Stelling Charlotte

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het daarmee eens of oneens?

Deze vuurtoren in de VS staat te koop

Je hebt het beste uitzicht in de wijde omgeving en kunt elke dag een frisse duik nemen in zee. De Verenigde Staten zet vier vuurtorens te koop.

Vogel komt vogelhuisje in met snavel vol rupsen

Wat eten vogelkuikens en wat zegt dat over de omgeving waarin ze leven? Dat willen onderzoekers graag weten. Slimme vogelhuisjes moeten daarbij gaan helpen.

Kromtenige gekko uit Thailand

Wist je dat er nog altijd nieuwe planten en dieren worden ontdekt? Zo zijn er in 2021 en 2022 alleen al in het gebied rondom de rivier Mekong 380 nieuwe soorten gespot. In een rapport van het Wereld Natuur Fonds (WNF) werden ze deze week voorgesteld.

In zwarte vrachtwagens werd het goud verhuisd

In het diepste geheim heeft De Nederlandsche Bank de afgelopen weken ruim 200.000 kilo goud verhuisd van Haarlem naar Zeist. Goed voor ruim tien miljard euro!

Appels in de lucht

Politie in het zuiden van Groot-Brittannië is op zoek naar een mysterieuze fruitgooier. Meerdere mensen zijn vanuit het niets bekogeld met een tomaat of appel.

De vos is opgevangen door Vogelrevalidatiecentrum Zundert

‘Hallo, mag ik een glaasje vossenbessensap?’ Een strandtent in Hoek van Holland kreeg zaterdag bijzonder bezoek. Er kwam opeens een jonge vos binnenwandelen! 

Zwerm bijen

Een bij-zondere reden voor vertraging van een vliegtuig in de Verenigde Staten deze week. Het toestel kon niet vertrekken, omdat er een zwerm bijen op een vleugel zat.

pizza

Wie maakt de beste pizza van Europa? Elk jaar buigen Italiaanse kenners zich over deze vraag. Dit jaar luidt het antwoord: Sartoria Panatieri in Barcelona.

De bever werd gevangen

Er zijn veel dieren die je kunt spotten in je achtertuin, maar een bever? Toch overkwam het inwoners van Bennekom. Daar nam een bever een duik in hun visvijver!

Raketlancering SpaceX Starship

De lancering van de grootste raket ooit veroorzaakte een storm aan rondvliegend puin. Slecht voor de natuur, vinden milieuorganisaties. Ze spannen een rechtszaak aan. 

Witte orka Frosty naast een andere orka

Een groep toeristen in Californië werd vorige week zondag op een bijzonder schouwspel getrakteerd. Er zwom een bijna helemaal witte orka onder hun boot door!

Luchtalarm in Alem
Uitgelegd

Het is vandaag weer de eerste maandag van de maand. Als het goed is, heb jij daarom om 12 uur het luchtalarm gehoord. Maar hoe lang klinkt die maandelijkse test nog? En waarom ging de sirene in het Gelderse Alem niet af?

Lachen

Zin om te lachen? Bereid je voor… Dit waren in april de beste moppen en raadsels uit Kidsweek. Schuddebuiken maar!

Puin na het bombardement op Belgorod

Een Russische bommenwerper heeft donderdag per ongeluk een bom laten vallen op de Russische stad Belgorod. Twee mensen raakten daarbij gewond.

De grootste gummibeer ooit

Hij is 2,5 meter lang, 2 meter breed en weegt wel 1.728 kilo. De grootste gummibeer ooit is donderdag onthuld in Oosterhout. 

Eendjes Vijver

Het is lente en dat betekent… een heleboel kleine eendjes in het water. Ook in de Utrechtse grachten. Maar daar lopen, uh zwemmen, de eendjes wel tegen een probleem aan.

Politiekonijn Percy

Een Amerikaans politiekorps heeft er een nieuwe collega bij. Percy heet-ie en hij is niet zo goed in boeven vangen. Maar wat hij wel heel goed kan: agenten kalmeren. Percy is een anti-stresskonijn. 

Puzzels brandweer

Heb jij alle brandweerpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Uranus vastgelegd door de James Web Telescoop
Uitgelegd

De James Webb-telescoop weet meer van de ruimte te filmen dan alle andere telescopen. Het nieuwste resultaat: superscherpe beelden van de planeet Uranus. Hoeveel manen tel jij?

Glazenwasser wordt gered door abseilende brandweer

Een glazenwasser in Rotterdam is dinsdagmiddag gered door de brandweer. Tijdens zijn werk schoot zijn bakje een stukje naar beneden. Daardoor bungelde hij opeens op dertig meter hoogte.

Skelet van een tyrannosaurus rex
Uitgelegd

Denk je aan een tyrannosaurus rex, dan denk je aan een bek vol vlijmscherpe tanden. Maar volgens nieuw onderzoek moet je dat beeld vergeten. Het gebit van de dino zat verstopt achter lippen.

Drie kinderen met een tablet op de bank moeten hard om iets lachen

Jaaa, het is weer zover! 1 april, kikker in je bil! Vandaag is niet alleen een dag waarop jij je ouders en vrienden kunt foppen, maar waarop ook veel bedrijven grappen uithalen. Dit zijn de leukste van 2023.

De klapmuts en haar jong

De politie en het leger hebben een deel van Vlieland afgesloten. Niet vanwege een misdaad, maar om de geboorte van een bijzondere zeehond: de klapmuts.

Opblaasbare neptank
Uitgelegd

Oekraïne heeft een slimme oorlogstruc om Rusland te foppen. Het land zet neptanks in. Van dichtbij zien die eruit als springkussens, maar vanuit de lucht lijken ze op echte tanks.

Ski's in de sneeuw (foto ter illustratie)

Sta jij met bibberende benen op het babyweitje, of roetsj je zo de zwarte piste af? Voor Simon Billy geldt absoluut dat laatste. Hij is de snelste skiër ooit!

Satellietbeeld van de FSO Safer
Uitgelegd

De Verenigde Naties (VN) hebben een schip gekocht. Niet zomaar een, maar een grote tanker om een olieramp voor de kust van het land Jemen te voorkomen. En dat is hard nodig.

Beeld ter illustratie: een man wordt aangehouden

Hebbes! De politie van Aerdenhout hield zaterdagavond een verdachte man aan. Ze dachten dat het een inbreker was. Maar niets bleek minder waar…

Christiaan Huygens geschilderd door Bernard Vaillant

Christiaan Huygens bouwde zo’n 350 jaar geleden al telescopen. Toch was het resultaat nooit helemaal scherp. Een Duitse wetenschapper denkt nu te weten waarom: Huygens had een bril nodig.

Links het meisje met filter, rechts zonder filter

Zie je de twee foto's hierboven? Op beide staat hetzelfde meisje. Het enige verschil is een filter op TikTok. Dat laat je eruitzien alsof je net als een model bent opgemaakt. ‘Eng’, vinden veel gebruikers.

Elon Musk

Van grootste geldverliezer naar rijkste persoon op aarde én daarbuiten. SpaceX-, Tesla en Twitter-topman Elon Musk is het allebei. Dat zit zo.

Oehoe Flaco in de boom in Central Park

Lokroepen, lievelingshapjes… niets hielp om de ontsnapte oehoe Flaco uit New York weer te vangen. Hij doet het zo goed in het wild, dat hij daar mag blijven.

Jakub Jankto aan de bal voor Getafe

De Tsjechische profvoetballer Jakub Jankto (27) deelde de dag voor Valentijn een persoonlijke video. Daarin vertelt hij dat hij homo is. Met de video hoopt hij anderen te inspireren.

Vermiste hond Jill

Hond Jill ontsnapte in 2018 uit een tuin in Rotterdam. Sindsdien had haar baasje haar niet meer gezien. Tot vorige week een verwaarloosde hond werd gevonden.

Basketbalfan Gaia en LeBron James

Gaia (12) is voor even net zo beroemd als haar idool LeBron James. Haar reactie op hem tijdens een basketbalwedstrijd ging dit weekend viral.

Foto: Getty Images

Fiet fieuw! In Iran is er een heus liefdessprookje aan de gang. Kraanvogel Omid lijkt eindelijk een nieuwe partner te hebben gevonden.

De Japanse minister-president kwam in Eiheiji langs voor een ritje

Toet toet! Stap maar in. Wachten op de chauffeur hoeft niet, want die komt niet. Het Japanse dorpje Eiheiji doet een test met zelfrijdende auto’s. Is dit de toekomst?

Een herder met schapen in het besneeuwde Atlasgebergte (december 2021)

Wil je schaatsen? Dan moet je deze week naar… Marokko! De kou die vorige week boven Nederland hing, bevriest nu een deel van Noord-Afrika.

De uil in kwestie. Foto Vogelklas Karel Schot

Of-ie nu een heerlijk muizenhapje in z’n ooghoek zag of ergens tegenaan is gevlogen? De dierenverzorgers van de Rotterdamse vogelopvang Vogelklas Karel Schot hebben geen idee. 

Puzzels eenhoorns

Heb jij alle eenhoornpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Nederlandse vlag op z'n kop bij een boerenprotest

2022 is bijna voorbij. En wat is er veel gebeurd dit jaar! Weet jij het allemaal nog? Test je kennis van het nieuws met onze nieuwsquiz van 2022!

Panda Fan Xing eet bamboe in Ouwehands Dierenpark

Pandajong Fan Xing is al ruim tweeënhalf jaar oud. Toch kwamen dierenartsen er laatst pas achter dat het geen jongen, maar een meisje is.

Een buidelrat

Het is Halloween! Tijd om te griezelen… Maar hou je vast: deze vijf dieren zijn niet alleen op 31 oktober creepy, maar het hele jaar door! Te spannend? Dan moet je ze gewoon niet bang maken. Dan doen ze niks! Maar anders…

Lachen

Het is vandaag de wereldwijde dag van de lach! Dat vraagt om... de allerbeste moppen! Daarom trakteren we je hier op de leukste moppen uit Kidsweek van de maand april!

Drukte op Schiphol

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Kat Dexter is weer teruggevonden

Het baasje van Dexter was haar halfblinde kat al vijf jaar kwijt. Nu is hij teruggevonden… op een booreiland! Het huisdier blijkt de afgelopen jaren heel wat avonturen te hebben meegemaakt.

Foto: Ernie Buts

Wist je dat mensen in Peru achtduizend jaar geleden al popcorn aten? Nu koop je de gepofte maïs gewoon kant-en-klaar in de supermarkt. Maar welke is dan het lekkerst? Het testteam heeft daar wel een mening over.

Vrouw ligt ziek op de bank

Wie kan het beste koken? De wereldwijd bekende serie MasterChef draait om lekker eten. Maar tijdens opnames in Spanje ging het helemaal mis. Tientallen mensen liepen voedselvergiftiging op.

Een sherm met NFT
Uitgelegd

In Brazilië hebben ze een nieuwe manier bedacht om geld in te zamelen voor de Amazone. Met de verkoop van NFT's: een digitaal kunstwerk. Maar wat is dat precies? En waarom kan het zoveel geld opleveren? Ga eens goed zitten voor een lesje kunst..., uh, -toekomst!

Foto: Sherell Martini

Sherell Martini ken je waarschijnlijk wel van TikTok. Ze heeft meer dan vier miljoen volgers en is daarmee de meest gevolgde Nederlandse vrouw op de app. Nu heeft ze ook haar eigen boek.

In Den Bosch ging de start van carnaval wel door

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Straatnamen van Rotterdam

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

speelgoed

Waar speel jij het liefste mee? Grote kans dat dat Lego is. Uit onderzoek blijken de bouwsteentjes al zestig jaar het populairste speelgoed. Ook Barbie was lang favoriet, maar die moest laatst haar plekje afstaan.

Goud in de prullenbak

Wie voedsel verspilt, gooit goud weg. Die gedachte liet de Chinese kunstenaar Yang Yexin maar niet los. Dus liet hij duizend gouden rijstkorrels maken en… gooide die weg!

Roquefort schimmelkaas

Wist jij dat mensen al jáááren kaas eten? Dat hebben wetenschappers uit Oostenrijk en Italië laatst ontdekt. Daarvoor moesten ze wel iets vies doen. Ze onderzochten eeuwenoude poep!

Marouane Meftah

Staat er iets op jouw verlanglijst wat je héél graag wilt, maar niet krijgt van je ouders? Dan kun je tegen hen strijden in The List - Nickelodeon’s strijd om de lijst. Presentator Marouane Meftah (17): ‘Er zitten heel grappige dingen tussen.’

Banksy's versnipperde schilderij Love is in the Bin

Een schilderij dat voor de helft in stukken is gesneden, is donderdagavond verkocht voor bijna 22 miljoen euro. Het doek van Banksy werd in 2018 al wereldberoemd toen het zichzelf versnipperde na een veiling.

Boterham met pindakaas

Een Amerikaanse man en vrouw zijn opgepakt voor spionage. Ze wilden geheime informatie verkopen aan een ander land. Die verstopten ze… in een boterham met pindakaas!

Klimaatprotest in Brussel

Van Brussel tot Den Haag. Er werd dit weekend wat afgeprotesteerd in de wereld. Kidsweek zet de vijf interessantste foto’s daarvan voor je op een rij.

Dmitry Muratov en Maria Ressa

Maria Ressa en Dmitry Andreyevich Muratov krijgen de Nobelprijs voor de Vrede 2021. De journalisten krijgen de prijs voor hun inzet voor de vrijheid van meningsuiting en informatie.

Andy Murray rijgt zijn trouwring altijd aan zijn veters

Oeps! Tennisser Andy Murray was in één klap zijn sportschoenen én zijn trouwring kwijtgeraakt. Na een oproep op Instagram en een rondje langs de beveiliging van zijn hotel, was alles weer terug.

Stelling Charlotte

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Bezoeker maakt selfie met robot op Expo 2020 Dubai

Indrukwekkend, indrukwekkender, indrukwekkendst. In Dubai is donderdag de Expo 2020 geopend. Op deze wereldtentoonstelling laten landen van over de hele wereld zien wat ze allemaal kunnen. En dat is veel! De expo in drie cijfers en foto's.

Jongen is verdrietig door pesten

Het is de Week tegen Pesten. De Kinderombudsman doet onderzoek naar het onderwerp. ‘Misschien moet pesten strafbaar worden’, zei Margrite Kalverboer van de Kinderombudsman vrijdag tegen het...

Meisje zit alleen op een plein

Pesten lijkt de laatste tijd heftiger te worden. Daarom start de Kinderombudsman er een onderzoek naar. De organisatie is op zoek naar kinderen die een vragenlijst over pesten willen invullen.

Coronaprik bij tiener

Een jongen van twaalf uit Groningen is naar de rechter gestapt. Hij wilde een prik tegen corona, maar zijn vader gaf geen toestemming. De rechter gaf de jongen gelijk. Zo kan hij zijn zieke oma weer opzoeken.

credit Simone Giovanardi

Een groep kinderen uit Nieuw-Zeeland ging vijftien jaar geleden op fossielenjacht. Met succes, want ze vonden het skelet van een dertig miljoen jaar oude pinguïn!  

De troonrede van de koning

Het is vandaag Prinsjesdag. De derde dinsdag van september en de dag waarop de koning de troonrede uitspreekt. Daarin staan de regeringsplannen voor volgend jaar. Dit stond erin.

Vioolboot in Venetië

Gondels, ja, daar stikt het van in de grachten van Venetië. Maar sinds dit weekend vaart er ook een heel bijzondere boot. Die heeft de vorm van een... viool!

Benyamin Ahmed

Benyamin (12) uit Londen werd deze zomer in één klap rijk en beroemd. De Britse scholier maakt NFTs: digitale kunst. Zijn collectie van 3.350 walviskunstwerken leverde hem al 338.000 euro op!

Mensen bij de ingang van een ziekenhuis in Kaboel

Veel landen hebben het evacueren van mensen uit Afghanistan gestopt. De situatie is te gevaarlijk geworden. Donderdag waren er twee grote aanslagen bij het vliegveld van de hoofdstad Kaboel. De kans is groot dat er meer aanslagen volgen.

Stelling Charlotte

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Chipsverpakking houdbaarheidsdatum 1990

Peuken, flesjes, slippers, schoonmaakhandschoenen… Tijdens een grote schoonmaak van het strand vond Stichting De Noordzee de afgelopen weken kilo’s afval. Sommige vondsten vielen extra op: plastic verpakkingen van soms wel veertig jaar oud!

Mensen vluchten Afghanistan uit

Veel Afghanen proberen hun land uit te vluchten. De president is al weg. Zijn paleis is ingenomen door strijders van de Taliban. Wat is er aan de hand in Afghanistan?

Trouwen op de trollentong in Noorwegen

Van een aardbeving in Haïti tot wereldkampioen op de racebaan. Er is dit weekend weer van alles gebeurd in de wereld. Kidsweek zet de opvallendste foto's op een rij. 

Robot verandert van kleur als kameleon

Wetenschappers hebben een robot gemaakt die net als een kameleon van kleur kan veranderen. Dat is vooral handig voor soldaten. Bestaat de onzichtbaarheidsmantel straks dan echt?

Vallende ster boven Someren

Wie vannacht omhoog keek, had grote kans om een vallende ster te zien. Door een wolk vol stofdeeltjes van een komeet waren er veel lichtstrepen aan de hemel. Dat leverde mooie plaatjes op!

Greta Thunberg op de cover van Vogue Scandinavia

Klimaatactiviste Greta Thunberg (18) draagt alleen maar tweedehands kleding. Dat is beter voor het milieu. Nu staat ze als model op de voorpagina van Vogue, een groot modetijdschrift.

Onderwaterbos van Jason deCaires Taylor Cyprus

Voor de kust van Cyprus is een onderwaterbos geplant. Niet met echte bomen, maar met nepperds gemaakt van (zee)diervriendelijk materiaal. Er zit een bijzondere boodschap achter.

Robot Cassie rent

De vier jaar oude robot Cassie heeft leren rennen. Vorige week rende de robot vijf kilometer. Het is voor het eerst dat een tweebenige robot dat deed.

Foto: Remko de Waal

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Emma Kok

Er komt een benefietconcert voor de slachtoffers van de watersnood in Limburg. Woensdagavond 25 augustus vindt het evenement plaats in Valkenburg aan de Geul. Zangeres en winnaar van The Voice Kids Emma Kok (13) treedt er ook op.

Camila Cabello tijdens een optreden

Veel fans zijn boos op Camila Cabello. Bij haar laatste optreden was een danser met een witte huidskleur bruiner gemaakt. Veel kijkers dachten dat hij op iemand uit Latijns-Amerika moest lijken. Dat vonden ze racistisch. Maar volgens de zangeres zat het anders.

Annemiek van Vleuten wint zilver in Tokio

Van zilveren medailles op de Olympische Spelen tot heel veel wateroverlast. Er is dit weekend weer van alles gebeurd in de wereld. Wij zetten de vijf bijzonderste foto’s voor je op een rij.

Kind grijpt naar de snoeppot
Voor ouders

Een vruchtensapje hier, een koekje daar. Voor je het weet heeft je kind te veel suiker binnengekregen. Want dat gaat sneller dan je denkt, laat de jaarlijkse suikermaxdag zien. Vijf tips om je kind minder suiker te laten consumeren.

Pretparkpuzzels

Heb jij alle pretparkpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Busstation in Eindhoven

Een auto op de busbaan? Dat mag niet! Daarom toeteren buschauffeurs als er een auto voor ze rijdt. Maar in Eindhoven mag de burgemeester wél op de busbaan rijden. De buschauffeurs moeten daar stoppen met toeteren.

Dierenmummie in de CT-scanner

Een Amsterdams ziekenhuis had zaterdag wel heel bijzondere patiënten op de onderzoekstafel liggen. Het waren geen mensen van vlees en bloed, maar uitgedroogde dierenmummies!

Oliver Daemen

De Nederlander Oliver Daemen (18) gaat dinsdag de ruimte in. Hij is daarmee de jongste ruimtevaarder ooit! Hij vliegt samen met de rijkste man ter wereld én met de oudste astronaut ooit.

Hanna en Travis

‘Pap, we vlogen net over Paleis het Loo!’ Hanna (11) belt vanuit de lucht. Naast haar zit Travis Ludlow (18). Hij brak net een wereldrecord door als jongste piloot ooit in zijn eentje de wereld rond te vliegen. Nu mag Hanna een stukje met hem mee.

Travis na landing

Na 44 dagen en meer dan 43.000 kilometer is Travis Ludlow (18) maandag weer geland in Nederland. De Britse piloot is de jongste die ooit in zijn eentje rond de wereld is gevlogen. ‘Het was een avontuur.’

Gezond vs suiker

Het is vandaag de eerste suikermaxdag van het jaar. Dat is de dag waarop je al genoeg suiker hebt gegeten voor het hele jaar. Wil je minder suiker eten? Dan hebben wij vier tips voor je.

Victory Brinker

Victory Brinker (9) zong de sterren van de hemel in America’s Got Talent deze week. De jonge operazangeres kreeg niet één gouden buzzer, maar vijf. Dat heeft nog nooit eerder iemand gekregen!

Gezin in auto
Voor ouders

Corona, corona, corona… Ook op vakantie kom je niet onder bepaalde maatregelen uit. Dit jaar zul je daarom een aantal extra dingen op de paklijst moeten zetten, zeker als je met kinderen naar het buitenland gaat. Deze checklist helpt jullie op weg.

Eva aan de monkey bars

Vieze haren, vuile kleren? Geen probleem voor de deelnemers aan de MudRaise zaterdag in Haarlemmermeer. Ze ploegden er kilometers door de modder. Voor de lol én het goede doel. Eva (12) deed ook mee.

Fiets zonder spaken

Een fiets heeft een stuur, een zadel, wielen en spaken. Toch? Niet de fiets die de handige Harry achter het YouTube-kanaal The Q laatst maakte. Daar zitten geen spaken in!

Smeltend snoep

Het is extreem heet in het westen van de Verenigde Staten en Canada. Zó heet, dat snoep ervan gaat smelten. Kijk maar eens naar dit schaaltje winegums.

Abhimanyu Mishra

Met twaalf jaar, vier maanden en 25 dagen oud is Abhimanyu Mishra de jongste schaakgrootmeester ooit geworden.  De Amerikaanse jongen brak daarmee een 19 jaar oud wereldrecord.

Foto: Travis
Winactie

De meeste jongeren zijn blij als ze op hun achttiende hun rijbewijs halen. Maar de Brit Travis Ludlow (18) legt de lat hoger. Véél hoger. Hij wil in zijn eentje de wereld over vliegen als jongste piloot ooit. Vanuit Texas vertelt hij zijn verhaal. 

Walvis van zand en schelpen

Anna Chan maakt prachtige kunstwerken van niets anders dan zand en schelpen. De Amerikaanse kunstenares vertelt er graag over, én geeft tips voor hoe je zelf op het strand aan de slag kunt.

De Ferrari 400 van Cameron Smith

Nee! Cameron Smith baalde als een stekker toen zijn Ferrari 400 van bijna vijftig jaar oud was verdwenen. De Australiër riep hulp in via Instagram en vond zijn oldtimer razendsnel terug.

Adidas-schoen gemaakt van Lego

Schoenmaker blijf bij je leest? Welnee, joh! Speelgoedmaker Lego maakt nu ook bouwpakketten voor schoenen. Zo ontwerp je helemaal je eigen stijl. Maar erop lopen is ongeveer net zo pijnlijk als met je blote voet op een bouwsteentje stappen.

Bomen omgewaaid in Leersum

Van een plat bos tot skiën zonder sneeuw. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld! Kidsweek zet de vijf interessantste foto's voor je op een rij.

Foto: AFP

Kidsweek stond deze week weer boordevol nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Dringen voor een BTS meal

Meerdere restaurants van McDonald’s in Indonesië moesten deze week de deuren sluiten. Hun BTS-maaltijd was zó populair, dat bezorgers stonden te dringen voor de kassa’s.

Charlotte over late tv-programma's

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Jongen in ziekenhuisbed met dokter ernaast

Als je naar het ziekenhuis moet, moeten artsen goed uitleggen wat er gaat gebeuren. En ze moeten naar jou luisteren. Daar heb je recht op volgens het Kinderrechtenverdrag. Maar gebeurt dat ook altijd? De Kinderombudsman deed daar onderzoek naar.

Kinderen springen in water

Kidsweek stond deze week weer boordevol nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de test!

Schildpad Prinses Máxima

Het was een spannende strijd donderdagavond: wie gingen er met de Best Social Awards 2021 naar huis? YouTubers en TikTok’ers wonnen, maar ook… Freek de Schildpad! Die werd gekroond tot beste dier op social media.

Zon in IJmuiden

Wat was het lekker weer hè, dit weekend. Maar er is nog meer gebeurd in de wereld. Wij zetten de mooiste foto’s voor je op een rij.

Meisje giert van het lachen met laptop op schoot

Heb jij je lolbroek en je grapjas al aan? Dan kun je weer schuddebuiken om de beste moppen van deze maand. Kende je die van die koude zanger al?

Stompneusapen in de winter

Stompneusapen hebben een probleem. Ze eten vooral blaadjes, maar die groeien niet in de winter. Hoe zorgen ze er dan toch voor dat ze niet uithongeren?

Miss Singapore

Van een muggenvrij eiland tot een vreemde eend. Kidsweek stond afgelopen week weer boordevol nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de test!

Mug

Muggen kunnen flink vervelend zijn en zelfs mensen ziek maken. De Nederlandse muggenexpert Bart Knols wil dit stoppen en maakte een eiland op de Malediven bijna muggenvrij.

DJ Michelle achter de draaitafel

Voor haar vijfde verjaardag kreeg Michelle (9) haar eerste draaitafel. Nu timmert het meisje uit Dubai hard aan de weg als DJ Michelle. Ze deed al mee aan meerdere wedstrijden.

Amerikaans meisje krijgt een coronavaccin

In de Verenigde Staten en Canada zijn de eerste kinderen vanaf twaalf jaar ingeënt tegen corona. Moet jij dan straks ook een prik? Met kinderarts Károly Illy bespreken we de voors en tegens.

DJ Teho op de top van Scex Rouge

Na een jaar zonder optredens besloot DJ Teho met een hoogtepunt te beginnen. De Fransman draaide zijn plaat op de top van een drieduizend meter hoge berg!

Gapend paard

Kidsweek stond deze week weer boordevol nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Wes met zijn vogelhuisjes

Het is deze week de Nationale Vogelweek. Wes (12) uit het Brabantse Haaren is dol op vogels. Hij maakt en verkoopt al een jaar lang vrolijk beschilderde vogelhuisjes. ‘Er hangt er ook al een in Spanje.’

Opgraving dinosaurusstaart Mexico

Paleontologen hebben in Mexico een nieuwe soort dinosaurus ontdekt. De tlatolophus galorum had een grote kam op zijn kop en kon met geluid communiceren met zijn soortgenoten.

Glazen brug in Jilin

Alsof een brug van glas nog niet spannend genoeg is, blies de wind vrijdag een glazen brug stuk in de Chinese provincie Jilin. Eén toerist kon niet op tijd aan de overkant komen en moest worden gered.

Kinderboekenweek Leesteam

Het is tijd om te stemmen. Niet op politici, maar op boeken. En alléén kinderen mogen naar de stembus! De hele week kun je stemmen op jouw favoriete kinderboek van 2020.

Kasteel van Dracula

Van vaccins in een vampierkasteel tot rennen door de modder. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld! Kidsweek zet de vijf mooiste, leukste en interessantste foto's voor je op een rij:

De Nog Grotere Slijmfilm

Wat begon uit verveling, groeide uit tot een succesvol TikTok-account én een rol in een bioscoopfilm. De Dordrechtse tweeling Quinn en Aaron (17) zijn deze zomer te zien in De Nog Grotere Slijmfilm. ‘Ik vind het heel mooi om dit met mijn tweelingbroer mee te maken.’

Honingbijen bij een bloem

Een groep wetenschappers heeft bijen getraind om het coronavirus te herkennen. Steekt het insect z’n tong uit? Dan ruikt-ie het virus.

De trap achter Centraal Museum

Oeps… Een groenmedewerker van de gemeente Utrecht heeft laatst zijn werk iets té goed gedaan. Hij brandde onkruid weg op een trap achter het Centraal Museum. Maar de plantjes waren onderdeel van een kostbaar kunstwerk!

Zwangere mummie in röntgenapparaat

Poolse archeologen hebben voor het eerst een zwangere mummie ontdekt. Op röntgenfoto’s zagen ze dat het eeuwenoude lichaam uit Egypte een kindje in haar buik had.

3D-geprint huis

In Eindhoven staat het allereerste huis in Nederland dat helemaal van beton is geprint met een 3D-printer. De eerste huurder heeft vandaag de sleutel gekregen. Tekenaar Elize Lutz mag er een half jaar in gaan wonen.

Een McDonald's in Leiden

Martin Nijkamp uit Best had een bijzondere hobby de afgelopen drie jaar. Hij bezocht alle McDonald’s van Nederland. Vandaag schuift hij aan bij de laatste twee, op Schiphol.

Marinier test Gravity Jet Suit

Zijn het opnames voor een spannende film? Is het een game? Nee, het is een test van het Korps Mariniers. De mariniers probeerden een vliegpak uit om te kijken of ze het in de toekomst kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld om snel aan boord van een schip te gaan of om op een plek te komen die moeilijk bereikbaar is.

Stokstaartjes

Hoera! Er zijn drie stokstaartjes geboren in DierenPark Amersfoort. En dat is best bijzonder, want stokstaartjes moeten elkaar héél leuk vinden voordat ze gaan paren.

Foto: Kidsweek

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Tijgertjes geboren in Cuba

In de dierentuin van de Cubaanse hoofdstad Havana zijn vier Bengaalse tijgers geboren. Een van hen is helemaal wit. En dat is zeldzaam.

Brandweer bij de snoepfabriek in Drachten

In Drachten staat een snoepfabriek in brand. Het vuur brak vannacht uit in het magazijn. De twaalf mensen die toen aan het werk waren, sloegen alarm en konden op tijd vluchten.

Avonturenpark Hellendoorn

Van gillen in de achtbaan tot bloemen bij Buckingham Palace. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld! Kidsweek zet de vijf mooiste, leukste en interessantste foto's voor je op een rij.

Wasbeer

Kidsweek stond deze week weer boordevol nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de test!

Modeltrein speelt liedjes op waterglazen

Miniatur Wunderland is door de coronamaatregelen al bijna een jaar dicht. Maar stilzitten doen de medewerkers van de Duitse attractie niet. Zo lieten ze een modeltrein liedjes op waterglazen spelen!

Zonsondergang boven zee

Met vier boten en een helikopter rukte de reddingsdienst maandagavond uit voor een schip in nood op de Noordzee. Maar er bleek geen schip te bekennen. Wel de ondergaande zon…

Suze van de Goede Doelen Bakkerij

Suze (10) en Norah (12) gaan een druk paasweekend tegemoet. De zusjes hebben samen De Goede Doelen Bakkerij. Met de verkoop van hun paasverrassingstassen steunen ze twee leeftijdsgenoten in Oeganda.

Beeld Ripla-1

Van een zelfrijdende auto voor kinderen tot wifi-koeien en pizzasoep: dit waren de beste 1 aprilgrappen van 2021!

Hamsteren in de supermarkt

At jij vorig jaar ook zoveel rijst en pasta? Dan hebben je ouders waarschijnlijk flink gehamsterd, net als de rest van Nederland. Rijst, pasta en vis in blik werden veel meer verkocht dan het jaar ervoor.

Koeien in de wei in de lente

Kidsweek stond deze week weer boordevol nieuws. Heb jij goed opgelet? Test het met onze nieuwsquiz!

Scoop

Kun jij geen genoeg krijgen van moppen? Dan heb je geluk! Vanaf nu zetten we elke maand de beste moppen en raadsels van de maand voor je op een rij. Kende je die van die vieze sinaasappelsap al?

Roze huis

Studenten uit Enschede werden maandagochtend wakker in een knalroze huis. Hun witte villa zat onder de vingerverf.

Bronzen offerbeeldje van een stier

‘Hé, wat ligt daar in de modder?’ Een archeoloog zag na een flinke regenbui een groen hoorntje uit de grond steken in Zuid-Griekenland. Het bleek een drieduizend jaar oud beeldje van een stier te zijn.

Standbeeld Hugo de Groot

Het is vandaag vierhonderd jaar geleden dat Hugo de Groot uit Slot Loevestein ontsnapte in een boekenkist. Hoe deed hij dat? En hoe zijn anderen ooit ontsnapt? Vier succesvolle ontsnappingsverhalen.

Muizen

Wie de kriebels krijgt van muizen moet nu stoppen met lezen. Inwoners van de Australische deelstaat New South Wales hebben last van een muizenplaag. Het krioelt er van de knaagdiertjes.

Monopoly

Monopoly mag wel wat moderner. Dat vinden de makers van het bordspel. Ze willen de teksten op de Algemeen Fonds-kaartjes aanpassen. En iedereen mag meebepalen wat erop komt.

Telefoon op het strand

Pech, dacht Hunter (16) uit Canada, toen hij in juli zijn telefoon in het water verloor. Maar dankzij een eerlijke vinder, een waterdicht hoesje én een slecht wachtwoord heeft hij het toestel weer terug.

Harry Meghan - AFP
Quiz

Kidsweek stond deze week weer boordevol nieuws. Heb jij goed opgelet? Test het met onze nieuwsquiz!

Ballerina in de sneeuw

De Russische ballerina Ilmira Bagautdinova danste laatst Het Zwanenmeer op een écht zwanenmeer, bij -15 graden! Met haar spitzen in de sneeuw protesteert ze tegen de bouw van een haven.

Foto: Kidsweek

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Jongen op een schommel

Patrick Cooper (17) uit Nieuw-Zeeland ging zaterdagochtend schommelen. Zondagavond stapte hij pas weer van de schommel af. Daarmee brak de jongen een record én haalde hij geld op voor een goed doel.

IJsje eten

Zeg je Ben & Jerry’s, dan zeg je: ijs. Maar het Amerikaanse merk komt nu met iets nieuws: een ijssmaak zónder ijs. Hun populaire Cookie Dough komt ook buiten het vriesvak te koop.

Trainen zonder doel

Al tien maanden mogen kinderen wel samen sporten, maar geen wedstrijden tegen andere clubs spelen. Hoe is het om te trainen zonder wedstrijddoel? En hoe houd je het leuk? Drie Kidsweek-lezers vertellen.

Eigen beeld
Vriendenboekjes van lijsttrekkers

De verkiezingen staan voor de deur. Iedereen van achttien jaar en ouder mag dan aangeven wie volgens hen in de Tweede Kamer moeten zitten. Maar op wie kunnen ze eigenlijk stemmen? Acht lijsttrekkers vulden Scoops vriendenboekje in. Deze is van Jesse Klaver (34) van GroenLinks.

Beeld SP
Vriendenboekjes van lijsttrekkers

De verkiezingen staan voor de deur. Iedereen van achttien jaar en ouder mag dan aangeven wie volgens hen in de Tweede Kamer moeten zitten. Maar op wie kunnen ze eigenlijk stemmen? Acht lijsttrekkers vulden Scoops vriendenboekje in. Deze is van Lilian Marijnissen (35) van de SP.

Foto: Lilianne Ploumen
Vriendenboekjes van lijsttrekkers

De verkiezingen staan voor de deur. Iedereen van achttien jaar en ouder mag dan aangeven wie volgens hen in de Tweede Kamer moeten zitten. Maar op wie kunnen ze eigenlijk stemmen? Acht lijsttrekkers vulden Scoops vriendenboekje in. Deze is van Lilianne Ploumen (58) van de Partij van de Arbeid.

Rode kardinaal

In de Amerikaanse staat Pennsylvania vliegt een bijzondere vogel rond. De rechterkant is knalrood, de linkerkant lichtbruin. De rode kardinaal is half-mannetje, half-vrouwtje.

Picknickprotest

Van picknicken op een plein tot demonstraties in Myanmar. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld. Kidsweek zet de vijf mooiste en interessantste foto's voor je op een rijtje.

Huis wordt verhuisd

Wat rijdt dáár nou? In de Amerikaanse stad San Francisco werd zondag een huis verhuisd. Het 139 jaar oude gebouw moest plaatsmaken voor nieuwbouw. Zo hoefde het niet gesloopt te worden.

Druk Vondelpark

Het leek wel alsof iederéén gisteren in het park was. Op sommige plekken was het zo druk, dat mensen zich niet meer aan de anderhalvemetermaatregel konden houden. De politie moest parken ontruimen.

Moeder Lizzi Gee en zoon Rufus tapdansen

Lizzi Gee is choreograaf en dansleraar. Tijdens de lockdown had de Britse weinig te doen, dus heeft ze haar zoon Rufus (8) leren tapdansen. Het resultaat is een hit op Twitter.

Lammetjes in Balloo

Een rammetje dat vorig jaar te lang bij de moeder bleef, heeft voor heel veel lammetjes gezorgd in de schaapskudde van Balloo. Er zijn al twintig Drentse heideschapen geboren dit jaar.

Maanbloem in bloei

Toekijken hoe een bloem bloeit. Het klinkt niet spannend. Toch zaten ruim tweehonderdduizend mensen aan hun scherm gekluisterd toen dit weekend een maanbloem zijn blaadjes openvouwde voor de webcam.

Astronaut

Ruimteliefhebbers opgelet! De Europese ruimtevaartorganisatie ESA zoekt vier tot zes nieuwe astronauten. Vooral vrouwen en mensen met een lichamelijke beperking worden aangemoedigd om te solliciteren.

Mammoeten

Wetenschappers hebben het tot nu toe oudste DNA ooit ontrafeld. De mammoetkiezen die ze onderzochten blijken 1,6 miljoen jaar oud!

pink cover me in sunshine

Hoe blijf je vrolijk in coronatijd? Zangeres Pink haalt troost uit muziek en zingen. Samen met haar dochter Willow (9) nam ze het liedje Cover Me In Sunshine op.

Shark's Skylight door Renee Capozzola

Een foto van drie rifhaaien en twee meeuwen maakte van Renee Capozzola de Underwater Photographer of the Year 2021. Ze lag er meerdere avonden voor in het water.

De band MEN met come dancing

Een lockdown is maar saai, vinden Tim (11), Seb (12), Gernardo (12) en Sem (11) uit Middelburg. Ze vormen de band MEN en schreven een liedje over corona.

Vader bouwt bobsleebaan in de tuin

Een sneeuwpop? Een iglo? Nee, een vader uit Letland pakte het veel grootser aan. Hij bouwde samen met zijn kinderen een echte bobsleebaan in de achtertuin. Kijk maar!

Sam en Mohammed door Rob Voss

School missen door slechte wifi, je vervelen omdat je je vrienden niet kunt zien. Kinderen in asielzoekerscentra hebben veel last van de coronamaatregelen. Sam (11, links) en Mohammed (13, rechts) uit Syrië vertellen. ‘Het zou al helpen als het jeugdhonk weer open mag.’

Unsplash
Tips

Achttien dagen alleen maar paddenstoelen eten en water drinken. Dat klinkt niet fijn. Maar voor een man in Australië was het de enige manier om te overleven. Robert Weber verdwaalde deze maand in de wildernis. En hij is niet de eerste. Wat kun je leren...

Klas op de middelbare school

Nu je door corona niet écht door de gangen kunt wandelen, is het nog moeilijker dan normaal om een middelbare school te kiezen die bij je past. Vier Kidsweek-lezers geven tips.

Domen Skofic beklimt de hoogste schoorsteen van Europa

De hoogste schoorsteen van Europa beklimmen? Veel mensen krijgen al hoogtevrees als ze eraan denken. Janja Garnbret en Domen Škofic deden er twaalf uur over. En zo zag dat eruit.

Autodief

Een dief in de Verenigde Staten stal zaterdag een auto, met een kind er nog in. Toen hij de kleuter ontdekte, bracht hij de jongen terug, las de moeder de les, en ging er wéér met de auto vandoor.

Stelling Charlotte

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Wolven

Tot nu toe moesten we het doen met vage beelden van vacht en staart. Maar zondag was het eindelijk zover: dé wolvenfamilie van Nederland is scherp en compleet vastgelegd op camera.

Schildpad Diver Kees. Foto: Kees Slot

Voor de kust van Thailand zwemt een karetschildpad met een Nederlandse naam: Turtle Diverkees. Het zeedier is vernoemd naar Kees Slot, de Nederlandse duiker die het dier een paar jaar geleden filmde.

Rescue Bear bij Kinderdijk

Zoek maar eens op #plushie en je ziet dat Instagram volstaat met schattige knuffelavonturen. Kidsweek interviewde er een aantal over hun account. Deel 5: de Britse Rescue Bear.

Boorun Duke The Chipmunk

Zoek maar eens op #plushie en je ziet dat Instagram volstaat met schattige knuffelavonturen. Kidsweek interviewde er een aantal over hun account. Deel 4: Eekhoorn Boorun Duke The Chipmunk.

Yuk Soong de beer en zijn moeder

Zoek maar eens op #plushie en je ziet dat Instagram volstaat met schattige knuffelavonturen. Kidsweek interviewde er een aantal over hun account. Deel 3: Yuk Soong, de beer uit Hongkong.

Robbie the Seal

Zoek maar eens op #plushie en je ziet dat Instagram volstaat met schattige knuffelavonturen. Kidsweek interviewde er een aantal over hun account. Deel 2: zeehond Robbie the Seal.

Billie de Koala

Zoek maar eens op #plushie en je ziet dat Instagram volstaat met schattige knuffelavonturen. Kidsweek interviewde er een aantal over hun account. Deel 1: Billie de Koala.

De jury van We Want More

Davina Michelle deed vier jaar geleden zelf nog auditie bij Idols. Nu zit ze in de jury van zangwedstrijd We Want More. In het nieuwe SBS6-programma komen zangers in alle soorten voorbij.

Drone filmt schildpadden

Hoe tel je een kolonie groene zeeschildpadden? Een groep Australische onderzoekers besloot dat eens met een drone te doen. Nu blijkt de schildpaddenclub bij Raine Island veel groter dan gedacht.

Charlotte over buiten poepen

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het ermee eens of oneens en waarom?

Golden Gate Bridge

Is het een orgel? Een windgong? Een didgeridoo? Nee, het is... de Golden Gate Bridge. De beroemde brug in San Francisco is opgeknapt en kan nu beter tegen de wind. Maar daar gaat-ie wel van zingen...

Lilly Platt

Lilly Platt (12) doet van alles om de oceanen schoon te houden. Daarom nodigde de Verenigde Naties, een club van samenwerkende landen, haar uit om vandaag haar verhaal te vertellen, op Wereldoceaandag.

Glenn en zijn opa

Met een dikke meerderheid van de stemmen hebben Glenn (18) en zijn opa Gerrit (79) vorige week de Best Social Award voor beste TikTokker gewonnen. We spraken ze net voordat ze hun belofte aan de kijkers waar maakten en Glenns krullen eraf gingen.

Robertskruid

Wie goed kijkt, ziet dat er tussen de straatstenen veel planten groeien. Onkruid? Nee, vinden biologen van de Universiteit Leiden, stoepplantjes! En jij kunt ze ook spotten. Neem je stoepkrijt maar mee.

Dirk en Dennie

En de winnaar is... uh zijn... Dirk en Dennie! Donderdagavond werden de Best Social Awards uitgereikt: prijzen voor mensen én dieren op social media. In de categorie Beste Dier won het beroemde poezenpaar Dirk en Dennie.

Yorkshire terrier gered uit prullenbak

‘Hoor ik daar geblaf uit de prullenbak?’ De Koninklijke Marechaussee, die zorgt voor de veiligheid op Schiphol, heeft maandag een hondje gered uit een prullenbak op het vliegveld.

Jacinda Ardern

De premier van Nieuw-Zeeland had maandag net een tv-interview via videoverbinding toen er een aardbeving plaatsvond. Het gebouw schudde, maar Jacinda Ardern praatte rustig verder.

Prairiehondjes in DierenPark Amersfoort

Sinds maandag zijn bijna alle dierentuinen in Nederland weer open. En in de twee maanden dat de parken dicht waren, zijn er een hoop nieuwe bewoners bijgekomen. Alleen al in DierenPark Amersfoort zijn minstens achttien prairiehondjes geboren.

Jyoti Kumari met haar vader achterop de fiets

Een meisje uit India heeft in zeven dagen tijd 1200 kilometer gefietst. Dat is al knap, maar Jyoti Kumari (15) had de hele rit ook nog eens haar vader achterop!

Planeet Mars

Is dat nou modder of lava? Wetenschappers vroegen zich af wat ze op hun foto’s van de planeet Mars zagen. Met experimenten in het lab ontdekten ze wat het waarschijnlijk is.

Jelles Marble Runs knikkerbroers

De Nederlandse broers Jelle en Dion Bakker hebben al meer dan een jaar het YouTube-knikkerkanaal Jelle’s Marble Runs. Nu zijn de knikkerbroers ontdekt door een Amerikaanse tv-show.

Reddingsbrigade steekt rode fakkels af

De vijf surfers die vorige week zijn omgekomen bij Scheveningen zijn maandag herdacht. Ze kregen een minuut lang applaus en de reddingsdienst bracht een laatste groet vanaf het water.

Uit eten in een kas van Mediamatic Amsterdam

Restaurants zijn dicht, maar op sommige plekken kun je tóch uit eten. Deze drie restaurants zijn wel héél creatief om hun gasten te bedienen.

Aigars Lauis in de Z-Triron

Is het een huisje? Een boot? Een fiets? Alle drie! De Z-Triton is een huis, een boot en een fiets in één. De Letse ontwerper Aigars Lauzis kreeg het idee voor zijn woonbootfiets in Nederland.

Oma en Facebook

Een oma uit Doesburg moet alle foto’s van haar kleinkinderen van Facebook halen. Haar dochter wil niet dat de kiekjes online staan. De oma heeft tien dagen de tijd, anders krijgt ze een boete.

Charlotte over coronavrij nieuws

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het ermee eens of oneens en waarom?

Gouden masker uit Colombia

In een enorme speurtocht naar gestolen kunst werkten vorig jaar 103 landen samen. Hun missie is geslaagd, blijkt nu. Ze vonden meer dan 19.000 kunstschatten terug.

Banksy verrast ziekenhuis met schilderij

Banksy staat bekend om zijn bijzondere kunstwerken. Dit keer heeft hij een Brits ziekenhuis verrast met een schilderij. Daarop speelt een jongen met een verpleegsterspop als superheld.

Sok wordt mondkapje

Vanaf 1 juni moet iedereen in het openbaar vervoer een mondkapje dragen. Die kun je kopen of zelf maken, zei premier Mark Rutte woensdag. Bijvoorbeeld van een sok, laat dit filmpje zien.

Nikkie de Jager

Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, is met dertien miljoen abonnees de populairste youtuber van Nederland. Nu is ze op zoek naar kandidaten voor een nieuwe jeugdprogramma: Make-Up-Cup.

Kickbokser Amira Tahri

Amira Tahri (10) is supergoed in kickboksen. Ze is al vier keer wereldkampioen geworden. Nu maakt ze kans op een Nickelodeon Kids’ Choice Award in de categorie Aanstormend Talent.

Javy

De coronacrisis is voor alle kinderen een gekke tijd. Maar hoe is dat als je ouders gescheiden zijn? Dat zie je in Van Vader naar Moeder – Corona special van NTR op NPO Zapp. Javy (12) deed eraan mee en vertelt hoe dat was.

Dansjes

Anderen neerschieten om een potje Fortnite te winnen? Erg gezellig is dat niet, vinden ook de makers. Daarom werken ze aan een versie zonder wapens, waarbij je samen een feestje bouwt.

Miesthecat

Wie is het grappigst op Instagram, TikTok, YouTube, Facebook of Twitter? Daar draait het om bij de jaarlijkse Best Social Awards. Er zijn meer dan zestig genomineerden. Dit zijn de bijzonderste.

Greta Thunberg

Greta Thunberg (17) won al meerdere geldprijzen met haar klimaatacties. Een deel daarvan geeft ze nu aan Unicef. Samen starten ze een campagne voor kinderen die het extra moeilijk hebben door de coronacrisis.

Evan en Milo hebben de top bereikt

De hoogste berg ter wereld in zeven dagen beklimmen? Dat is nog nooit iemand gelukt. Toch deden Evan (10) en Milo (5) het in deze recordtijd. Niet in de koude Himalaya, maar in hun eigen huis!

Tones and I

Hoe vaak heb jij Dance Monkey al gedraaid? Volgens Spotify: heel vaak. Het nummer van Tones and I brak er een nieuw record. Het is het meest beluisterde nummer van een vrouw ooit.

YouTube-fans bij de VEED Awards

Vandaag precies vijftien jaar geleden verscheen de allereerste video op YouTube. Daarom kozen wij tien klassiekers voor je uit waar iederéén het over had toen ze uitkwamen.

De koninklijke familie op Koningsdag 2019 in Amersfoort

27 april is het Koningsdag. Normaal viert de koning zijn verjaardag met een groot feest. Nu wordt Koningsdag Woningsdag, omdat iedereen door corona thuis moet blijven. Wat kun je wél doen?

Tom Moore loopt met zijn rollator voor het goede doel

Heb jij weleens een sponsorloop gerend? De 99-jarige Tom Moore doet dat nu ook. Maar dan in een rustig tempo met zijn rollator in zijn eigen tuin. Hij heeft al miljoenen opgehaald voor een goed doel.

De school is uit!

Dinsdag wordt bekend of de scholen na de meivakantie weer opengaan en hoe. Blijven ze langer dicht? Dan moet de zomervakantie misschien korter. Dat adviseert de Onderwijsraad aan de onderwijsminister.

Kickbokser Amira Tahri

Denk jij bij kickboksen aan Rico Verhoeven en Badr Hari? Voeg daar dan maar meteen een naam aan toe: Amira Tahri (10). De Rotterdamse heeft al vier wereldtitels in deze vechtsport op haar naam staan. Hoe? Dat zie je in de documentaire Amira.

creatief corona

Sommige bedrijven krijgen de beste ideeën als er crisis is, zoals nu door corona. Daar worden ze creatief van. Kijk maar naar deze voorbeelden.

Kinderen aan het schrijven

Hoe slim of creatief je bent: je handschrift vertelt veel over je karakter. Volgens een grafoloog kun je iemands persoonlijkheid aflezen uit een handschrift. Maresi de Monchy is al meer dan 35 jaar grafoloog en vertelt over haar werk.

Schrijvende kinderen

Volgens een grafoloog kun je iemands persoonlijkheid aflezen uit een handschrift. Maresi de Monchy is al meer dan 35 jaar grafoloog. Voor Kidsweek bekeek ze de handschriften van drie lezers.

Charlotte over afstand houden ivm corona

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het ermee eens of oneens en waarom?

De verslaggever met wiebeloogjes

Een verslaggever in Amerika verscheen laatst met wiebeloogjes en als tovenaar voor de camera. Hij had niet door dat hij per ongeluk op de filters had gedrukt toen hij live ging op Facebook.

Jeff Bezos

Jeff Bezos richtte het Amerikaanse internetbedrijf Amazon op en verdiende daarmee zoveel geld dat hij nu de rijkste man op aarde is. Gisteren zei de multimiljardair dat hij bijna 10 miljard euro geeft aan een nieuw fonds voor het klimaat. Wie is deze steenrijke zakenman?

Justin Bieber

Justin Bieber heeft sinds woensdag meer dan 50 miljoen abonnees op YouTube. De Canadese zanger is de eerste artiest die dat is gelukt. Zijn video’s zijn samen al meer dan twintig miljard keer bekeken.

Stelling Charlotte over oudere wereldleiders

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

ontsnappingspogingen

Deze week kwam de mislukte ontsnapping van Omar L. volop in het nieuws. Over de hele wereld proberen gevangenen te ontsnappen. De poging van Omar L. mislukte, maar er zijn gevangenen waarbij uitbreken wel lukte. Een paar voorbeelden.

Harry en Meghan

De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan deelden woensdag een opvallend besluit op Instagram. Ze willen in de toekomst minder taken van het koningshuis vervullen. Veel mensen hadden dit niet verwacht.

Varkentje

Een verslaggever uit Griekenland wilde deze week op het journaal vertellen over een storm in het land. Hij had alleen één probleem. Er rende een varken achter hem aan dat hem wilde bijten!

stelling charlotte
Stelling

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Vampiervleermuizen

Vampiervleermuizen klinken als bloedzuigende monsters. Dat zijn ze ook. Maar ze blijken ook heel sociaal. Wetenschappers ontdekten dat de dieren blijvende vriendschappen sluiten.

Bever

Goed nieuws over de bever. Er zijn steeds er meer van in Nederland. Het knaagdier leeft nu in bijna alle provincies. Alleen in Noord-Holland zijn ze nog niet gezien.

Rat rijdt auto

Huh, een rat achter het stuur? Jazeker! Een groep wetenschappers uit Amerika heeft ratten leren autorijden. Hierdoor hopen ze meer te leren over de hersenen van mensen.

Sterre Koning

Sterre Koning (16) zingt, acteert, presenteert en is model en youtuber. Nu heeft ze ook een eigen boek. Daarin lees je over haar leven en krijg je tips om je eigen talent te...

Solar Team Twente waaide van de weg

De ene zonneauto waaide van de weg, een andere vloog in brand. Maar er ligt ook nog een Nederlandse auto aan kop in de World Solar Challenge. Dit is er gebeurd.

Micro Art Amsterdam

De kunstwerken op de tentoonstelling Micro Art Amsterdam zijn piepklein. Zo piepklein, dat je een vergrootglas of microscoop nodig hebt om ze goed te zien. Dan zie je De Nachtwacht op een luciferdoosje, een molen op een maanzaadje en veel andere knappe kunstwerken.

Foto: ANP

Er is de laatste tijd veel nieuws over stikstof. Maar waarom? En welke problemen veroorzaakt het? Drie vragen én antwoorden.

Stelling Charlotte
Stelling

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Wolf Dier van het Jaar

Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2019? Redacteur Charlotte vertelt waarom familie Wolf de verkiezing moet winnen.

Titanic

Voor het eerst in veertien jaar bezochten mensen het wrak van de Titanic. Vijf keer doken ze met een onderzeeër naar het beroemde gezonken schip.

Playmobilpoppetjes

Door een ongeluk verloor Jayden (12) in maart heel veel Playmobil. In heel Nederland zamelden mensen speelgoed voor hem in. Dat was zoveel, dat de jongen nu een deel aan een goed doel geeft.

Mount Everest

Nepal wil nieuwe regels invoeren voor de beklimming van de Mount Everest. Dit jaar was het zo druk, dat mensen in de file naar de top stonden. Wat verandert er straks?

Wolf

Wilde wolven kijken is hartstikke spannend. Maar wie ze wil zien, moet zich wel aan de regels houden. Niet iedereen doet dat. Boswachters deelden al tientallen boetes uit.

Emma Keuven

Vijfmaal hoera voor Emma Keuven (13)! Vandaag bestaat haar YouTube-kanaal vijf jaar. Daarom stelden we vijf vragen aan deze vrolijke, eerlijke youtuber uit Limburg.

Een eerste drukvan Harry Potter en de Steen der Wijzen

Een zeldzaam exemplaar van het eerste Harry Potter-deel is geveild voor 31.300 euro. De verkoopster had het boek zelf ooit gekocht voor één euro.

Twee vrouwen in nikab

Vanaf vandaag geldt er een ‘boerkaverbod’ in scholen, ziekenhuizen, het openbaar vervoer en gebouwen van de overheid. Maar wat betekent dat eigenlijk?

Sprinkhaan

Is het regen? Nee, het zijn sprinkhanen! In de Amerikaanse stad Las Vegas zijn zoveel sprinkhanen, dat de plaag op weersatellieten te zien is als storm.

Botten op een markt in China

Janessa (9) en Ditte (10) uit Cabauw hebben een bijzondere vondst gedaan. Tijdens het spelen vonden de meisjes mensenbotten van meer dan honderd jaar oud.

Stelling Charlotte

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Politie onderzoekt het wapen

Twee jonge magneetvissers (12) uit Amsterdam vonden woensdag een pistool in het water. Ze belden meteen de politie. Die zag dat het om een echt vuurwapen ging en deed onderzoek.

Grienden in zee

Lig je lekker op het strand, spoelt er opeens een groep grienden aan! Het gebeurde Amerikaanse badgasten deze week. Samen met de kustwacht duwden ze de walvissen terug in zee.

NK Scootmobiel

Geen Max Verstappen of Lewis Hamilton, maar opa’s en oma’s raceten woensdag over het circuit van Zandvoort. Ze deden mee aan het NK Scootmobiel.

Lichtende nachtwolken

Dikke kans dat je er doorheen bent geslapen, maar vannacht waren er bijzondere wolken boven Nederland te zien. Lichtende nachtwolken worden ze genoemd. Ze lijken wel licht te geven!

Orbit Wheels

Een e-bike of hoverboard is niet zo nieuw meer. Maar er zijn ook vervoermiddelen die je nog niet veel in Nederland ziet. Deel 3 van 3: een zevenpersoonsfiets en Orbit Wheels.

Segway Drift

Een e-bike of hoverboard is niet zo nieuw meer. Maar er zijn ook vervoermiddelen die je nog niet veel in Nederland ziet. Deel 2 van 3: de quattrocycle, elektrische rolschaatsen en halve motor.

Sneeuwfiets

Een e-bike of hoverboard is niet zo nieuw meer. Maar er zijn ook vervoermiddelen die je nog niet veel in Nederland ziet. Deel 1 van 3: de water-e-bike, sneeuwfiets en Walkcar.

parachutesprong oud-soldaat

Tom Rice (97) maakte woensdag een parachutesprong in Frankrijk. Hij landde veilig op de grond. Dat was 75 jaar geleden wel anders. Toen landde Rice middenin de Tweede Wereldoorlog.

Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Konijn van Jeff Koons

Een kunstwerk van Jeff Koons in de vorm van een konijn werd woensdag geveild voor 81 miljoen euro. Een nieuw record! Nog nooit leverde een kunstwerk van een kunstenaar die nog leeft zoveel op.

Grace heeft de zwarte band gehaald

Met Grace (6) wil je geen ruzie maken. Het meisje uit het Britse plaatsje Hebburn heeft de zwarte band in karate. Ze is de jongste van Groot-Brittannië, én Europa, die dit heeft!

Nala de kat

Niet alleen mensen gebruiken de app TikTok, ook dieren. Kat Nala doet dat zelfs zo goed, dat ze er een prijs mee heeft gewonnen. Ze werd TikTokker van het Jaar bij de Shorty Awards in Amerika.

Oud zilver

De burgemeester van Altena krijgt straks een heel bijzondere ambtsketen. De ketting wordt namelijk gemaakt van oude zilveren voorwerpen van inwoners van de gemeente.

Minecraft

Phil Watson speelde vijf jaar Minecraft zonder ook maar één keer dood te gaan in het spel. Vorige week kwam er een einde aan zijn record. Hij werd aangevallen door zombiebaby’s en een spin.

Blauwvoorhoofdamazone

Politieagenten in Brazilië hebben een bijzondere boef opgepakt. De schurk heeft een snavel en een hoop mooie veren. De papegaai stond op de uitkijk en waarschuwde drugsverkopers voor de politie.

Paaseitjes

Kijk jij ook altijd uit naar de ochtend dat je paaseitjes mag zoeken? Het testteam wel. Maar vandaag staan de paaseitjes gewoon voor hun neus. Wel zo handig voor het proeven.

Zwart gat gefotografeerd

Ruimte-onderzoekers zijn dolblij. Het is hen gelukt om een zwart gat te fotograferen. Maar wat is dat eigenlijk? En waarom is de foto van een zwart gat niet helemaal zwart? Je leest het hieronder.

Tijger Caruso

Goed nieuws voor Caruso. De tijger uit het Friese opvangcentrum Felida is verhuisd naar Zuid-Afrika. Daar heeft het roofdier een groot verblijf en een lekker warm klimaat.

Kiekeboe! In Maleisië wordt voor de tiende keer een luchtballonfestival gehouden. Landen van over de hele wereld vliegen over de stad Putrajaya. Dat levert mooie plaatjes op. Kijk je mee?

Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden probeerde vorig jaar de Elfstedentocht te zwemmen. Hij bereikte de finish niet, maar haalde wel veel geld op voor het goede doel. Daarom wil hij het nóg een keer proberen.

StukTV

In Amsterdam werden zaterdag voor de vijfde keer de VEED Awards uitgereikt. StukTV werd voor de vijfde keer verkozen tot beste YouTube-kanaal.

Kalvijn

Wie zijn de beste youtubers van Nederland? Die vraag wordt voor de derde keer beantwoord in het boek YouTube 100. Wij kozen wat leuke weetjes voor je uit!

Senna Bellod

Senna Bellod (11) was nog maar net bezig op YouTube of ze won al een talentenjacht van Kelvin. Nu maakt ze kans op de VEED Award voor Beste Nieuwkomer.

Hulphond Sully Bush

Sully had een wereldberoemd baasje. De labrador was de hulphond van de Amerikaanse oud-president George H.W. Bush. Nu heeft hij een nieuwe baan in een ziekenhuis voor soldaten.

Dylan Haegens met fans

Heb jij het altijd door als een Youtuber reclame maakt? Nee? Dan ben je volgens Nederlandse onderzoekers echt niet de enige.

pindakaasvloer

Geen schilderijen of standbeelden, maar blikjes poep en een vloer van pindakaas. Dat soort kunstwerken zijn in het Stedelijk Museum Schiedam te zien. Het is een tentoonstelling over de Italiaanse kunstenaar Piero Manzoni.

galapagosschildpad

Goed nieuws vanaf de Galapagoseilanden: een reuzenschildpad is voor het eerst sinds 1906 weer levend gezien. Natuurbeschermers dachten dat de soort was uitgestorven.

Rennende hond

Rennen, dat kunnen honden als de beste. En dat zie je goed in dit grappige filmpje. Tijdens een hardloopwedstrijd in Chili doet er opeens een hond mee...

Rode Amerikaanse rivierkreeft

Rivierkreeften zijn een echte plaag in Nederland. Ze vreten planten op en laten oevers verzakken. Wat kunnen we ertegen doen? Dat moet duidelijk worden uit een landelijk onderzoek.

Kelvin Boerma

2018 was een goed jaar voor Kelvin Boerma, beter bekend als Kalvijn. De youtuber won meerdere prijzen, bracht een boek uit én heeft sinds maandagmiddag één miljoen abonnees.

Vajèn als vlogger Roos

First Kiss is echt een film van nu. Hoofdpersoon Roos vlogt erop los. Er spelen ook een hoop bekende vloggers in de film. Maar de hoofdrol is voor actrice en zangeres Vajèn van den Bosch (20).

Chen speelt Pokemon Go op meerdere telefoons

Speel jij nog Pokémon Go? Chen (70) uit Taiwan wel. Hij speelt het zelfs op vijftien telefoons tegelijk! Zijn bijnaam is dan ook Pokémon-opa.

Zeehonden

Een groep agressieve zeehonden heeft een visser vrijdag de stuipen op het lijf gejaagd. De Schot voelde zich zo bedreigd door de dieren dat hij in paniek een rots op klom. De kustwacht moest hem redden.

Robin, Marie-Claire en Julian

Kinderen met een handicap voelen zich vaak buitengesloten of gepest. Dat moet veranderen, vinden Marie Claire (11), Julian (12) en Robin (10). Zaterdag zijn zij gekozen als nieuwe kinderambassadeurs van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK).

Donuts

John en Stella Chhan verkopen al bijna dertig jaar donuts in Amerika. Maar nu is Stella ziek en kan John niet voor haar zorgen, omdat hij in de winkel moet werken. Hun klanten schieten te hulp. Ze kopen nu superveel gebak!

Mariakerk Meppel

Geen kerkliedjes, maar keiharde rockmuziek. Dat speelden de kerkklokken van Meppel zaterdagmiddag. Het was een verzoekje van een inwoner.

Pechtold

Alexander Pechtold stapt op als leider van de politieke partij D66. Dat heeft hij zaterdag bekend gemaakt. Het is nog niet bekend wie hem opvolgt.

Banksy schilderij vernietigt zichzelf

Wat is dat nou? Een schilderij van Banksy dat vrijdagavond voor veel geld werd verkocht, versnipperde zichzelf net na de koop! Grapje van de kunstenaar.

Dier van het Jaar Feest

Wil jij als eerste weten welk dier de Dier van het Jaar Verkiezing 2018 wint? Kom dan naar ons dierenfeest op 30 september in DierenPark Amersfoort! Verkleed je je als dier? Dan maak je kans op een mooie prijs!

dier van het jaar 2018

Alleen vandaag kun je nog stemmen op jouw Dier van het Jaar! Ben jij voor pechpoes Sprotje, opruimhond Joy, oorlogstijgers Sayeeda en Sultan of ontsnapkoe Hermien? Stem gauw hier!

Sultan en Sayeeda

Een ovenpoes, een opruimhond, twee oorlogstijgers en een ontsnapkoe: bijzonder nieuws uit het afgelopen jaar over bijzondere dieren. Maar welk dier gun jij de titel Kidsweek Dier van het Jaar 2018? Maak kennis met de genomineerde Sayeeda en Sultan! Redacteur Charlotte vertelt waarom deze oorlogstijgers haar favorieten zijn.

Vincent Visser
Alle gekheid op een stokje

Maandag begint de serie Brugklas weer. Acteur Vincent Visser (17) is daarin te zien als Jesse. Maar hij heeft óók een eigen YouTubekanaal. Hier vertelt hij er meer over.

Charlotte

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Jos Brech is goed in bushcraften

De politie heeft in één dag al 200 tips gekregen over Jos Brech. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen (11) in 1998, maar is al maanden spoorloos.

dylan haegens film

Dylan Haegens staat bekend om zijn top-10 video's met sketches, zoals 10 manieren om de klas uitgestuurd te worden. Vanaf zondag 12 augustus is de bekende youtuber te zien in zijn eigen bioscoopfilm. Wij hebben een paar redenen om daar naartoe te gaan op een rijtje gezet.

Supermarkt

Slapen in een winkel in plaats van in je eigen bed, dat klinkt vreemd. Maar een supermarkt in Finland lag zaterdagnacht vol mensen in dromenland. 

Djamila

Feest voor MeisjeDjamila en Gio! Sinds zondag hebben de YouTubers allebei een miljoen abonnees op hun YouTube. Djamila is de eerste vrouwelijke Nederlandstalige YouTuber die dit bereikt.

Hondje Loukoumaki overleefde de bosbranden

In het Griekse vakantiedorpje Mati is een hondje gevonden dat de bosbranden heeft overleefd. Hij had zich verstopt in een oven in een tuin.

Haai in kinderwagen

‘Ah, wat een schattige… haai?!’ Drie mensen uit Texas hebben zaterdag op een bijzondere manier een hoornhaai gestolen. Ze verstopten het dier in een kinderwagen!

Waterijsjes

Oh nee! Er liggen steeds minder waterijsjes in de supermarkt. De fabrieken kunnen het niet aan, omdat het al zo lang zulk warm weer is. Maar wij hebben de gouden tip!

Okapi Zaïre

Vrolijk nieuws uit safaripark Beekse Bergen! Daar is voor het eerst een okapi geboren. En dat is best bijzonder, want de diersoort wordt met uitsterven bedreigd.

Cerro Gordo

Cerro Gordo in Amerika is een echte spookstad. Er woont al jaren bijna niemand meer. Op vrijdag de dertiende kochten twee mannen het voor 1,2 miljoen euro.

Hond bij fiets

Een rondje fietsen met je hond? Dat klinkt als een leuk uitje. Maar met dit warme weer kan het levensgevaarlijk zijn. Daarvoor waarschuwt de Dierenbescherming.

lachend gezichtje

Stuur je vrienden vandaag heel veel lachende drollen, want het is Wereld Emoji Dag! Deze 7 dingen over emoji's wist je vast nog niet.

stelling over luxe groep 8-feesten

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

fan belgie wk voetbal

Vanavond speelt België tegen Frankrijk in de halve finale van het WK Voetbal in Rusland. En omdat de Rode Duivels net iets dichterbij wonen dan Les Bleus: zes tips om te juichen voor de Belgen.

Tom Goron breekt zeilrecord

Terwijl jij opstond voor een nieuwe schooldag, stapte de Franse jongen Tom Goron (12) woensdagochtend in zijn zeilboot. Supersnel voer hij van Engeland naar Frankrijk. Hij brak een zeilrecord!

Gio, BeautyNezz en Boncolor

Drie youtubers in een escaperoom. Zou dat goed gaan? Gio, Joy en Bonnie lieten zich donderdag opsluiten. Door samen te werken wisten ze heel wat puzzels op te lossen.

Harry en Meghan Markle

De Britse prins Harry en zijn vriendin Meghan Markle zijn hartstikke verliefd. Zo verliefd, dat hij haar heeft gevraagd om met hem te trouwen. In de lente stappen ze in het huwelijksbootje.

Skate-elfje Rayssa Leal

Elfjes bestaan niet? In Brazilië wel. Daar vliegt Rayssa Leal (9) verkleed als elfje op haar skateboard door de lucht.

Kinderboekenweekgeschenk 2018

Staan de rillingen nog op je rug van de afgelopen Kinderboekenweek? Dan kun je je nu alvast verheugen op die van volgend jaar. Dan krijg je bij een boek een verhaal van Jozua Douglas cadeau.

Scrabbelen

Allan Simmons was kampioen Scrabble en schreef meerdere boeken over het woordspelletje. Maar nu mag hij drie jaar lang geen wedstrijden spelen. Hij is betrapt op valsspelen!

Schaap ziet Obama

Herkennen schapen een beroemdheid als de Amerikaanse oud-president Barack Obama? Ja, wel als je ze erin traint. Dat ontdekten wetenschappers aan de universiteit van Cambridge.

Slijmrecord

Zelf slijm maken is populair. Ook Maddie Rae (12) doet eraan mee. Maar het Amerikaanse meisje houdt het niet bij een paar potjes. Ze brak dit weekend een wereldrecord met megaveel slijm!

Kerstboomkanon

Twee Nederlandse ontwerpers hebben een nutteloze maar grappige machine gemaakt: een kerstboomkanon. Het apparaat schiet de dennenbomen wel zestig meter ver!

Vork tegen slurpen

In sommige Aziatische landen wordt er flink geslurpt. Door te slurpen proef je je eten beter, vinden ze daar. Maar het klinkt niet lekker. Deze anti-slurp-vork moet daar wat aan doen.

Museumbezoeker wordt kunstwerk

De meeste mensen bezoeken een museum voor de kunst. Maar Stefan Draschan gaat er ook heen voor de bezoekers. Hij fotografeert mensen die op een kunstwerk lijken.

Zwevend zebrapad IJsland

Filmpje: zebrapad lijkt te zweven

Een zebrapad in IJsland ziet er net even anders uit dan anders. Het lijkt wel te zweven! Door het 3D-effect krijg je het idee dat je eronderdoor kunt kruipen.

Gratis internet

In Helmond lopen sinds kort mensen met een knalroze, gifgroene of felgele rollator door de stad. Daarmee zorgen ze voor gratis draadloos internet.

Tasha Fuiaba komt aan boord

De Amerikaanse kustwacht heeft woensdag twee vrouwen én hun honden van zee gered. Ze hadden motorpech gekregen en waren al bijna vijf maanden verdwaald.

Catman Shon Griffin

Shon Griffin (5) is een echte superheld. Hij draagt een stoer pak en strijdt voor een betere wereld. Hoe? Door zwerfkatten in de Amerikaanse stad Philadelphia te helpen.

Mila wint filmprijs

Word jij ook altijd boos als je ouders maar blijven zeggen dat je ‘nog maar een kind’ bent? Mila Kok (11) maakte er een film over. Daarmee won ze een prijs op Cinekid!

dylan haegens

Als challenge maakten Dylan Haegens en Rick Vermeulen twee jaar geleden een kort stripboek over hun YouTube-kanaal. Dat smaakte naar meer! Daarom ligt vanaf vandaag het Dylan Haegens Stripboek in de winkel. Dylan: ‘Ik hoop dat de lezers ook strips gaan tekenen!’

Vliegen

Heb jij weleens in een vliegtuig gevlogen? Misschien wel. Maar heb je het ook bestuurd? Marwan (7) uit Engeland wel. Hij kreeg een vliegles voor zijn verjaardag.

Tranen

Huilen is niet leuk. Meestal ben je verdrietig als de tranen over je wangen rollen. Toch kunnen tranen nuttig zijn. Wetenschappers ontdekten dat er een stofje in zit waarmee je energie kunt opwekken.

Hondje Penny kan schrijven

De meeste honden kunnen een bal vangen, maar hun eigen naam schrijven? Het Amerikaanse hondje Penny kan dat wel. Ze geeft de letters van haar eigen naam in de goede volgorde aan haar baasje.

Mallorca strand

Het komt uit de darmen van een potvis, stinkt ontzettend en is duizenden euro’s waard: amber. Twee Spanjaarden vonden laatst een grote klomp van het zeldzame walvisspuug op Mallorca.

Helden van Vlaardingen

Op weg naar handbal zagen Djeda (11) en Demi (14) een meisje bij een sloot staan. In het water lag een gewonde man. De meisjes schakelden hulp in en zijn nu de heldinnen van Vlaardingen.

Smoothies

Smoothies zitten vol vitamine C en zijn vaak nog lekker ook. Maar meestal hebben ze saaie kleuren. Niet die van Rachel Lorton. Haar fruitsapjes zijn bijna te mooi om op te drinken.

Zappmissie Dylans Expeditie

Dylan Haegens heeft een eigen televisieprogramma. In Zapplive is sinds vandaag elke week Dylans Expeditie te zien. Daarin is hij de sluwe presentator van een spelshow.

Experiment boterhammen

Moet jij altijd je handen wassen voor het eten? Dat is niet voor niks. Want al zie je het niet, je vingers zitten onder de bacteriën. Een juf uit Amerika bedacht een manier waarop je dit wél goed ziet.

Welpjesin de Beekse Bergen

Steeds meer mensen bezoeken een attractie in Nederland. Vooral buitenlandse toeristen bezoeken vaker een pretpark of dierentuin in ons land. Maar wat zijn nou de populairste dierentuinen?

klifwinkel

Van veraf lijkt de Cliffside Shop een postzegel, maar het is een winkel. Twee dagen hing deze bijzondere shop aan een berg.

wolf baardhaar

Isaiah Webb lijkt een weerwolf met zoveel haar op zijn gezicht. En dat is precies de bedoeling. De Amerikaan deed twee weken geleden mee aan het WK Baarden en Snorren in Amerika.

Rubiks kubus

Wat kun jij in 4,69 seconden? Tien keer met je ogen knipperen? Zeven spekjes in je mond stoppen? Of een supermoeilijke puzzel oplossen? Patrick Ponce (15) deed dat laatste.

Europese hoornaar

Een groep wandelaars in Eindhoven is maandag aangevallen door een aantal mega-wespen. Ook een hond werd gestoken. Toch hoef je niet bang te zijn voor hoornaars, zoals de grote wespen heten.

Liv en Jil over Kidsweek College

Aanstormende YouTubers leerden hoe je een goede vlog maakt tijdens het Kidsweek-college van Cinekid. Hoe was het om daarbij te zijn? Lezers Jil en Liv (beiden 11) schreven er een artikel over.

Geheime kamer onder brug

Soms wil je je even helemaal verstoppen. Maar waar kan dat nou? Spaanse meubelmaker Fernando Abellanas vond de ideale plek: onder een brug in Valencia. Hij bouwde er een geheime kamer.

Veed Gio fans vlog

Hoe maak je een vlog? Dat leerden Kidsweek-lezers tijdens het Kidsweek-college van Cinekid. Presentatrice Evelien Bosch en documentairemaker Mirjam Marks gaven tips.

Scoop met gadgets

‘Hallo, Scoop hier! Wat vind jij van die eerste schooldag na de vakantie? Ik heb er zin in. Ik heb deze zomer gekke gadgets verzameld die mijn eerste schooldag onvergetelijk maken!’

Protest voor Lili en Howick

Lili (11) en Howick (12) waren twee weken geleden groot nieuws. Ze mogen niet in Nederland blijven en moesten naar Armenië. Maar hun moeder had de kinderen verstopt. Nu zijn ze gevonden.

Kinderen moeten een uur per dag bewegen

Hou jij van rennen, springen en buitenspelen? Mooi! Want volgens een nieuw advies van de Gezondheidsraad moeten kinderen elke dag minstens een uur bewegen. En dat is nog niet alles.

Zo maak je je eigen schoolspullen
Knutselen

Ga je naar de brugklas? Dan ben je vast op zoek naar leuke schoolspullen. YouTubers Joy (BeautyNezz), Nina Houston en...

Aanslag Barcelona herdenking

In Spanje heerst een verdrietige stemming. Het land werd donderdag opgeschrikt door twee terroristische aanslagen. Wat gebeurde er in Barcelona en Cambrils?

Flickr Derek K Miller kauwgombel

Nu kauw je er vooral op omdat het lekker is. Maar straks doet je kauwgom misschien veel meer. Duitse onderzoekers maakten namelijk een kauwgom die ziektes opspoort.

Achtbaan Troy in Toverland

Steeds meer mensen bezoeken een pretpark in Nederland. Vooral buitenlandse toeristen stappen vaker in een Hollandse achtbaan. Maar wat zijn nou de populairste pretparken?

Kinderen lopen een tocht voor Lili en Howick

Lili (11) en Howick (12) wonen al negen jaar in Nederland. Toch mogen ze hier niet blijven. Hun moeder is maandagochtend al teruggestuurd naar Armenië. De kinderen moeten daar ook heen.

Ezrah leert voor tatoeëerder

Ezrah Dormon (12) uit Panama is misschien wel de jongste tattookunstenaar ooit. Hij heeft al geholpen met het zetten van twintig tatoeages.

Patagotitan mayorum

De Patagotitan mayorum is zo groot, dat hij niet eens in één keer op de foto past. De dinosaurus leefde 101 miljoen jaar geleden en heeft nu eindelijk een naam.

Surfwedstrijd voor honden

Welke hond kan het beste surfen? Daar draait het wereldkampioenschap hondensurfen in Amerika om. Meer dan 36 viervoeters deden zaterdag mee. Dit zijn de leukste foto's!

Panddababy Mini Yuan Zi

Goed nieuws en slecht nieuws uit de Franse dierentuin ZooParc de Beauval. Panda Huan Huan is vrijdag bevallen van een tweeling. Maar vlak na de geboorte overleed de eerste pandababy.

Panda Huan Huan is zwanger

Verzorgers van de Franse dierentuin Zooparc de Beauval houden hun adem in. Er is nog nooit een panda geboren in Frankrijk en nu verwacht Huan Huan een.. tweeling! Ze kan elk moment bevallen.

Vuurwerkshow

Val jij met oud en nieuw al voor twaalf uur in slaap? Dan heb je dit jaar geluk. In Rotterdam komt een vroege vuurwerkshow speciaal voor kinderen. Die wordt ook op tv uitgezonden.

Langste waterglijbaan ter wereld

Zeshonderd meter plastic. Dat klinkt als saai spul, maar je kunt er ook de langste waterglijbaan ter wereld van maken! Dat is wat een Amerikaans pretpark heeft gedaan.

Kerstmannencongres Denemarken juli

Wij zien de Kerstman alleen in december. Maar wat doet hij de rest van het jaar? Nou, een duik nemen in zee bijvoorbeeld, of op de foto gaan met De Kleine Zeemeermin. Deze week ontmoeten kerstmannen van over de hele wereld elkaar in Denemarken.

Doris Payne sieradendief

Een bejaarde vrouw uit Amerika is voor de zoveelste keer in de boeien geslagen. Doris Payne (86) werd maandag op diefstal betrapt in een warenhuis. Ze steelt al meer dan zestig jaar!

Jude Sparks schedel stegomastodon

De tienjarige Jude Sparks was in de woestijn van de Amerikaanse staat New Mexico aan het spelen toen hij over een gigantische slagtand struikelde. Het bleek de schedel van een stegomastodon, een soort eeuwenoude olifant!

Beyoncé tweeling Sir Rumi

Vorige maand beviel Beyoncé van een tweeling. Na vier weken wachten kregen fans de baby’s vrijdag eindelijk te zien. Op Instagram poseert de Amerikaanse zangeres met haar zoontje Sir en dochtertje Rumi.

Stefani bloemenjurk Alya Chaglar

Als een echt model poseert Stefani achter een bosje kruiden. Haar moeder fotografeert haar zo, dat het net lijkt alsof het groene bosje een jurk is. Dat doen ze ook met bloemen, groenten en fruit. Hun foto’s zijn een hit op Instagram.

Kever kan tekenen

Spike heeft 17.000 volgers op Instagram. Dat is best bijzonder, want Spike is een kever. Zijn baasje ontdekte dat Spike het leuk vindt om te tekenen. Nu deelt ze zijn kunstwerken met de wereld.

Wiebeloogjes

Wiebeloogjes laten mensen lachen. Dat was het idee van kunstenaars Gustavo Bonzanini, Enzo Giacomin en Rafaela Teixeira. Vorig jaar richtten ze de Googly Eyes Foundation (Wiebeloogjesstichting) op. Daarmee sturen ze mensen over de hele wereld gratis wiebeloogjes op.

Eyebombing

Alles wordt leuker als je er wiebeloogjes op plakt. Dat ontdekte Vanyu Krastev twee jaar geleden. Sindsdien heeft de Bulgaar al meer dan honderd voorwerpen tot leven gebracht.

pizzarecord

3.600 kilo deeg, 2.500 kilo tomatensaus en 1.600 kilo geraspte kaas. Dat stond er op het boodschappenlijstje van een groep pizzabakkers uit Amerika. 

Tennis teckels

Honden houden van tennisballen. Zodra je een bal weggooit, rennen ze erachteraan. En dat ziet er extra grappig uit als ze daarbij een tennisracket vasthouden.

Jebroer kinderkoor kind van de duivel

Jebroer zingt Kind van de duivel met kinderkoor

Mag je wel of niet naar het liedje Kind van de duivel van Jebroer luisteren? Dominees vinden van niet. De tekst zou kinderen op verkeerde ideeën brengen. Jammer, vindt de zanger. Hij nam het nummer nog eens op, nu met een kinderkoor.

Hamsters Supremo eigen dorp

Een reclamebureau uit Georgië heeft een mini-dorp voor hamsters gebouwd. De knaagdieren kregen eigen huisjes, een boekwinkel, bloemist, theater, park en een supermarkt.

OnneDi videoclip

Dionne Slagter is bekend van haar YouTube-kanaal OnneDi waarop ze speelgoed test (Leuk of Meuk?), DIY-video’s deelt en in vlogs vertelt over haar leven. Maar ze kan ook zingen. Nu is haar eerste videoclip uit.

Museum of Failure

In Zweden is vorige week een bijzonder museum geopend. Er zijn geen schilderijen of standbeelden te zien, maar mislukte uitvindingen.

Hoverboard

Het ziet er zo stoer uit: rijden op een hoverboard. Maar het is misschien gevaarlijker dan je denkt. Daarom wordt er nu onderzoek naar gedaan.

Nulsterrenhotel Zwitserland

In de Zwitserse bergen is een nieuw hotel geopend. Het heeft maar één bed, geen dak en geen muren. Er is geen tv en voor de wc moet je twee minuten lopen. Klinkt niet aantrekkelijk? Toch wel, het is al volgeboekt voor de rest van de zomer!

Duifschoenen

Hoe kom je dicht bij een duif, zonder hem weg te jagen? Een vrouw uit Japan bedacht een bijzonder antwoord op deze vraag. Ze maakte schoenen die heel erg op de vogels lijken.

stelling charlotte geen internet
Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Robocop Dubai

De politie van Dubai heeft er een nieuwe collega bij. Handig, want deze agent hoeft nooit te eten of te slapen. Hoe dat kan? Het is een robot!

Zeepaardje Cheeto

‘Hé, wat ligt daar nou? Het lijkt wel een Cheeto!’ Een meisje uit Amerika zag laatst een oranje chipje op het strand liggen. Maar toen ze dichterbij kwam, bleek het een zeepaardje! Bijna was het dier opgegeten door een meeuw, maar het meisje heeft het gered.

Paard van onderen

Hoe ziet een paard er van onderen uit? We weten het niet, omdat het heel dom is om onder een paard te gaan liggen. Fotograaf Andrius Burba uit Litouwen deed het wel, veilig in een kist. In deze video zie je hoe dat eraan toeging.

Ferrari vs strijdwagen

Wat is sneller: een Ferrari met 562 paardenkracht, of een Romeinse strijdwagen voortgetrokken door twee paarden? Coureur Fabio Barone en een paardenmenner namen het tegen elkaar op in een pretpark in Italië.

San Francisco Dungeon Rat Cafe

Neem je net een slokje thee, springt er opeens een rat op je schoot! De meeste mensen moeten er niet aan denken. Maar wie er wel van houdt, kan in juli in Amerika naar een rattencafé.

Jeremy de slak

Slak Jeremy is anders dan andere slakken: zijn huisje draait namelijk naar links. Terwijl de meeste slakken een huisje hebben dat naar rechts draait. Daar wilden Britse wetenschappers meer over leren. 

Charlie Bit My Finger

Charlie bit my finger is vandaag precies tien jaar oud. De video, waarin baby Charlie in de vinger van zijn broer Harry bijt, is al meer dan 849 miljoen keer bekeken. Nu zijn de broers tieners.

Huckleberry de dakhond

Dingdong! ‘Hallo, er staat een hond op jullie dak.’ ‘Weten we, dat vindt-ie fijn.’ De hond van een familie uit Amerika staat vaak op het dak. Veel mensen die hem zien, bellen bezorgd aan. Zijn baasjes werden daar zo gek van, dat ze een briefje ophingen met uitleg.

David Zinn Stoepkrijtkunst

Geef David Zinn houtskool en stoepkrijt en hij verandert een pion in een hoed of een hek in een gevangenis. De Amerikaanse kunstenaar tekent al tien jaar in 3D op stoepen en muren.

De kopjes koffie die Lee Kang Bin uit Zuid-Korea zet, zijn eigenlijk te mooi om op te drinken. In het melkschuim bovenop maakt hij prachtige kunstwerkjes.

Lewis Miller maakt bloemstukken voor de meest luxe feesten in New York. Zonde als die boeketten na afloop in de prullenbak verdwijnen. Maar zelfs daar maakt de bloemist iets moois van.

Shoe-shi: schoenen van sushi

Sushi: dat is toch rijst met een plakje vis erop. Of met vis erin, opgerold in een blaadje zeewier? Klopt. Maar ken je shoe-shi al? Dat is een uitvinding van Yujia Hu. Deze kok maakt schoenen van sushi.

Vieze auto wordt kunst

Modder en uitlaatgassen maken de auto’s in Moskou flink smerig. De Russische tekenaar Nikita Golubev tovert de wagens weer mooi. Met zijn vingers en een kwastje verandert hij vieze vrachtwagens in prachtige kunstwerken.

Fidget Spinner

Opeens zie je ze overal: fidget spinners. De kleine, platte speeltjes draaien na één zwiep eindeloos rondjes om hun eigen as. Maar waar komen ze eigenlijk vandaan?

Japan heeft er een supertrein bij. De kaartjes kosten meer dan vierduizend euro. Daar koop je 1.600 NS Railrunners van! Maar deze chique trein is wel luxer dan een vijfsterrenhotel.  

Smurfen

‘Wat smurft daar nou?’ Dinsdag doken in Amsterdam, Berlijn en andere steden levensgrote Smurfen op. De blauwe wezens zijn op pad gestuurd om meer toeristen naar Brussel te trekken.

Neushoorn tinder

Sudan is sterk, wereldberoemd én de laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn ter wereld. Om zijn soort te redden hebben zijn beschermers de hulp van een datingapp ingeroepen.

Blauwe kreeft

Wat is dat nou? In een aquarium in Frankrijk zwemt sinds vorige week een knalblauwe kreeft rond. Het zeer zeldzame dier werd gevangen in de zee bij Bretagne.

Op de route van een hardloopwedstrijd verwacht je mannen en vrouwen in sportkleren. Geen neushoorn, giraf of Stormtrooper. Toch liepen ook die zondag de marathon van Londen. Er werden 40 records gebroken in gekke kostuums!

Poincheval broedt eieren uit

Hij heeft haren, twee armen en twee benen. Abraham Poincheval lijkt absoluut niet op een kip. Toch heeft de Franse kunstenaar tien eieren uitgebroed. Net als een kip.

Kunst van snoepgoed

Terwijl wij paaseitjes eten, worden ze in Amerika misselijk van peeps. Dat zijn spekjes in de vorm van kuikentjes en haasjes. Die kun je niet alleen eten. Je kunt er ook mee knutselen!

Kraaien

Een vogel in een café? Meestal wordt het dier dan snel weer naar buiten gejaagd. Niet in Londen afgelopen zondag. Daar was een café vol kraaien. Die mocht je zomaar aaien!

kapsel vlecht

Grace (7) komt elke dag met een ander kapsel op school. De moeder van het Australische meisje verzint steeds weer een nieuw kunstwerk met vlechten.

Kat valt optische illusie aan

Filmpje: Kat valt optische illusie aan

Een optische illusie is een beeld dat je voor de gek houdt. Bijvoorbeeld het plaatje hieronder. De cirkels lijken te bewegen, maar doen dat niet. De kat in het filmpje hierboven snapt er niks van!

Luipaard wordt stekelvarken

Filmpje: Luipaard wordt stekelvarken

Een luipaard uit Zuid-Afrika heeft laatst een belangrijke les geleerd: val nooit een stekelvarken aan. Het roofdier stortte zich op twee van de stekelige beesten en zat daarna onder de naalden!

Geitjes leren springen

Filmpje: Piepjonge geitjes leren springen

Geiten zijn echte springdieren. Dat ze daar al vroeg mee beginnen, zie je in het filmpje hierboven. Deze geitjes zijn net geboren en stoppen nu al niet meer met hupsen.

Cheeseburger

Een Amerikaanse jongen van acht had zondag zó veel zin in een hamburger, dat hij zelf achter het stuur van zijn vaders auto stapte en met zijn zusje van vier naar McDonald’s reed.

Hond Lucky likt aan een ijsje

Honden kunnen zo zielig naar je ijsje kijken als ze geen likje krijgen. Een ijsboer uit Mexico heeft daar wat op bedacht. Zijn bolletjes zijn veilig voor mensen en honden.

Tiffany zingt hallelujah in waterput

Filmpje: Tiffany zingt prachtig in een waterput

Waterputten hebben een echo. Die kun je gebruiken voor grapjes ('Wie is de koning van Wezel?' 'Ezel!'). Maar ook om heel mooi te zingen. Dat deed Tiffany in Italië.

Boek Furtjuh

Furrassing: Furtjuh krijgt eigen boek

Het YouTube-kanaal Furtjuh staat vol met gekke challenges. Voor fans die altijd al mee wilden doen met die uitdagingen, heeft Rutger Vink nu goed nieuws: hij krijgt een eigen boek. In Stay Furbulous staan 75 challenges.

De recyclefiets van Deliveroo

Video: Sturen met een deegroller

In Londen rijdt sinds kort een bijzondere fiets rond. Het stuur is gemaakt van een deegroller, de handremmen werken met blikopeners, de trappers zijn oude pureestampers, het zadel is een tosti-ijzer en in de spaken draaien gardes en spatels rond.

Melanie met down presenteert het weer

‘Bij 100.000 likes ga ik het weerbericht presenteren.’ Dat beloofde de Franse Mélanie (21) op Facebook. Binnen anderhalve dag had ze al genoeg likes. Nu voorspelt ze zelfs twee keer het weer op tv.

Kittenparfum

Heb je altijd al naar een jong katje willen ruiken? Dan kan dat nu. Een Amerikaans parfummerk heeft een nieuw luchtje bedacht dat heel erg lijkt op de geur van een kittenvacht.

Deens nieuws in het Nederlands

‘Høh, wåt?’ Een deel van het Deense journaal werd donderdag in het Nederlands gepresenteerd. De nieuwslezers vertelden over onze verkiezingen in het Nederlands. Waarom? ‘Jullie taal klinkt zo leuk.’

Showhond Olly

Showhond Olly snapt niks, steelt toch de show

Jack Russell Olly deed vorig weekend mee aan een hondenshow. Hij bakte er niks van, maar was zo blij, dat hij toch veel applaus kreeg. Zijn video is al meer dan zeven miljoen keer bekeken.

Hondje wordt monnik

Carmelo woont in een klooster en draagt een habijt. Toch is hij geen monnik, maar een hondje. De straathond uit Bolivia werd door de broeders geadopteerd.

Sundar Pichai baas Google

Op de kantoren van Google is een glijbaan, liggen zitzakken en kun je spelletjes spelen. Dat lijkt Chloe (7) uit Engeland wel een mooie werkplek. Ze schreef een brief en kreeg een reactie van de baas van Google.

stelling charlotte hacken
Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Capri zingt wereldrecord volkslied

Filmpje: Capri (12) uit Canada zingt het Wilhelmus

Capri Everitt uit Canada kent tachtig volksliedjes. Met haar ouders en haar broertje Bowen (8) reisde ze de wereld over om ze te zingen. Daarmee kreeg ze een wereldrecord in handen!

Eland gered uit het ijs

Filmpje: Eland uit wak gered

Wat spartelt daar nou in het ijs? Is het een beer? Een paard? Een mega-vis? Nee, het is een eland! Het dier is door het ijs gezakt en kan niet meer uit het water komen. Gelukkig schieten twee mensen te hulp.

Meester danst met leerlingen als groet

Filmpje: Is dit de leukste meester ooit?

Wat zeg jij als je de klas binnenkomt? 'Dag meester'? De leerlingen van de Amerikaanse meester Barry White Junior niet. Die hebben allemaal een ander dansje om hun meester te begroeten. En hun leraar danst gewoon mee!

Vierkante dieren Aditya Aryanto

Heb jij ooit een vierkant schaap gezien? Of een konijn met hoekige oren? Dan heb je de kunst van Aditya Aryanto nog niet gezien. De Indonesische fotokunstenaar verandert dieren in blokken.

Animatiestudio Vrijstaat testteam kidsweek
Testteam

Een slang die acrobaten achtervolgt, een Minion die een banaan vangt en kinderen die door de lucht vliegen. Het testteam maakt wat mee in Animatiestudio Vrijstaat in Utrecht. Niet echt, maar in filmpjes die ze zelf bedenken en opnemen. ‘Ik heb wel 264 foto’s gemaakt!’

Traplopen met iemand op je hoofd

Filmpje: traplopen met je broer op je hoofd

Twee circusbroers uit Vietnam zijn zo sterk, dat de één de ander als een hoedje op zijn hoofd kan dragen. Op deze manier kunnen ze zelfs samen traplopen!

alligator

Filmpje: Pas op, overstekende alligator!

In de Amerikaanse staat Florida zijn naar schatting 1,25 miljoen alligators. Dikke kans dus dat je er daar een keer eentje tegenkomt. Maar van zo’n grote als deze schrik je toch even.

Rick Anderson knuffelt met haai

Rick Anderson is duikleraar in Australië. Onder water komt hij vaak dezelfde haai tegen. Die wil dan altijd even knuffelen!

Konijn Jenga

Filmpje: konijn is supergoed in Jenga

Heb jij weleens Jenga gespeeld? Dan weet je hoe moeilijk het is om een houten blokje tussen de andere uit te pakken zonder dat de hele toren instort. Niet voor konijn Simba. Hij speelt gewoon een rondje mee.

Glibberen op de oprit

Filmpje: dochter glijdt uit, moeder brult van het lachen

Probeer maar eens overeind te blijven als er een glibberige laag ijs op je oprit ligt. Dat lukt de Canadese Suzanne (en haar vader) niet. En haar moeder? Die lacht haar vierkant uit!

Blokfluiten met je neus

Filmpje: Blokfluiten met je neus

Een blokfluit maakt pas geluid als je er lucht doorheen blaast. De meeste muzikanten doen dat met hun mond. Maar Cyrus Bhiladvala kan dat met zijn... neus!

nieuwjaarsduik

Niet alleen in Nederland is de nieuwjaarsduik een jaarlijkse traditie. Over de hele wereld springen mensen op 1 januari in het water om het nieuwe jaar fris te beginnen. Kidsweek zet de mooiste foto’s van de afgelopen jaren op een rij. 

Tijn lakt nagels voor Serious Request

Is het je de afgelopen dagen al opgevallen dat heel veel mensen nagellak dragen? Zelfs mannen? Dat doen ze voor het goede doel. De actie is bedacht door Tijn (6) voor Serious Request en bracht al meer dan 1,4 miljoen euro op!

Kerstman eenwieler doedelzak vuur unipiper

Filmpje: Kerstman met vuurspugende doedelzak op een eenwieler

Brian Kidd verkleedt zich vaak als The Unipiper. Dan trekt hij verkleedkleren aan en stapt hij op zijn eenwieler. Terwijl hij rondjes rijdt, speelt hij op zijn vuurspugende doedelzak. Kijk maar!

LiLou het troostvarken

LiLou werkt sinds twee weken op het vliegveld van San Francisco. Ze draagt een uniform, soms een pilotenpet en knalrode nagellak. Ze troost mensen die vliegen spannend vinden. Zelf kan ze niet vliegen: LiLou is een minivarken.

Sing
3.5
Film

The Voice of Holland, Idols, The Next Boy/Girl Band: talentenjachten op tv zijn superpopulair. Nu is er ook een film over. In Sing organiseert een koala een zangwedstrijd om zijn theater te redden.

Antton Puonti handscheettalent Finland

Filmpje: Fin wint talentenjacht met handscheten

Antton Puonti (24) uit Helsinki is muzikant. Maar hij zingt niet en hij bespeelt ook geen instrument. Hij maakt muziek door scheten te laten met zijn handen. En daar is hij zo goed in, dat hij Finland’s Got Talent won.

Kunstwerk voor muizen met winkel en restaurant

Mini-stoeltjes, een mini-tafeltje en een mini-menukaart: in de Zweedse stad Malmö is een restaurant voor muizen geopend. Niet echt, maar als piepklein kunstwerk.

Geert Wilders rechtbank

'Willen jullie meer of minder Marokkanen?' Dat vroeg PVV-leider Geert Wilders in 2014 aan zijn fans. 'Minder, minder!' riepen ze in koor. Maar mocht Wilders dat wel zeggen? De rechter vindt van niet.

Flying dogs

Flapperende oren, wapperende haren en wijd gespreide pootjes. De Duitse fotograaf Julia Christe zette vliegende honden op de foto. In de video hieronder zie je hoe ze dat deed.

Julia Koopman woont op Utrecht Centraal Station

Julia (19) woonde deze week niet in een gewoon huis, maar op het station. Op Utrecht Centraal was een kamer speciaal voor haar ingericht. In vlogs laat ze zien hoe haar week eruit zag.

Topher Brophy en zijn hond lijken sprekend op elkaar
Kijk nou!

Mensen zeggen weleens dat baasjes op hun hond gaan lijken. Bij Topher Brophy uit New York is dat zeker zo. De Amerikaan lijkt sprekend op zijn hond Rosenberg. Maar dat doet hij dan ook expres.

Bed and book slapen in een boekenkast in Japan

Hou jij van lezen in bed? Dan droom je vast van een nachtje in dit hotel in Japan. Daar slaap je in een boekenkast!

Ryo Yamazaki

De Japanse katten Nya, Maru en Mugi hoeven nooit koude oren te hebben. Hun baasje Ryo Yamazaki maakt hoedjes van hun eigen vacht. Van grote tovenaarsmutsen tot bolhoedjes met hoorntjes: alles staat leuk op die snoezige kattenkopjes. Hun foto’s zijn al door meer dan 46.000 Instagrammers bekeken en...

Atchoum kat hond of weerwolf

Dit is Atchoum. Hij komt uit Canada en heeft al meer dan 160.000 volgers op Instagram. Met zijn wilde haar en felle ogen lijkt Atchoum wel een weerwolf. Maar daar hoef je niet bang voor te zijn. Want Atchoum is een…

Harigste auto ter wereld

De auto van Maria Lucia Mugno is bedekt met meer dan honderd kilo haar! De Italiaanse kapster heeft het wagentje in 2010 versierd met heel veel lange lokken. Nu staat het te koop.

Lylah avonturen speeltuin

Lylah (5) klautert over daken, hangt in touwen en springt van boomstam naar boomstam. Haar vader heeft een soort zwartepietenparcours in hun achtertuin gebouwd. En Lylah legt de route supersnel af!

Familie de Latooy Gio en Melanie

Veel ouders begrijpen weinig van vloggen. Maar Marcel en Louise de Latooy hebben zelfs hun eigen kanaal. Binnen een half jaar hadden De Latooys meer dan 177.000 abonnees. En de kanalen van hun tweeling...

Edie Simms (102) opgepakt door de politie

Agenten in de Amerikaanse stad Saint Louis pakten vorige week een bijzondere verdachte op. Die had grijze krullen en een wandelstok. Met een grote grijns stapte de boef van 102 even later weer uit de politieauto. Dit wilde ze altijd al eens meemaken.

Tafeltennisrobotleraar

'Hallo, ik ben Forpheus. Welkom in mijn les. Ik ben de eerste tafeltennisrobotleraar ter wereld. Aangenaam kennis te maken!'

Politie bouwt feestje in de lift

Politieagenten hebben een belangrijke taak. Ze lossen misdaden op en zorgen dat het land veilig is. Maar het zijn ook mensen. En die houden er nu eenmaal van om plezier te hebben. Deze Nieuw-Zeelandse agenten bouwden daarom een feestje in de lift.

Sky Brown op skateboard

Sky Brown is acht jaar oud, maar kan al beter skaten dan veel volwassenen. Ze is het jongste meisje ooit dat meedeed aan een belangrijke skatewedstrijd in de Verenigde Staten.

Stenen met gezichtjes

Een vader uit de Amerikaanse staat Michigan heeft een leuk spelletje bedacht met stenen. Samen met zijn kinderen beschildert hij de keitjes met gekke bekken. Die verstoppen ze in hun stad.

Meeste hamburgers op een rij

Heb je ooit zoveel hamburgers achter elkaar gezien? Vast niet! En dit is nog niet eens alles…

Het grootste springkasteel ter wereld

Kan een springkasteel jou niet groot genoeg zijn? Dan wil je vast stuiteren op The Beast. Dat is het grootste springkasteel ter wereld.

PPAP pineapple apple pen

Misschien heb je het iemand al horen zingen: ‘I have a pen… I have an apple… Uh! Apple pen!’ Het nummer Pen-Pineapple-Apple-Pen (PPAP) is knettergek, maar superpopulair.

Google Maps

Als de camera’s van Google Street View de straten vastleggen, worden de gezichten van mensen vervaagd. Zo kun je de straat wel zien, maar niet zien wie er loopt. Dit heeft te maken met privacy. Maar de software die daarvoor zorgt is soms iets te enthousiast.

Gamen op een klimmuur

Een klimmuur is voor veel mensen al moeilijk genoeg. Maar wat als je het nou net iets spannender wilt maken? Een Fins bedrijf heeft daar wat op bedacht. Het toont spelletjes op de muur.

Thomas haar wordt pruiken

Tot twee weken geleden had Thomas (10) een enorme bos haar. Nu is zijn kapsel heel kort. Van zijn lange krullen worden drie pruiken gemaakt voor kinderen met kanker.

Lippenstiftkunst Alexis Fraser

Alexis Fraser houdt van veel kunst. Zelfs zo veel, dat de Amerikaanse kunstenares haar werk kusjes geeft. Soms wel duizenden achter elkaar. Ze maakt schilderijen met lippenstift.

Gio, Melanie en De Latooys

Ze hebben al drie YouTube-kanalen en een eigen kledingmerk. Maar dat was nog niet genoeg. Nu krijgen Gio, Melanie en hun ouders Marcel en Louise de Latooy ook een eigen boek.

Wilde zwijnen op het strand

Als je lekker op het strand ligt, verwacht je misschien een meeuw, hond of kwal naast je. Maar op dit kiezelstrand in het zuiden van Frankrijk scharrelt een familie wilde zwijnen rond!

Charlotte over wc-pasjes

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

AdoptADoodle
Kijk nou!

Sommige dieren in het asiel moeten lang wachten op een nieuw baasje. Een Amerikaanse kunstenaar wil deze dieren helpen. Hij maakt mooie tekeningen van ze, zodat meer mensen over adoptie nadenken.

Honden kijken naar moderne kunst in eigen museum

Filmpje: Museum voor honden

In de Britse hoofdstad Londen is twee weken geleden een gek museum geopend. De kunst die er hangt is niet voor mensen, maar voor honden!

B-Brave

Even dachten fans van B-Brave dat ze het telefoonnummer van Kaj te pakken hadden. Duizenden meisjes belden en appten het bandlid. Nu blijkt het om een grap te gaan. De jongens willen laten zien wat er gebeurt als je iets persoonlijks online deelt. 

Nannoo eigen youtubekanaal

Filmpje: Nannoo (8) maakt zelf YouTube-video’s

Nannoo (8) uit België droomt ervan om een bekende YouTuber te worden. Hij heeft al zijn eigen YouTube-kanaal, vlogde al met zijn helden Enzo Knol en Acid en was te horen op de radio.

Badeend op wereldreis
Kijk nou!

De badeend van de familie Troiano was vijf jaar geleden opeens weg. Daarna kreeg het Amerikaanse gezin steeds foto’s van de eend van over de hele wereld. Vorige week was het gele beest plotseling weer terug. Mét een koffer vol souvenirs.

Pokémonknuffels

Dacht jij dat je Pokémon GO alleen op een smartphone kunt spelen? Mis! Een Amerikaanse vrouw haakt Pokémon-knuffels en verstopt ze in haar stad. Ze begon een trend, want over de hele wereld doen mensen haar na.

Iedereen doet Christusbeeld na in Rio de Janeiro
Kijk nou!

Christus de Verlosser is het beroemdste standbeeld van Rio de Janeiro. Met open armen verwelkomt het 38 meter hoge beeld de bezoekers van de Braziliaanse stad. Zijn houding wordt vaak nagedaan. Door wereldleiders en atleten. Soms expres en, vaker per ongeluk. Is dit soms een nieuwe trend? Dit zijn de opvallendste na-apers:

Vliegend op de foto
Kijk nou!

De foto’s van Thierry Verbrugghe uit België lijken wel betoverd. Zijn modellen vliegen en zweven in de lucht. Je denkt misschien dat hij op de computer een slim trucje heeft toegepast, maar alles wat je ziet is echt.

Mensen redden luipaard uit put

Filmpje: Luipaard uit de put gered

Een boer uit het westen van India schrok zondag wakker van een gek geluid. Hij ging eropaf en zag opeens een luipaard in een achttien meter diepe put zitten. Samen met de dierenbescherming heeft hij het dier gered.

Jongen rolschaatst onder auto's door

Filmpje: Jongen rolschaatst onder auto’s door

Om Swaroop Gowda (6) uit India heeft een bijzonder talent. Hij kan niet alleen heel goed rolschaatsen, maar ook makkelijk in de split. Als hij dat tegelijk doet, is hij aan het limbo-rolschaatsen. Dat kan hij als de beste!

Autovoetbal

Filmpje: Potje autovoetbal

Geen zwetende mensen, maar auto’s op het sportveld. In de Belgische plaats Peer werd zondag een autovoetbal-toernooi gehouden. De bal woog tweehonderd kilo en de spelers zaten in oude auto’s.

Dansende robots breken wereldrecord

Filmpje: Dansende robots breken record

Ze zwaaien met hun armen, buigen door hun knieën, swingen van links naar rechts: robots kunnen best goed dansen. Deze apparaatjes in China deden dat met zo’n grote groep, dat ze een wereldrecord braken.

Vulkaan maakt smiley van vuur

Filmpje: Vulkaan lacht naar helikopter

De Kilauea op Hawaï is de actiefste vulkaan ter wereld. De vuurspuwende berg lijkt daar zelf erg blij mee. Het opborrelende magma lijkt wel een smiley van vuur!

Luke Aikins is veiling in het net geland

Je moet nooit zonder parachute uit een vliegtuig springen. Dat weet iedereen, óók Luke Aikins. Die buitelde al 18.000 keer van grote hoogte naar beneden. Maar zaterdag was anders. Toen sprong de waaghals expres zonder parachute.

Fawaka Nederland zomerschool

Bij het hebben van een eigen kledingbedrijf komt heel wat kijken. Hoe zorg je ervoor dat mensen jouw kleren kopen? En waar worden die gemaakt? Achttien kinderen uit Amsterdam leren dat deze week bij de Ondernemersschool. Kidsweek nam een kijkje.

Dierentuin Pokemon

Leuk hoor, al die Pokémon GO-spelers in de dierentuin. Maar door die beesten op hun telefoon kijken bezoekers nauwelijks nog naar de echte dieren. Een Amerikaanse dierenverzorgster bedacht daar een oplossing voor.

Bouwvakker Wally Kinderziekenhuis

In het ziekenhuis liggen is helemaal niet leuk. Dat vindt Jason Haney uit de Verenigde Staten ook. Hij werkt als bouwvakker tegenover een kinderziekenhuis. Om de jonge patiëntjes op te vrolijken, bedacht hij een spelletje dat ze vanuit hun kamer kunnen spelen.

De kapper van president Hollande verdient tienduizend euro per maand
Kijk nou!

Als je de president van Frankrijk bent, moet je haar natuurlijk altijd goed zitten. Daarom heeft François Hollande een eigen kapper. Die verdient bijna tienduizend euro per maand!

Bryce Hayashi trompet Star Wars

Filmpje: Bryce (13) speelt Star Wars op trompet

‘Paaaa… paaaa… papapa-paaaa-pa… papapa-paaaa-pa… papapa-paaaa…’ Zodra je het liedje van Star Wars hoort, zit-ie uren in je hoofd. Sorry! Maar dit filmpje waarin Bryce (13) het op de trompet speelt voor de maker van het nummer, is dat wel waard.

Kakapo met kuiken

Hij is klein, zwaar, kan niet vliegen en legt alleen een ei als er genoeg te eten is. Geen wonder dat de kakapo bijna is uitgestorven. Maar er is goed nieuws voor deze zeldzame papegaaiensoort: er zijn dit jaar veel kuikens uit het ei gekropen.

Ava nodigt pestkoppen uit te stoppen

Het zusje van de twaalfjarige Ava uit de Verenigde Staten wordt gepest. Daar besloot de grote zus wat aan te doen. Ze maakte een bijzondere uitnodiging om de pestkoppen te laten stoppen.

Hartjeswolken vliegen door de lucht in Cambodja

Filmpje: hartjeswolken in Cambodja

Wat zweeft daar nou door de lucht? Is het een wolk? Een zeepbel? Een hartjesballon? Eigenlijk van alle drie een beetje. Het is een zeepwolk in de vorm van een hartje.

Ducttape galakleren

Je middelbareschooltijd wordt op veel scholen afgesloten met een gala. Naar dit grote feest trek je natuurlijk je mooiste kleren aan. Deze jongeren maakten ze helemaal zelf, met plakband!

Tim met zijn collectie Disney Infinity-poppetjes

Slecht nieuws voor fans van Disney Infinity. Disney stopt met het computerspel. Stom, vindt Tim (13) uit Steenbergen. Hij startte een handtekeningenactie om het bedrijf van gedachten te veranderen. Al ruim 12.000 mensen steunen hem.

Tyrannosaurus rex doet mee aan American Ninja Warrior

Filmpje: T-rex aan het klimrek

Wie is de sterkste? Dat is de vraag bij American Ninja Warrior. Aan dit tv-programma doen meestal alleen mensen mee, maar in Atlanta dook opeens een uitgestorven roofdier op. Lukt het deze T-rex met zijn korte armpjes om het hele circuit af te leggen?

MeisjeDjamila

Je kent MeisjeDjamila vast van haar video’s op YouTube. Daarin vertelt ze over haar leven in Texas, proeft ze rare snoepjes, gaat ze uitdagingen aan, doet ze proefjes en nog veel meer. Vanaf vandaag ligt haar zomerboek in de winkel. Kidsweek mag drie...

Tyrannosaurus rex doet mee aan American Ninja Warrior

Wie is de sterkste? Dat is de vraag bij American Ninja Warrior. Aan dit tv-programma doen meestal alleen mensen mee, maar in Atlanta dook opeens een uitgestorven roofdier op. Lukt het deze T-rex met zijn korte armpjes om het hele circuit af te leggen?

De jurk van juf Sha-Ree zit vol met tekeningen van haar klas

Ga jij je juf of meester missen volgend schooljaar? Dat is andersom vast ook zo! De Amerikaanse juf Sha-Ree had daarom een slim idee om haar leerlingen altijd een beetje bij zich te houden. Ze liet de kinderen haar jurk versieren met tekeningen.

Alcatraz gezien vanuit San Francisco

Alcatraz is een beroemd eiland voor de kust van de Amerikaanse stad San Francisco. Vroeger zaten er boeven gevangen. Nu is het een museum. De negenjarige James is er als jongste ooit naartoe gezwommen.

MeisjeDjamila krijgt een eigen boek

MeisjeDjamila krijgt eigen boek

'Ik ben bezig met een geheim project.' Zo maakte MeisjeDjamila (24) haar volgers de afgelopen dagen met hints nieuwsgierig naar wat ze stiekem aan het doen was. Vrijdag onthulde ze haar geheim in een video: ze krijgt een eigen zomerboek.

Bar Magadma gebruikt de sta dals sportschool
In beeld

Hé, wat hangt daar nou tussen de zwembandjes en opblaaskonijnen? Het is Baker Magadma, een sporter uit Gaza. De sterke Palestijn doet aan ‘straatsporten’.

Bungelen boven Chicago

Bungelen boven Chicago

Als het aan een groep zakenmannen in Chicago ligt, bekijk je die Amerikaanse stad straks vanuit een glazen kabelbaanbakje. Hun ideeën zien er in ieder geval spectaculair uit.

Kapper knipt zonder handen

Als Ansar Ahmad je haar knipt, heeft hij zijn handen vrij om aan zijn hoofd te krabben of een kopje thee voor je in te schenken. De Indiase kapper knipt met de schaar in zijn mond.

Lekkere Lego-hapjes 1
In beeld

Kun jij je voorstellen dat je trek krijgt van Lego? Nee? Dan heb je de bouwwerken van kunstenaar Tary uit Japan nog niet gezien! Daarvan loopt het water je in de mond.

Beeld YouTube

Filmpje: Voetbal vs. Football

Als je het woord voetbal letterlijk naar het Engels vertaalt, krijg je football. Maar American football is heel wat anders dan 'ons' voetbal. Welke sport mag zich het meest ‘football’ noemen? De Finse keeper Lassi Hurskainen...

Beeld YouTube

Filmpje: Voetbal vs. tafeltennis

Wat is moeilijker: voetbal of tafeltennis? De Finse keeper Lassi Hurskainen daagde de tafeltennissers van Pongfinity uit voor een wedstrijdje. Dat leverde een...

Foto ANP XTRA (bewerking KW)

Klagen jouw ouders weleens dat je teveel whatsappt? En daarbij woorden weglaat? Dan kun je ze nu vertellen dat je door die korte appjes je taal traint. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht.

YouTuber bouwt vliegende fiets

De Britse YouTuber Colin Furze knutselt het ene na het andere bizarre idee in elkaar in zijn garage. Zijn nieuwste uitvinding is een hoverbike, een soort vliegende fiets. Als een echte Harry Potter vliegt hij erop door de lucht!

Beeld YouTube

Ben jij helemaal verregend op de vrijmarkt? Of blijf je deze regenachtige Koningsdag maar helemaal binnen? Speciaal voor jou hebben we wat leuke Koningsdag-filmpjes voor je op een rij gezet. Mét tips om toch nog een leuke dag te hebben.

Beeld YouTube

Filmpje: Slangenmens zet bril op met voeten

Stefanie Millinger (23) kan haar zonnebril opzetten zonder haar handen te gebruiken. Het slangenmens strekt haar benen over haar rug heen naar haar neus. Dat ziet er net zo ongelooflijk uit als het klinkt!

Foto Hampshire Hotels

Een hotel in Amsterdam heeft er een collega bij. Hugo is 57 centimeter groot, heeft brede schouders en soepele heupen. Hij ontvangt gasten en wijst ze de weg. Af en toe danst hij op de balie of geeft hij een high five. Hugo is een robot!

Foto Marco Okhuizen

Het gaat goed met YouTuber Nina Houston (12). Héél goed. Sinds een week heeft ze meer dan 150.000 abonnees! Op YouTube-festival VEED vroeg Kidsweek haar het hemd van het lijf. 

Foto BRJ Inc. (Flickr CC)

Een buschauffeur heeft op de Galapagoseilanden (Zuid-Amerika) een zeldzame leguaan doodgereden. Pech voor het beestje, maar ook voor de bestuurder. Die moet nu een boete van dertienduizend euro betalen.

in beeld

Drieduizend fans ontmoetten dit weekend hun favoriete YouTubers bij VEED in Amsterdam. Kidsweek nam ook een kijkje!

Testteam

Het straatje van Johannes Vermeer is een wereldberoemd schilderij. Maar welk straatje is het eigenlijk? Niemand weet het zeker. In de tentoonstelling Vermeer komt thuis in Museum Prinsenhof Delft zoek je als een detective naar aanwijzingen.

Beeld YouTube

Filmpje: Aladdin en Jasmine vliegen door de stad

Aladdin is terug! Op zijn tapijt vliegt hij door San Francisco. Hij haalt Jasmine op en samen zweven ze door de Amerikaanse stad. Daar kijkt iedereen gek op van de vliegende sprookjesfiguren.  

Beeld YouTube

Naar school in een dekbedpak?

Vind jij het ook zo moeilijk om ’s ochtends je warme bed te verlaten? Zou je het liefst de hele dag in een dekbed rondlopen? Dan is dit slaappak wat voor jou. Hierin heb je het nooit meer koud.

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Beeld YouTube

In de Verenigde Staten is elk jaar een kamp voor kinderen die een stukje van hun arm missen. De kinderen maken daar hun eigen robotarm met superkrachten. Die van Jordan (10) schiet glitters!

Miljoenen mensen dansen mee met Saskia

Saskia’s Dansschool in Woerden en Harmelen heeft 600 leerlingen. Maar op YouTube zijn het er duizend keer zo veel. Daar worden de video’s van juf Saskia, haar collega’s en haar leerlingen miljoenen keren bekeken. Sinds afgelopen weekend heeft het kanaal meer...

Beeld YouTube

Ronaldo kan geen thee drinken

Rustig een kopje thee drinken is best lastig als je de beroemdste voetballer ter wereld bent. Cristiano Ronaldo telde zijn slokken thee én het aantal foto’s van hem op een terras. Wat zou er winnen?

Beeld YouTube

Meisje krijgt meteen spijt van grap

‘Laten we met z’n allen tegelijk in het water springen!’, denken deze kinderen. Het middelste meisje heeft er iets minder zin in en blijft stiekem op het droge staan. Maar dat gaat mis...

Foto's Facebook/Scottish SPCA

Herinner je je Atlas nog? Dit Schotse mega-konijn zocht een maand geleden een nieuw baasje. Nu heeft hij zijn nieuwe thuis gevonden bij Jen en Laurrie!

Beeld YouTube

Filmpje: Arina (16) kan duizelingwekkende circusact

De Russische Arina (16) lijkt wel van elastiek. Met gemak legt de circusartieste haar been in haar nek en draait ze de ene salto na de andere. Ook met een bal waar de meeste mensen niet eens op kunnen zitten, doet ze flikflaks alsof het niets is!

Beeld YouTube

Taylor (11) wint van golfkampioen Tiger Woods

Taylor (11) mocht deze week een nieuwe golfbaan openen in de Amerikaanse staat Texas. Daar sloeg hij, hoppa, een hole-in-one! Dat deed golfkampioen Tiger Woods hem niet na.

Beeld YouTube

Blinde Julia (12) kan prachtig zingen

Dat Julia (12) mooi kan zingen, wisten een heleboel mensen al. Haar ouders, haar klasgenootjes, de mensen in het dorp waar ze woont in Mexico… Maar dankzij een filmpje op internet kan nu iedereen naar haar stem luisteren.

Beeld YouTube

Filmpje: wie kan de meeste flikflaks?

De een deed de meeste flikflaks ooit achter elkaar (57!), de ander is acrobaat van beroep. Wie van hen kan de meeste flikflaks op de plaats in één minuut? Dat zie je in deze video van een Italiaanse recordshow.

Beeld YouTube

Vind jij Wally in dit filmpje?

Heb jij weleens boven een Waar is Wally?-boek gehangen om Wally te vinden? Dan vind je deze video vast leuk. Hierin zoeken twee agenten de man in de rood-witte trui en jij doet mee!

Foto's Dreamstime

Hoe noem je een bloem die heel veel blaadjes heeft? Matteo (8) uit Italië bedacht daar een nieuw woord voor. Zijn juf vond die zo mooi, dat ze probeert het in het Italiaanse woordenboek te krijgen.

in beeld

Voor dreuzels zoals wij is zwerkbal een onmogelijke sport. Gewone mensen kunnen niet vliegen als Harry Potter. Maar met een beetje magische hulp van hun leraar spelen deze kinderen uit India toch zwerkbal!

Beeld DailyMail

Anna (19) kan boogschieten met haar voeten

Anna Belysh (19) heeft een bijzonder talent. Het Russische meisje kan boogschieten met haar voeten, terwijl ze op haar handen staat!

Foto YouTube

Is Baby Boiz de jongste boyband ooit?

Ravi (4), Caleb (6), Julian (9), Gavin (11) en Jake (23) vormen samen popgroep Baby Boiz. Ze hopen het wereldrecord voor jongste boyband ooit te breken. Zou het ze lukken?

Goed nieuws voor fans van Harry Potter. Vanaf 31 juli ligt er een nieuw boek over de Britse tovenaar in de winkel. Het heet Harry Potter en het vervloekte kind en er komt ook een toneelstuk van.

Foto's Facebook/Coolum District Coast Care Group

Al negen jaar doen vrijwilligers uit het oosten van Australië hun best om de schildpadden aan de Sunshine Coast te beschermen. In al die tijd zagen ze nog nooit zo’n bijzonder schildpadje als Alby. Dit babydier is helemaal wit!

Foto Facebook/Scottish SPCA

Met oren zo groot als een mensenhoofd en een lijf als dat van een kleine hond, mag konijn Atlas zich terecht een reuzenkonijn noemen. Het knaagdier uit Schotland is op zoek naar een nieuw baasje.

Foto Twitter/Kaylan_17

Kaylan is deel van een tweeling. Maar als je deze foto ziet, lijkt het wel een drieling! Toch is een van hen een stukje ouder. Zie jij wie de moeder is?

Beeld ABCNews.com

Toen Sofya (9) woensdagmiddag alleen thuis was, brak er brand uit in het gebouw waar ze woont. Het meisje kon nergens heen, behalve naar het balkon. Daar sprong ze dapper vanaf. Beneden stond de politie om haar op te vangen.

Beeld YouTube/Ruptly

Denis Yushin houdt van knippen, reizen en extreme sporten. Sinds vorig jaar combineert de Russische kapper deze drie passies. Op de motor reist hij de wereld over. Onderweg knipt hij mensen op bijzondere locaties en tijdens extreme activiteiten.

Foto Dreamstime, bewerking Kidsweek

Smeer jij het liefst een dikke laag chocopasta op je boterham? Dan heb je geluk dat je niet op een basisschool in Wales zit. Daar is één leerling zo allergisch voor chocolade, dat niemand de lekkernij mee naar school mag nemen.

Foto Dreamstime

Hulporganisatie Oxfam kwam deze week met een schokkende rekensom. De 62 rijkste mensen hebben samen evenveel geld als de armste helft van álle aardbewoners. Nog nooit was het verschil tussen arm en rijk zo groot.

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Beeld YouTube

Oma trekt belletje

Dacht je dat oma’s altijd braaf waren? Niet Olive Smyth (82) uit Ierland. Zij vindt het nog net zo leuk om belletje te lellen als jij!

Beelden YouTube

Trend: versier je bril met cd’s

Iemand heeft rond Oud & Nieuw een heel gekke trend bedacht: versier je bril met cd’s. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een bril of zonnebril en twee cd’s of dvd’s. Doe je mee?

Foto's ANP Kippa, Mart Visser Collectie, Bont voor Dieren

'En de winnaar is…' Meestal ben je blij met een prijs. Maar op de titel die Mart Visser dinsdag kreeg, zal hij niet erg trots zijn. De modeontwerper werd verkozen tot Dom Bontje 2015.

Beeld Vine

'Hé, waar is mijn suikerspin?'

Suikerspinnen smelten zo snel op je tong, doordat suiker oplost in water. Daarom is het geen goed idee om een suikerspin te wassen. Deze wasbeer doet dat wel en heeft daar meteen spijt van!

Foto's Facebook.com/inter.school.rope.skipping

Cen Xiaolin (11) kan zo snel touwtje springen, dat je het touw niet eens ziet! De Chinese jongen brak drie weken geleden twee wereldrecords in Dubai.

Foto Guinness World Records

Caravan van lego

Je ziet het bijna niet, maar de caravan op de foto hierboven bestaat helemaal uit lego. Er zitten maar liefst 215.158 plastic steentjes in. Daarmee maak je vast snel vrienden op de camping!

Enzo Knol had vorige week in zijn 800ste vlog #grootnieuws voor al zijn fans. Morgen komt een boek over zijn leven uit. Maar eerst vertelt Enzo zelf waarom hij dit boek heeft gemaakt: 

Foto's John Marshall

Als de zon bijna ondergaat, rent John Marshall naar buiten voor een foto. Met de zonsondergang op de achtergrond maakt de Amerikaan selfies met beren, haaien en gorilla’s. Dat ziet er gevaarlijker uit dan het is: hij maakt de dieren van karton.

Peddelen met walvissen

‘Er zijn walvissen voor de kust!’ Toen de Australiër Jaimen Hudson dat een paar weken geleden hoorde, haastte hij zich naar het strand. Zijn buurman Dave Price peddelde ondertussen naar de dieren toe en Hudson filmde de ontmoeting met zijn drone.

Beeld Facebook/Dailymotion

Puppy vlucht voor traptreden

Voor een kleine puppy kan de wereld heel groot zijn. Zelfs een afstapje dat jij met drie grote stappen neemt. De puppy in dit filmpje durft de trap niet af. Maar zonder dat hij het door heeft, doet hij iets wat nog veel dapperder is!

Beeld YouTube

Bieber-dans op mini-Segways

Het Future Board is een soort kleine Segway, maar dan zonder stuur om je aan vast te houden. En daar blijk je heel goed op te kunnen dansen!

Foto: luckypeach.com/Disney Beeldbewerking: Kidsweek

Disney-prinsessen zijn zo perfect dat het saai wordt, vinden de koks van het Amerikaanse eettijdschrift Lucky Peach. Zij besloten de tekenfilmfiguren in een heel andere vorm na te maken… als hotdogs! Herken jij ze allemaal?

Foto Rommy de Bommy

Tasjes om je tanden in te zetten

Ho! Voordat je je tanden in deze suikerspin zet: hij is niet echt. Je kunt er wel wat zakgeld of tekeningen in bewaren. Het is een ontwerp van Rommy de Bommy. Van haar tassen en sieraden loopt het water je in de mond.

Foto Facebook/Tiffany Johnson

Honden hebben eigen trein

Eugene Bostick (80) is machinist. De Amerikaan bestuurt geen echte locomotief, maar heeft een trein gebouwd voor zijn honden. Daarmee rijden ze door hun dorp in Texas.

Foto's Ioana Vanc

Zit je bij Ioana Vanc aan tafel, dan lepel je niet zomaar je eten naar binnen. De Roemeense architect vult haar bestek namelijk met kunstwerken. Zelfs de kleinste details brengt ze aan.

Douwe Bob (22) won in 2012 het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Zou het hem ook lukken om het Eurovisie Songfestival te winnen? Hij mag het volgend jaar proberen.

Beeld Facebook/Familie Morrissey

Er zijn niet veel kinderen die als kleuter al op de golfbaan staan, maar de Amerikaanse Tommy is er niet weg te slaan. Hij kan de bal al bijna honderd meter wegslaan. En dat is best knap voor een vierjarige. Zeker als je weet dat hij maar één arm heeft.

Beeld YouTube

Turnen op een fiets

Kunstschaatsen ken je vast wel. Maar heb je ook wel eens van kunstfietsen gehoord? Het lijkt een beetje op turnen op een tweewieler. Nicole Frýbortová kan het als de beste.

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Foto's Steve Casino

Geef Steve Casino een pinda en hij maakt er een kunstwerk van. De Amerikaanse speelgoedbedenker begon zijn hobby drie jaar geleden. Nu krijgt hij verzoekjes van over de hele wereld en is er een wachtlijst van drie maanden.

Foto's: Facebook.com/nuigurumicafe

Er is al een café vol katten en je kunt je knuffels op vakantie sturen. Maar in Tokio (Japan) is nu ook een café geopend waar geen mensen naar binnen mogen. Alleen knuffels kunnen hier...

Foto's Facebook.com/Kyoto.Univ

Studenten aan de universiteit van de Japanse stad Kyoto hebben vorige week een bijzondere cheesecake gebakken. Ze maakten de taart met bacteriën uit de darmen en poep van gorilla’s…

Beeld 9News

Een operatie in het ziekenhuis kan heel spannend zijn. Dan is het fijn om je lievelingsknuffel bij je te hebben. Maar dat kan vaak niet, omdat knuffels barsten van de bacteriën. En die kunnen gevaarlijk zijn voor zieke kinderen. De Amerikaanse Gaby (12) bedacht een oplossing.

Foto's Tumblr

Een rietje zó lang, dat je je drankje niet eens ziet. Dat wilde een vader voor zijn dochters verjaardag maken. Want speelgoed, daar had ze al zoveel van. Liever gaf hij haar een mooie herinnering.

Beeld YouTube

'Zwerver' Ronaldo verrast jongen

In Madrid dook laatst een zwerver op die heel goed kon voetballen. Toch wilde bijna niemand een balletje met hem trappen. Nicolás deed dat wel en kreeg een voetbal van Ronaldo cadeau.

Houd je het meest van de zee of duik je liever in het zwembad? Met Casa Brutale hoef je niet meer te kiezen. In dit vakantiehuis slaap je aan én onder het water. Het luxe optrekje moet nog wel even gebouwd worden.

Beeld YouTube

Zo wordt zelfs de grootste slaapkop wakker

Moeten jouw ouders je ’s ochtends uit bed sleuren omdat je anders nooit opstaat? Dan is dit lanceerbed wat voor jou. Zeker weten dat-ie je wakker maakt (of uh, bewusteloos…).

Beeld Facebook/Natureland Seal Sanctuary

‘Dat is een gek kalf!’ Zoiets moeten dertig koeien in Frampton Marsh een maand geleden hebben gedacht. Op hun weiland lag opeens een baby-zeehond. Het jonge dier lag helemaal alleen in een modderpoel. De nieuwsgierige koeien hebben haar gered!

Foto EPA

Grrrrr…oetjes uit het robothotel!

Bij het Henn-na Hotel in Japan word je niet begroet door een menselijke receptionist, maar door een dinosaurus met vlijmscherpe tanden en klauwen. Gelukkig is hij vriendelijker dan hij eruit ziet. De dinorobot helpt de gasten. Welkom in het eerste robothotel ter wereld!

Beeld YouTube

Wasbeer kan fietsen

Geloof je niet dat een wasbeer kan fietsen? Dan moet je even naar het filmpje hieronder kijken. Wasbeer Melanie kan zo meedoen aan de Tour de France!

Foto EPA

De meeste honderdjarigen zijn al blij als ze nog soepel kunnen lopen. Maar voor Doris Long (101) is dat niet spannend genoeg. De oma heeft zichzelf al veertien keer van een hoge toren naar beneden laten zakken. Ze breekt steeds haar eigen record!

Vallende, gekleurde blokjes zo snel mogelijk in elkaar passen. Tetris is een verslavend computerspelletje met veel fans. Maar wat als levende Tetris-blokken opeens in het echt de roltrap of lift blokkeren? Daar worden de meeste mensen niet zo blij van…

Oh Mijn God, Oh My God of simpelweg OMG is door Belgische kinderen uitgeroepen tot Kinderwoord van het Jaar 2014. De afkorting wordt gebruikt als reactie op iets verbazingwekkends, spectaculairs of afschuwelijks. Hoe vaak zeg jij het? 

Beeld: YouTube

Boe, Boomeroo!

Boe! Boomeroo de kangaroe en Noche de miereneter zijn goede vriendjes. Maar soms kan Noche het niet laten om Boomeroo aan het schrikken te maken…

Knuffelen met een leeuw

Wat zou jij doen als er een grote leeuwin aan de andere kant van een hek staat? Wegrennen of de deur opendoen? Valentin Gruener doet dat laatste en leeuwin Sirga staat te springen om aan de andere kant van het gaas te komen…

Rat kan vliegen

Pepijn (14) was heel verdrietig toen zijn rat Ratjetoe doodging. Toch hoeft hij zijn huisdier niet te missen. Twee kunstenaars hebben het beest omgebouwd tot helikopter.

Een dierenarts in Australië had laatst een bijzondere patiënt op zijn operatietafel liggen. Geen kat of konijn, maar een goudvis met een tumor in zijn hoofd. De operatie ging goed en de vis zwemt weer vrolijk in zijn vijver. 

Foto ANP XTRA

Sinterklaas is nog lang niet in het land, toch is er al heel wat aan de hand. Er zijn mensen die vinden dat de Sinterklaasliedjes wel wat moderner mogen. Want geen stout kind dat nu nog de roe krijgt of in de zak naar Spanje verdwijnt. 

'Koop tien grote pizza’s en krijg er gratis een huisdier bij!' Dat beloofden fastfoodrestaurant Pizza Hut en dierenwinkel Pets Story in de Australische stad Melbourne. Maar daarmee kregen ze heel wat boze mensen op hun dak. 

Beertje danst op golfbaan

Een paar golfers in Canada geloven hun ogen niet: als hun bal bijna in het putje ligt, verschijnt er opeens een kleine beer op de baan. En die vindt de vlag bij het putje wel heel interessant. 

Graafmachine speelt met Duplo

Juha-Pekka Perämäki uit Finland kan met zijn graafmachine zware dingen optillen en grote gaten graven. Maar hij kan er nog veel meer mee. In een filmpje laat hij zien hoe hij een Duplo-autootje bouwt zonder zelf de blokjes aan te raken…

ANP

Ze was groot nieuws: de dode wolf die een maand geleden in Flevoland werd gevonden. Al snel dachten mensen dat het om een grap ging. Maar nu lijkt het dier toch echt zelf naar Nederland te zijn gekomen.

Muizen op skateboards

‘Wiehaa! Piep, aan de kant, ik kom eraan gezoefd!’ De muizen van Shane Willmott zijn echte waaghalzen. De Australiër traint zijn piepende huisdieren tot professionele skateboarders. 

Foto’s AFP/EPA

Australië heeft al meer dan een week last van erg warm weer. Daardoor zijn er veel bosbranden ontstaan. De brandweer bereidt zich voor op de ergste bosbranden in tijden. 

Foto Globaltvedmonton.com

Een man uit Nieuw-Zeeland heeft zich deze kerstvakantie niet verveeld. Op bezoek bij de familie van zijn vriendin in Canada bouwde hij een vrolijke iglo van gekleurde ijsblokken. 

Foto AFP

In de Verenigde Staten is vrijdag een erg heftige schietpartij geweest. Een 20-jarige man drong met een geweer en pistolen een school in het dorpje Newtown binnen. Daar schoot hij 26 mensen dood. Zondagavond was president Obama in het dorp en werden de slachtoffers herdacht. 

Beeld YouTube

Jongen danst met cheerleaders

De cheerleaders van een American Football-team uit Florida doen elke wedstrijd hun best om zo mooi mogelijk te dansen. Christian Bottger (10 jaar) mocht meedoen, en kan het stiekem beter dan de danseressen.

De acteurs van Harry Potter zijn stiekem weer bij elkaar voor de opnames van een extra film. Deze is straks alleen te zien in het Harry Potter-pretpark in de Verenigde Staten.

Foto’s EPA, Dreamstime, www.flickr.com/leermakers

Stel je voor: je bent uren aan het reizen om een wereldberoemde attractie te zien. Maar als je er dan bent, blijkt het helemaal niet mooi! Dat gebeurt het vaakst bij Manneken Pis. 

Foto ANP

Alle amateurvoetbalwedstrijden zijn dit weekend afgelast. Dat gebeurt om de grensrechter Richard Nieuwenhuizen te herdenken. Hij werd zondag na een wedstrijd zo erg mishandeld dat hij eraan doodging. 

Beeld VG

Twee jongens uit Noorwegen probeerden met hun smartphone een vos voor de gek te houden. Maar de vos was sluwer. Die pikte de telefoon en stuurde later een smsje. 

Foto: EPA

De Britse prins William en zijn vrouw Kate zijn in verwachting van hun eerste kindje. Waarschijnlijk wordt de baby ooit koning of koningin van Groot-Brittannië. 

Foto AFP

Het water langs de kust van Bondi Beach in Australië ziet er een beetje eng uit vandaag. Algen zorgen ervoor dat de zee daar helemaal rood kleurt. 

YouTube

Kaketoe zingt Gangnam Style

Papegaaien staan erom bekend dat ze mensen kunnen napraten. Deze kaketoe kan nog net iets meer. Op de melodie van Gangnam Style zingt de vogel stukjes mee. 

EPA

De tienjarige Sophia uit de Verenigde Staten schreef twee brieven aan Barack Obama. De Amerikaanse president vond die zo mooi, dat hij haar een brief terug schreef.

In België stond maandag een bijzondere trein op het station van Brussel-Zuid. Het voertuig was maar 34,05 meter lang, maar wel helemaal van chocolade.

Foto´s EPA

Woensdag 19 november is het Wereldtoiletdag. Een dag waarop je eens lekker over poep en pies kunt praten. En dat is nodig ook.

Dreamstime

Een school in Nieuw-Zeeland heeft alle kinderen een knuffelverbod opgelegd. De kinderen knuffelden zoveel dat ze te laat in de lessen kwamen. 

ANP

Vandaag kwamen alle nieuwe ministers samen bij koningin Beatrix op paleis Huis ten Bosch. Daar beloofden ze plechtig dat ze hun werk eerlijk zullen doen en de grondwet niet zullen overtreden.

Foto AFP

Epke draait vier op een rij

Op de Olympische Spelen in augustus won Epke Zonderland als eerste Nederlandse turner ooit de gouden medaille. Het lukte hem toen om een moeilijke oefening met drie vluchtelementen perfect uit te voeren. Nu gaat hij nog een stapje verder: wel vier keer laat hij de rekstok los voor een ingewikkelde draai!