ooievaar

Afgelopen zaterdag werd er een mannetjesooievaar neergeschoten. Verdrietig nieuws, maar gelukkig is er ook een beetje goed nieuws. De eieren van de ooievaar worden namelijk naar een speciale broedmachine gebracht. Zo kunnen ze rustig worden uitgebroed.

duncan laurence weetjes

De Nederlandse zanger Duncan Laurence is vandaag vertrokken naar Israël. De reden? Volgende week gaat-ie optreden tijdens de tweede finale van het Europees Songfestival. Wij zijn wel benieuwd naar wie deze Arcade-zanger nou eigenlijk is.

Je hond is je beste vriend.

Wie een huisdier heeft, weet er vast wel iets van: een bezoekje aan de dierenarts is niet goedkoop. Laat staan een operatie. Dat kan al gauw duizenden euro’s kosten. Maar wat nou als je dierbare huisdier écht een operatie nodig heeft om te kunnen blijven leven?

Trots wordt de beker in handen genomen.

Ajax heeft afgelopen zondag de KNVB Beker gewonnen! De wedstrijd werd gespeeld in De Kuip, het voetbalstadion in Rotterdam, waar ze Willem II met 0-4 versloegen. Doelpuntenmakers waren Daley Blind, Klaas-Jan Huntelaar (2x) en Rasmus Kristensen.

Gooi jij meteen je eten weg als het over datum is? Of maak je vaak teveel eten klaar, waarna je de rest gewoon weggooit? Niet slim! Voedselverspilling is een steeds groter probleem aan het worden, maar het is makkelijk te voorkomen. Wij zetten de beste tips voor je op een rijtje.

Egel

Verdrietig nieuws: ‘s werelds beroemdste egel is overleden aan een infectie in zijn mond. Mr. Pokee had maar liefst 1,3 miljoen volgers op Instagram, en was daarmee de beroemdste egel op het social media-platform. 

Lachen Kind

Zeg jij altijd ‘hallo’ en ‘dankjewel’ tegen de meneer of mevrouw achter de kassa? En denk je twee keer na voordat je iets gemeens tegen iemand zegt op het internet? Nou, niet iedereen doet dat. En daarom vindt SIRE het belangrijk dat mensen hier meer op gaan letten.