Justice Osei

Justice Osei (19) uit Ghana heeft een wel heel bijzonder talent. Hij kan zo’n vijftig dieren nadoen. Van schapen en geiten tot krokodillen en vleermuizen. En hij imiteert ze perfect!

IJsvogel in ijs

Weet je nog die ingevroren ijsvogel die begin deze maand werd gevonden? Die krijgt nu een mooi plekje in een museum in Rotterdam.

Foto: Kidsweek

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Portugees oorlogsschip

In het zuiden van Thailand mogen toeristen even niet meer de zee in. De reden is een heel giftige kwal die al 23 toeristen heeft gebeten.

Foto: Thejetset.TV

Een vrouw die samen met haar pauw een vliegtuig in wilde, mocht de vogel niet meenemen. Hij voldeed niet aan de voorwaarden voor passagiers of handbagage.

Foto: Pixabay

Niet alleen papegaaien kunnen mensen napraten. Ook orka’s blijken bepaalde woorden goed na te kunnen zeggen, blijkt uit nieuw onderzoek.

Een uitje snijden kan straks zonder tranen

Een ui snijden gaat vaak gepaard met dikke tranen. Bij het snipperen van een nieuw ontwikkelde ui, heb je geen zakdoek meer nodig.

sneeuw sahara

Denk jij bij de woestijn ook vooral aan zandvlaktes, cactussen en hoge temperaturen? Op dit moment tref je in de Westelijke Sahara, de woestijn in Noord-Afrika, een sneeuwlandschap.

Schone straten

Als je erop gaat letten, liggen ze overal: plastic flesjes en blikjes. Alsof iedereen ze na het drinken gewoon op straat gooit. Wordt er statiegeld op geheven, dan verdwijnt dit 'zwerfafval' grotendeels.

fabrieken

In Eindhoven vindt een proef plaats met reuzenstofzuigers. Die moeten de fijnstof in de lucht gaan verwijderen en luchtvervuiling tegengaan.

dieven met spijt

Deze week werd de politie uit Dordrecht twee keer verrast door een overvaller die spijt had van zijn daden en zichzelf aangaf.

Regeerakkoord Kinderen

Het beleid van de regering begrijpen of erover meepraten is lastig. Het regeerakkoord in kindertaal moet dat veranderen.

stelling
Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Unicef

In Syrië en de omliggende landen zijn 8,5 miljoen kinderen afhankelijk van noodhulp. Nu de winter nadert, krijgen zij het extra zwaar. UNICEF Nederland trekt daarom opnieuw aan de bel en start vandaag een nieuwe campagne voor hulp.

Fish Vinder

Overstromingen of te weinig schoon drinkwater: er zijn op de wereld heel wat waterproblemen. Tijdens de Global Children’s Designathon afgelopen zaterdag dachten kinderen wereldwijd na over oplossingen. Pia (9) uit Voorburg bedacht samen met haar groepje de Fish Vinder: een buis om vissen te redden.

Voetbal

Een verstuikte enkel of een gebroken duim, tijdens het sporten gaat er best vaak iets mis. Met name kinderen raken door sport vaak geblesseerd.

hunebed klimmen

Steeds meer kinderen beklimmen hunebedden. Dat is niet alleen respectloos maar ook nog eens gevaarlijk. Vorige week moest er zelfs een traumahelikopter aan te pas komen.

kievitkuiken

Het aantal kieviten en grutto’s in Nederland neemt steeds verder af. Daarom denken verschillende organisaties na over manieren om deze weidevogels te redden.

muntmeesterstuk

Heb jij een euro wel eens écht goed bekeken? Op de voorkant staat de afbeelding van koning Willem-Alexander. Op de achterkant vind je het teken van 1 euro. Maar dat niet alleen.

ikea huisdier

Een nieuwe mand voor je hond? Of een leuke krabpaal voor je kat? Bij Ikea kunnen mensen binnenkort ook terecht voor hun hond en kat.

moderne prinses

Een moderne prinses is vrolijk, leeft gezond, is altijd vriendelijk, creatief en ze geeft nooit op! Dat is de uitkomst van een onderzoek van filmstudio Disney naar de kenmerken van een moderne prinses. 

walvisdrol

Wist jij dat je in een klap rijk kan worden van een walvisdrol? De poep van een walvis is namelijk een belangrijk onderdeel dat wordt gebruikt in dure parfums.