Drink jij veel melk?
Wereldmelkdag

Hoera, het is vandaag Wereld Melk Dag! Maar wat weet jij eigenlijk over dit witte drankje? Schenk een glaasje melk - of wat anders als je daar meer zin in hebt - in en ga er even voor zitten: wij geven je 4 feitjes en fabels over melk.

De vorige winnaars. Foto: Televizierringgala Instagram

Welk tv-programma voor kinderen is het leukst? Vanaf vandaag kun je stemmen op jouw favoriet. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Gouden Televizier-Ring Gala.

Het nieuwe neushoorntje. Foto: Robin van Lonkhuijsen / ANP

Burgers’ Zoo heeft er een héél speciaal familielied bij: een piepjong breedlipneushoorntje. Hij is nu een paar dagen op de wereld en wij vroegen de dierentuin hoe het met het jonkie gaat.

Foto: Heritage Auctions

Een geheime koper heeft wel heel diep in z’n portemonnee getast om een oud basketbalshirt van Barack Obama te kopen: voor 120.000 dollar is het kledingstuk verkocht. Dat is ruim 108.000 euro!

Elissa tijdens haar optreden. Foto: Facebook Elissa

De wereldberoemde zangeres Elissa uit Libanon heeft besloten om te stoppen met zingen. De artiest, die enorm populair is in het Midden-Oosten, vertelt dat aan haar fans in een berichtje op Twitter.

Kan jij goed in de zee zwemmen? Foto: Unsplash

Dikke kans dat jij tijdens de vakantie veel hebt gezwommen. Maar weet je dat dobberen in open water behoorlijk veel risico's heeft? In een meer of zee zwemmen is anders dan in het zwembad, waar zwemles wordt gegeven. Daarom wil politieke partij SP dat er extra zwemles in open water komt.

Zou jij zo een abonnement nemen? Foto: Unsplash

Elke maand een vers paar sneakers op je deurmat. Klinkt als een droom, toch? Dat vond Nike ook. In Amerika is het sportmerk begonnen met een sneaker-abonnement.

https://twitter.com/RTLnieuws/status/1163176403703128065

Een zachte vacht, schone tanden, korte nagels: dat is wat baasje Graziella Puleo waarschijnlijk van haar hond Lola verwachtte toen ze haar viervoeter naar de hondentrimmer bracht. Maar toen ze even later terugkwam om haar op te halen, bleek iets heel anders te zijn gebeurd. Lola had felgroene wenkbrauwen en roze oren gekregen.

Gebruik jij vaak emoji's?

Houd je mobieltje maar goed in de gaten, want er komen weer nieuwe emoji’s bij! En deze keer wel heel bijzondere: de emoji’s hebben te maken met de Aboriginals, de eerste bewoners van Australië.

Vlinders hebben het ook moeilijk door de droogte

Meerdere zeldzame dier- en plantensoorten hebben het moeilijk door de droogte hier in Nederland en dreigen uit te sterven. Onderzoekers zagen het al een tijdje aankomen, maar merken dat het nu steeds erger wordt.

Prins George met zijn ouders en jonge zusje prinses Charlotte

Hiep, hiep, hoera! Het is feest in het Britse koningshuis. Prins George, de oudste zoon van de prins William en Kate, is vandaag zes jaar oud geworden. Zes weetjes over deze kleine prins!

Zou jij het je hondje vergeven?

Een stofzuiger is er om het huis een beetje netjes te maken, helaas gebeurde laatst het tegenovergestelde in Amerika. Daar had een ondeugende teckel genaamd Apollo een heel ander plan...

vliegtuigdeur per ongeluk geopend

Een Britse vliegtuigpassagier heeft in Manchester voor heel wat uren vertraging en irritatie gezorgd. Vlak voor de vlucht wilde een vrouw nog even naar de wc, maar ze opende per ongeluk de verkeerde deur, namelijk die van de nooduitgang.

Twitter WELT

Normaal gesproken staat-ie bekend om zijn hoge kuif, maar deze keer laat de Amerikaanse president Donald Trump een heel nieuwe versie van zijn goudgele lokken zien: strak naar achteren gekamd.

Hou jij van vrouwenvoetbal?

De KNVB wil dat er meer aandacht komt voor vrouwen in de voetbalwereld. In 2018 was maar 17% van de voetbalbondleden vrouw, dat vinden ze veel te weinig. Ze willen meer vrouwelijke spelers, trainers, scheidsrechters en bestuurders.

Hoeveel heb jij over voor je huisdier?

Veel mensen zijn gek op hun huisdier. Maar bij sommigen gaat de liefde voor hun dier wel heel erg ver. Baasje Nathalie is zo iemand: haar kat Poppy kreeg namelijk als allereerste kat van Nederland ooit een kunstheup. Dat was een duur grapje: de operatie kostte maar liefst 4.000 euro!

Kan jij een beetje Frans?

In 2006 werd de Britse vrouw Helen Rudd aangereden door een busje, waarna ze ernstig gewond raakte. In het ziekenhuis werd ze drie weken lang in coma gehouden. Toen ze wakker werd was het even schrikken voor iedereen: ze sprak namelijk plotseling vloeiend Frans.

Wat weet jij allemaal over de Champions League?
Champions League

Vanavond is de finale van de Champions League en is één ding zeker: er gaat een Engelse club winnen! De twee Engelse clubs Tottenham en Liverpool spelen namelijk tegen elkaar. Maar wat weet jij allemaal over dit spannende voetbaltoernooi? Wij geven je 5 leuke feitjes. 

ooievaar

Afgelopen zaterdag werd er een mannetjesooievaar neergeschoten. Verdrietig nieuws, maar gelukkig is er ook een beetje goed nieuws. De eieren van de ooievaar worden namelijk naar een speciale broedmachine gebracht. Zo kunnen ze rustig worden uitgebroed.

duncan laurence weetjes

De Nederlandse zanger Duncan Laurence is vandaag vertrokken naar Israël. De reden? Volgende week gaat-ie optreden tijdens de tweede finale van het Europees Songfestival. Wij zijn wel benieuwd naar wie deze Arcade-zanger nou eigenlijk is.

Je hond is je beste vriend.

Wie een huisdier heeft, weet er vast wel iets van: een bezoekje aan de dierenarts is niet goedkoop. Laat staan een operatie. Dat kan al gauw duizenden euro’s kosten. Maar wat nou als je dierbare huisdier écht een operatie nodig heeft om te kunnen blijven leven?

Gooi jij meteen je eten weg als het over datum is? Of maak je vaak teveel eten klaar, waarna je de rest gewoon weggooit? Niet slim! Voedselverspilling is een steeds groter probleem aan het worden, maar het is makkelijk te voorkomen. Wij zetten de beste tips voor je op een rijtje.

Egel

Verdrietig nieuws: ‘s werelds beroemdste egel is overleden aan een infectie in zijn mond. Mr. Pokee had maar liefst 1,3 miljoen volgers op Instagram, en was daarmee de beroemdste egel op het social media-platform. 

Lachen Kind

Zeg jij altijd ‘hallo’ en ‘dankjewel’ tegen de meneer of mevrouw achter de kassa? En denk je twee keer na voordat je iets gemeens tegen iemand zegt op het internet? Nou, niet iedereen doet dat. En daarom vindt SIRE het belangrijk dat mensen hier meer op gaan letten.