voor Bram Botermans zit de zomervakantie erop. Terug op school ontdekt hij dat er niets is veranderd. Thuis is er wel nieuws: opa komt inwonen en er is het plan om een weekend offline te gaan. Hoe moet hij het redden zonder telefoon en gadgets?
George. De geheime sleutel naar het heelal is een fantastisch én leerzaam verhaal over de ruimte. Geschreven door een beroemde natuurkundige en zijn dochter.
Welke url-uitgangen gebruiken de Britse eilanden? Hoeveel mensen wonen er in Oostenrijk? En waarom roest de Eifeltoren niet? In het Young Scientist vakantieboek lees je allerlei weetjes en kun je lekker puzzelen. Zo blijf je nog even in vakantiesfeer.
Arthur en zijn vrienden Bruno en Louise zijn in het geheim al superhelden, maar in Arthur wordt beroemd wil hij een stapje verder gaan. Zijn doel: een foto voor op de krant.
Voor verloren uurtjes in de eindeloos lange vakantie die voor je ligt, zijn doeboeken onmisbaar. Puzzelen, speuren, kleuren en Egyptische hiërogliefen uitpluizen: zo kom je de dagen wel door.
Afscheid nemen van de beste meester of juf van de wereld is moeilijk. Zeker als je dit jaar een bijzondere, aardige of supereigenwijze leerkracht hebt gehad. Daar weet de klas van Mees Kees alles van. Daarom doen ze dat in stijl: met een mooi meester- en juffenboek.
Iedereen wordt weleens gepest, maar bij Xinia is het erg. In Xinia’s wraak krijgt zij zo veel lelijks te horen van klasgenoten dat ze er na een rampzalig schoolreisje tussenuit knijpt.
Ze hebben kleine gespierde beentjes en lijken op een bolletje wol: de Gorgels. Cabaretier Jochem Myjer vertelt in De Gorgels over wonderbaarlijke miniwezentjes uit de duinen. Zijn eerste kinderboek werd meteen al genomineerd voor de Prijs van de Kinderjury.
Er was al een vreselijke tweeling (die van Jozua Douglas), en ook al een vreselijke twee. Maar nu is er De vreselijke twee nog vreselijker (van Jory John en Mac Barnett). En je snapt: dat is humor in de overtreffende trap.
Het gaat goed met Tom Groot. Hij is gekozen voor de schoolraad en haalt de beste score voor zijn toets op school. Hij belooft de klas dat maandag pretdag wordt, dinsdag keuzedag, woensdag potlooddag (kun je lekker doodelen) en donderdag vachtdag (huisdier-mee-naar-school).
Lucas op weg naar een wereldrecord ziet er een beetje alledaags uit, maar is onverwacht grappig. De tienjarige Lucas heeft een obsessie met wereldrecords en Star Wars en beleeft bijzonder maffe avonturen.
Dat je in het computerspel Minecraft kunt bouwen met blokken van grind, steen en graniet, dat weet iedereen. Ookdat je steenkool en diamant in de aardlagen kunt delven.
Een grappig dagboek over een jongen in de Romeinse tijd was er al, maar een zebra in de hoofdrol, dat is nieuw. Julius Zebra doet er alles aan om een stoere gladiator te worden. Dat zit zo.
Als Tom naar de kelder wordt gestuurd voor een klusje, schrikt hij zich wild. In de kelderbox knappen de gloeilampen en grijpt een ijskoude hand hem bij de keel.
Dolf Verroen schreef de afgelopen zestig jaar wel honderd boeken. Slaaf kindje slaaf is een van de opmerkelijkste. Deze week verscheen het opnieuw als Hoe mooi wit ik ben.
In het dertiende Grijze Jager-boek Het toernooi van Gorlan gaat schrijver John Flanagan terug in de tijd. Hij beschrijft hoe de duistere Morgarath steeds machtiger wordt en het corps van Grijze Jagers van de kaart probeert te vegen.
Het is best een saaie boel in het piepkleine koninkrijk Ignazië. De koning slaapt maar en zijn wachtmeester verveelt zich dood. Zo erg, dat hij ziek wordt. ‘Hij mist een rover’, zegt de koninklijke lijfarts bezorgd.
Drukte deze week bij het Noordbrabants Museum, waar een grote tentoonstelling over Jeroen Bosch werd geopend. Dit jaar is het precies 500 jaar geleden dat deze magische middeleeuwse schilder overleed.
Om in de sfeer van zijn ‘duvelstekeningen’ te komen, liggen er griezelige boeken in de winkel waarin zijn duistere werelden tot leven...
Een gorilla die alles weet van scheepsmachines en brandkasten, die met een Finse zeeman over de wereldzeeën zwerft en hopeloos verliefd wordt op een orang-oetan? Het klinkt vreemd, maar als je De legende van Sally Jones leest, begrijp je hoe dat zomaar kan gebeuren.
Zin om te koken? In Keukenkaat aan de kook kom je originele recepten tegen en mooie tekeningen. Het is een bijzondere combinatie van een verhaal en kookboek ineen, en je krijgt er ook nog een kookschriftje bij.
De veertiende goudvis is een geweldig mooi verhaal over een totaal geflipte opa. Ellies opa heeft een uitvinding tegen veroudering gedaan en staat ineens als dertienjarige jongen voor de deur.
Job wordt gek van zijn zusje Kaatje. Bijna iedere dag moet hij op haar passen en daar baalt hij zo van, dat hij haar met heel zijn hart weg wenst. Maar dat had hij beter niet kunnen doen…
Een knotsgek avontuur vol maffe opa’s en oma’s, staat voorop dit boek. Vreemd zijn de bejaarden in dit boek zeker: de een draagt een rood mantelpakje, heeft een zilveren paardenstaart en een eigen parfumatelier. De ander woont in een rolstoel in de lift.
Lotte Wirwar heeft waterpokken en verveelt zich, dus zoekt ze een hobby. Wordt het parachutespringen, fietsen op een eenwieler, grotten onderzoeken of kristallen kweken?
Stel dat je één wens mag doen. Wat vraag je dan? Dat je een miljoen wensen mag doen, natuurlijk! Het is een oude truc, die Sem flink in problemen brengt. In De waanzinnige wens van Brandon Robshaw komt die wens namelijk uit!
Josh en Aaron verhuizen naar een vreemd huis: de vloeren zijn niet recht, maar scheef, en op de muren staan grafieken, formules en raadsels gekladderd.
Zin in winterpret bij de verwarming? Of ben je op zoek naar een leuk cadeautje voor onder kerstboom? Voor slimme broers, ijverige nichtjes, kleurgrage tantes en andere familieleden zit hier zeker wat tussen (en ook voor jezelf).
Jeff Kinney is op Wimpy Kid World Tour en reist in sneltreinvaart langs veertien landen. Gisteren was hij één dag in Nederland om fans van Het leven van een loser de hand te schudden.
Mauwlien uit De ongelofelijke avonturen van de miraculeuze Mauwlien is een enorme spraakwaterval die alle kanten op stuitert en ontzettend grappig kan vertellen. Ook als het over behoorlijk heftige problemen gaat.
Ouders zijn merkwaardige wezens, als je kinderboeken mag geloven. Ze zitten stampvol eigenaardigheden. Gelukkig is Pippa uit Het leven volgens Pippa Leeuwenhart van Barbara Tammes verstandig, slim en onverstoorbaar!
Tom Groot, het creatieve broertje van Bram Botermans, is lekker bezig. Zijn serie dagboeken is alweer toe aan deel 8: Ja! Nee. (Misschien…). Daarin beleeft hij avonturen op de rommelmarkt.
Na De verschrikkelijke badmeester en De vreselijke tweeling gaat schrijver Jozua Douglas los op De gruwelijke generaal. Die is dol op oorlog en meedogenloos slim.
Opgetild worden door een zwerm klapwiekende vogels of op de rug zitten van een galopperend edelhert. In de wereld van Kester is dat ondenkbaar: vrijwel alle dieren zijn er uitgeroeid door het ‘rode oog’, een virus. En toch overkomt het hem.
Siri woont in hotel Bonbien langs een Franse snelweg. De laatste tijd vliegen haar ouders elkaar steeds vaker in de haren. Siri hoopt op een wonder, waardoor alles weer goed komt.
Kokosnoten, haaien, mooie meisjes en kannibalen, dat is wat Roemer aantreft op Takapoto, een eiland in de Stille Zuidzee. Hij wordt er verliefd op een eilandmeisje en beleeft een spannend avontuur in Haaieneiland, het nieuwe boek van schrijver Rob Ruggenberg.
Darsie is een wonderkind en daarom noemt iedereen hem Slimpie Dimpie. Hij kan voetballen, vioolspelen, heel hard achteruitrennen en op zijn handen lopen. Hij spreekt zeven talen en er is geen dier waar hij de Latijnse naam niet van kent. In één ding is hij minder goed: vrienden maken.
Er liggen steeds vaker onzinboeken in de winkel. Boeken die net doen alsof ze serieus ergens over gaan, maar als recept hebben: ‘99% nonsens, 100% humor’.
Ratelende, wiebelende en stomende uitvindingen: daar draait het om tijdens de Kinderboekenweek 2015. Vanaf vandaag tot en met 18 oktober staan boeken vol wetenschap en bizarre feitjes centraal onder het motto: ‘Raar maar waar!’ Deze boeken laten je hersens alvast kraken. Genoeg gelezen? Helemaal onderaan kun je lekker stoom afblazen met twee...
Een fantastisch avontuur met uitvindingen in de hoofdrol: dat is Per ongelukt!, het Kinderboekenweekgeschenk 2015 dat geschreven is door Simon van der Geest. Hij fantaseerde over bijna briljante uitvindingen en ontdekte dat je soms de beste invallen per ongeluk krijgt.
Vlak voor de zomer viel er een zilveren regen. Negen boeken werden bekroond met een Zilveren Griffel. Tijdens het Kinderboekenbal op dinsdag 6 oktober, is bekendgemaakt welk van die boeken de Gouden Griffel 2015 wint. Kidsweek...
Je hebt hem vast al gezien: de griezelige ‘dive coaster’ Baron 1898 in de Efteling. De achtbaan takelt je omhoog, laat je even huiveren op het randje en smijt je dan de diepte in.
Het is de zwaarste winter sinds tijden. Storm, regen en sneeuwbuien razen over het land. Eefje Suikerhart beleeft een griezelig avontuur met een zwerver en een mysterieus wit monster: de verschrikkelijke sneeuwman.
Ruim 4500 bezoekers kwamen afgelopen pinksterweekend naar de Grijze Jager Dagen in Archeon. Tijdens de show werd gestampt en gejoeld voor Grijze Jager Will en zijn leermeester Halt. Schrijver John Flanagan was eregast.
Al de hele week zijn we supervoorzichting op de redactie van Kidsweek. Is dit nieuws wel echt? Worden we niet ongelooflijk in de maling genomen? Wij zullen opgelucht...
Céline-Miatta weet hoe ze een zaal muisstil moet krijgen. En ze kan voorlezen zonder zich te verspreken. Daarom werd zij uit 85.000 deelnemers gekozen tot enige echte Voorleeskampioen van Nederland.
Het koekemannetje, Sloffie sleepboot, de vijf brandweermannetjes: in de voorstelling Op reis met de Gouden Boekjes komen ze allemaal voorbij. Het is een vrolijke bende met mooie muziek.
De wonderbaarlijke reis van mijn vader Odysseus zit vol avontuur. Het is een feestelijke voorstelling die helemaal wordt gespeeld, gedanst en gezongen door tieners.
Stel, de koningin is het regeren moe. Er komt een generaal aan de macht, die een hekel heeft aan alles wat lelijk is. Die alle beugelbekkies, grote neuzen en flaporen wil opsluiten. Wat dan?
Fleur (9 jaar) vertelt over Yasmin's rare reisje. Dit spannende boek speelt zich af in Marrakech: een stad vol slangenbezweerders, boze toeristen en bedelaars.
Word jij ook zo gelukkig van spionagetrucs en boomhutten? Cross je graag rond op een zelfgetimmerde skelter? Dan kun je je hart ophalen aan een hele stapel jongensboeken! En meisjes... niet stoppen met lezen'. Er is ook een meisjesboek.
Ieder jaar verschijnen er in november weer nieuwe Sinterklaasboeken. Vaak spelen Sinterklaas en zijn Pieten daarin de hoofdrol. En altijd gaat er iets mis. Het paard van Sinterklaas zakt door zijn hoeven en kan niet mee op de boot. Of Sint rijdt in het bos en wordt gevangen genomen door struikrovers. Gelukkig komt het altijd op het nippertje...
Luisterboeken zijn voor mensen, die te lui zijn om te lezen. Toch? Welnee, die zijn voor iedereen die zich wil laten betoveren door een spannend verhaal.
Alex Lacey groeide op tussen leeuwen, tijgers, zebra's en olifanten. Nu is hij een beroemde leeuwentemmer. In Hoe tem ik een leeuw? lees je over zijn bijzondere leven.
Er zijn allerlei soorten geheimen. Verstopte geheimen, ingewikkelde raadsels, pijnlijke dingen die niemand weten mag. Of mysteries, diep verscholen in het woud.
In De grote kleine kapitein zijn alle avonturen van de kleine kapitein opnieuw verzameld. Het is een mooi ruig verhaal over een onverwoestbare kleine held met taal die klotst en kabbelt als de zee.
Avontuurlijk, grappig en spannend. Dat vindt Mats (9 jaar) van de avonturen van de Verschrikkelijke Drieling. Hij las het nieuwe boek Op de vlucht voor Rosbief Peper.