kerstdiner huisdieren

Terwijl jij je met kerst volpropt met lekker eten, schrokt jouw hond een bak droge brokken naar binnen. Ook de poes en cavia krijgen hun dagelijkse hapje voorgeschoteld. 

Auto

Een nieuwe challenge neemt social media over: eentje waarbij je een auto-alarm na moet doen. Steeds meer mensen proberen het. Bij wie lijkt het nét echt?

deense prinses

Als prinses bij het leger? Moet kunnen, vindt de Deense prinses Mary. Ze doet al jaren mee aan trainingen en wordt steeds beter. Nu is ze benoemd tot kapitein. 

Papegaaiduiker

Tussen de zwanen en eenden in een slootje in Dordrecht dobberde dit weekend wel een heel vreemde vogel rond: een papegaaiduiker. Het bijzondere dier kon nét op tijd worden gered. 

Greta

Greta (16) uit Zweden protesteert al maandenlang voor een beter klimaat. Kinderen over de hele zien haar nu als een voorbeeld. Daarom heeft Greta dit weekend een grote Duitse tv-prijs gewonen: de Golden Camera-award.

Lichtzwaard

Vechten met lichtzwaarden? Klinkt als iets wat je alleen in een film doet. Niet dus. In Frankrijk is het nu een echte sport. Je kunt er daar kampioen in worden!

Brammie

Ken je Kidsweek Dier van het Jaar 2017 en politiehond Bumper nog? Hij ontmoette dit weekend zijn opvolger. De pup heet Brammie en over een dikke twee jaar moet-ie net zo goed zijn als Bumper.

Mitsi

Een reiziger maakte een filmpje van poes Mitsi toen ze lag te dutten op haar favo plekje op het station, en dat ging de hele wereld over. Nu is ze plotseling een ster!

Knuffel

Brr! Last van koude voeten? Check dan even deze bijzondere sloffen. Sloffen? Het lijken net echte dieren. Hoe zit dat?

egel zonder stekels

Dit is Bear. Het diertje ziet er misschien niet uit als een egel, maar dat is het wel. Eentje zonder stekels dan. Hoe kan dat?

Waddenstrand

Weet je nog, die zeecontainers die een poos terug van een groot schip vielen? Er dobberen er nog een aantal in zee, en dat zorgt bij vissers nu voor problemen.

IJsbeeldenfestival

Die twee weken kerstvakantie kunnen best lang duren, maar je vervelen? Echt niet! Haal je ouders over om naar één van deze winterse en k-k-koude uitjes te gaan.

Foto: ANP

Deze kleine pluizenbol had, samen met nog een paar andere honden, geluk. Hij mocht tijdens een tenniswedstrijd in Londen deze week alle ballen oprapen!

Foto: ANP

Het gaat niet goed met vogels in Nederlandse steden. Dat zeggen onderzoekers. Merels, mussen, eksters en koolmeesjes: ze trekken langzaam weg uit de drukke stad en gaan op zoek naar rustigere plekken.

Pasta

Een hele poos was Bentley (8) uit Amerika een kieskeurige eter. Om hem tóch wat gezonds te laten eten maakte zijn moeder Linda pasta’s van groentepuree. En dat at-ie wel. 

Varken

In reclames maken ze producten vaak mooier dan ze zijn, zegt Wakker Dier. Voor de grootste leugenaars werd daarom de Liegebeestverkiezing bedacht. De winnaar? Albert Heijn met zijn Serranoham. 

Drakenijs

Drakenadem-ijs? Dat klinkt mysterieus! Vooral in Azië is het populair. Het ijs is zó koud, dat je het voorzichtig moet eten. Een jongen (12) uit Zuid-Korea at te snel en raakte gewond.

Lama

Op sommige kinderboerderijen huppelen alpaca’s, kangoeroes en andere bijzondere dieren rond. Maar binnenkort mag dat niet meer. De nieuwe regel: boerderijen mogen maar tien wilde dieren houden. 

Rhea

De kleine papegaai Rhea is ziek en mist daardoor al haar veren. Zielig? Valt reuze mee: Rhea wordt goed verzorgd en heeft duizenden fans die warme truitjes voor haar breien. 

Dewi

Wel 46.064 kinderen van over de hele wereld deden mee aan de National Geographic-fotowedstrijd voor kinderen. Demi (11) uit Nederland maakte volgens de jury de mooiste foto en won. 

Puzzel

Het lastige aan puzzelen met ouderwetse puzzelstukjes is dat het plaatje altijd maar op één manier klopt. Slimmeriken bedachten daarom een puzzel van het heelal waarbij alle verschillende stukjes allemaal aan elkaar passen. Huh, hoe werkt dat?

Hondje

Het Schotse hondje Harris werd uitgelaten toen hij plotseling twee herten spotte. Dolenthousiast rende het beest achter de herten aan, maar al snel raakte hij de weg kwijt. Gelukkig werd-ie gered. Op een wel heel bijzondere manier.

rekenles

Ben jij een rekenwonder? Dat is best bijzonder! Vergeleken met andere landen tellen Nederlandse basisscholen best weinig rekentalenten. Dat blijkt uit een nieuw, groot onderzoek. Maar misschien gaat dat veranderen.

Jeroen Swolfs Streets of the World

‘Weet je wat me leuk lijkt? Van elke hoofdstad in de wereld één foto maken die goed laat zien hoe het leven daar is!’ Tien jaar geleden kreeg de Nederlandse fotograaf Jeroen Swolfs (41) dat plan in zijn hoofd. En hij ging het gewoon doen. Dit weekend zijn de foto's te zien in Amsterdam.

Sebastian

Sebastian (7) uit Australië had een grote droom: een eigen paard kopen. Eén probleempje: zo'n dier is behoorlijk duur, wel drieduizend euro. Zó veel geld zat er natuurlijk niet in zijn spaarpot. Hij verzon een slim plan om zijn droom werkelijkheid te laten worden.

voetbal

Een potje twee-tegen-twee-voetbal? Over een tijdje is dat misschien heel normaal. Voetbal moet leuker worden voor kinderen, vond de KNVB. Daarom bedacht de bond een aantal nieuwe regels, die nu ook door de clubs zijn goedgekeurd. 

Shirt by kids

Voor de derde keer organiseerde kinderfilmfestival Cinekid een filmwedstrijd voor kinderen tussen de 9 en 14 jaar: Shorts by Kids. Matthijs (12) ging met de winst aan de haal.

youTube vloggen België Belgian Tube Days Dounia Wereld

Op de eerste Belgian Tube Day ooit ontmoetten honderden fans vorige week hun favoriete Belgische YouTubers in het echt. De Vlaamse Dounia Wereld (9) was een van de jongste YouTubers op het festival, maar al razend populair. Ze deelde handtekeningen uit aan...

muisje

In Mali moesten passagiers dit weekend wel 48 uur wachten voordat hun vliegtuig opsteeg. Niet door ingewikkelde storingen of serieuze stakingen, maar door een piepklein muisje aan boord van het toestel. 

toast
Kijk nou!

De Amerikaanse Adam Perry doet knappe dingen: van saaie, witte boterhammen maakt hij bijzondere ontbijtjes voor zijn dochter. Ze heeft namelijk een ernstige voedselallergie. Broodbeleg mag ze absoluut niet eten. Maar dat hoeft helemaal niet zo erg te zijn. Kijk maar!

LanaiCatSanctuary

Was Hawaï maar wat dichter bij huis. Op het eiland in de Stille Oceaan vind je namelijk een prachtig kattenresort. De vijfhonderd katten die er wonen, leiden er een luxe kattenleventje. Veel toeristen komen een kijkje nemen en knuffelen met de beestjes. 

YouTuber schommel over de kop

Filmpje: schommelend over de kop

Heb jij weleens geprobeerd zó hard te schommelen, dat je bijna over de kop vloog? Het is je vast nooit gelukt. YouTuber Colin Furze lukte het wel. In zijn achtertuin bouwde hij een reusachtige schommel waarmee over de kop gaan een makkie is. 

Vimeo

De zon kan 's zomers behoorlijk fel zijn. Verbranden doet pijn en is slecht voor je huid. Jezelf insmeren is dus heel belangrijk. Twee Amerikanen maakten een apparaatje waarmee je kunt zien of je dat goed doet. 

BringGobiHome

Zwerfhondje Gobi rende tijdens een Chinese hardloopwedstrijd wel 125 kilometer mee met de Schotse ultrarenner Dion Leonard. Samen bereikten de twee de finish. Nu wil Leonard het beestje adopteren en meenemen naar Schotland. Maar daar is heel veel geld voor nodig.

pokemon
Kijk nou!

Wist jij dat Pokémon GO nu al de meest geïnstalleerde game-app ooit is? Niet alleen in Nederland, maar óveral ter wereld spelen mensen het spelletje. Miljoenen kinderen en volwassenen turen naar hun telefoonschermpjes, op zoek naar zo veel mogelijk Pokémon. Hoe dat er verspreid over alle hoeken van de planeet uitziet? Kijk zelf maar:

Mug

Oh jee: warm weer en (eerder) veel regen zorgt voor een grote muggenplaag in ons land. Hoe zorg je ervoor dat je niet helemaal onder de jeukende, rode bultjes komt te zitten? Zeven tips!

kleinste man
Infographic

Zijn mensen de afgelopen honderd jaar langer geworden? Dat vroegen Britse wetenschappers zich af. Ze bestudeerden heel veel cijfertjes en hebben nu een antwoord.

confessionsofaminihairstylist

Magnolia is pas vijf jaar oud, maar knutselt nu al de mooiste haarcreaties in elkaar. Vlechten, krullen, opsteken: ze kan het allemaal al. Soms met een beetje hulp van haar moeder Jenny, een haarstyliste. Wil jij het ook leren? In filmpjes op haar Instagram laat Magnolia precies zien hoe het moet. Kijk zelf maar! 

beestje

Goed zoeken als je deze vakantie een keer in Amsterdam bent: in sommige trams vind je tegenwoordig een klein, blauw beestje op het raam. En met dat beestje kun je een grappig spelletje spelen. Heb je geen telefoon voor nodig, hoor! 

dog
Kijk nou!

Het schattige hondje Popeye uit Los Angeles heeft tienduizenden volgers op Instagram. Zijn baasje Ivy zet hem bijna iedere dag op de foto met een lekker maaltje voor zijn neus. Kijk maar! 

Spongebob
Kijk nou!

Een tijd terug verraste de Australische moeder Laleh haar zoontje Jacob eens met een pannenkoek in de vorm van een leeuw. Wauw! Hij was er zó blij mee dat Laleh besloot vaker met eten te knutselen. Na wat oefenen maakt ze nu iedere week een prachtig versierd bordje voor Jacob. En van ieder bordje maakt ze een foto. Kijk maar! 

Azie

In sommige delen van Azië heeft het zó veel en zó hard geregend, dat hele stukken land onder water zijn komen te staan. Huizen zijn verwoest en straten veranderden in rivieren. En dat heeft alles te maken het het regenseizoen. 

Haai

De stoere mannen van de Reddingsbrigade zijn vast een beetje geschrokken dit weekend. Toen ze gingen hardlopen op het Noordzeestrand struikelden ze bijna over een grote aangespoelde haai! 

Kidsweek Testteam Museon
Testteam

Je ogen, oren en je neus werken meestal goed samen met je hersens. Maar tijdens een speurtocht door de tentoonstelling Illusions in het Museon in Den Haag ontdek je dat dat samenwerken ook weleens mis kan gaan. Soms zie, ruik, voel en hoor je dingen die jouw hersens daarna helemaal verkeerd aan je uitleggen. Deze optische illusies houden je...

Ratchet & Clank, recensie, film
3.5
Film

Ratchet & Clank was ooit alleen een Playstation-game. Maar over de stoere avonturen van ruimtekat Ratchet en zijn robotvriendje Clank is nu ook een film gemaakt. 

Foto ANP

Heel normaal in Tokio: een egeltjescafé

Altijd al met een egeltje willen knuffelen? In het nieuwe egelcafé in Tokio kan het! De Japanners zijn dolenthousiast: ze staan er zelfs voor in de rij. Vreemd? Nee hoor, in Tokio zijn dierencafés heel normaal. Kijk zelf maar:  

Foto: Wikimedia

Heb jij wel eens gehoord van pinché-aapjes? Dat zijn de allerkleinste aapjes ter wereld. In dierentuin Artis kun ze met eigen ogen bewonderen. Er zijn deze week zelfs twee nieuwe aapjes bijgekomen!

Foto ANP

Wist je dat jij waarschijnlijk ongezonder leeft dan je ouders? En zij op hun beurt vast ongezonder zijn dan jouw opa en oma? Ingewikkeld, hè? Wetenschappers deden er meer dan twintig jaar over om dit uit te vogelen. 

Foto ANP, infographic Gitte Hessels

Hoeveel zakgeld krijg jij? Verdien je wel eens geld door een klusje te doen? En waar geef je jouw geld aan uit? Onderzoekers vroegen zich af hoe Nederlandse kinderen met geld omgaan. En omdat het nu de Week van het Geld is, waarin kinderen op school over geld leren, stelden ze een groep kinderen heel veel vragen over zakgeld, sparen en werken....