kunst op het strand

Je vervelen op het strand? Onmogelijk! Het ligt er vol met knutselmateriaal. Kijk maar eens wat voor moois je kunt maken met zand, schelpen en stenen! Weer eens wat anders dan een strandkasteel.

Beeld: Shutterstock

Het is vandaag de dag van de... POEP! Om dat te vieren, heeft Kidsweek voor jou weetjes over dierenkak opgesnord. Knijp je neus maar vast dicht.

Foto: AFP

We schrijven in Kidsweek en op Kidsweek.nl vaak over vrolijke onderwerpen, maar soms ook over vervelende dingen. Hier lees je wat je kunt doen als je daarvan schrikt

Knutsel je eigen kerstkaart

Je kunt natuurlijk een appje sturen vol kerstboompjes en hartjes en zo iedereen een fijne kerst wensen. Maar heb je iets meer tijd en wil iemand echt verrassen? Maak dan deze knutselkaart!

Pexels

Cadeautjes in je schoen, een pakje op 5 december: Sint regelt het allemaal. Nu alleen die surprise voor school of thuis nog. Daarvoor moet je toch echt zelf aan de bak. Twee linkerhanden? Geen nood. Met deze tips voor supersnelle en megamakkelijke su(pe)rprises komt het goed!

tips voor Sinterklaas gedichten

Volgend weekend is het pakjesavond: de hoogste tijd om alvast aan je gedicht te beginnen. Maar soms is dichten erg lastig! Zoals je ziet, moet zelfs de Sint daar diep over nadenken. Gelukkig heeft de Rijmpiet nog wat handige tips! 

Puzzelen met Scoop

Onze mascotte Scoop at zijn eerste paaseitje dik twee maanden geleden al, maar nu is het pas echt Pasen! En wat doe je dan behalve eieren zoeken? Inderdaad, paaspuzzels kraken. Eitje!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle paaspuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

aprilgrap scoop

Bedankt voor al jullie moppen! Meer dan achthonderd! Maar we moeten je iets bekennen… dat tekort hebben we uit onze duim gezogen. 1 april, kikker in je bil!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle regenboogpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

aprilgrap scoop

De moppenpagina is de populairste pagina van Kidsweek én de best bezochte pagina op Kidsweek.nl. Maar de moppenpoel droogt helaas op en daarom luiden we de noodklok. Vanaf nu kun je alleen moppen lezen als je er eerst zelf eentje opstuurt. Een grappige die eerst goedgekeurd moet worden!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle fruitpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

week van lentekriebels
Week van de Lentekriebels

Eigenlijk zou deze week de Week van de Lentekriebels starten. Maar door het coronavirus zitten veel mensen thuis en zijn scholen erg leeg. Omdat vrijdag de lente begint, geeft liefdesexpert Elsbeth Reitzema van Rutgers vandaag antwoord op de vraag: 'Hoe kan ik verkering vragen?'

 

week van lentekriebels
Week van de Lentekriebels

Eigenlijk zou deze week de Week van de Lentekriebels starten. Maar door het coronavirus zitten veel mensen thuis en zijn scholen erg leeg. Omdat vrijdag de lente begint, geeft liefdesexpert Elsbeth Reitzema van Rutgers vandaag antwoord op de vraag: 'Wat moet je doen als je verliefd bent?'

week van lentekriebels
Week van de Lentekriebels

Eigenlijk zou deze week de Week van de Lentekriebels starten. Maar door het coronavirus zitten veel mensen thuis en zijn scholen erg leeg. Omdat vrijdag de lente begint, geeft liefdesexpert Elsbeth Reitzema van Rutgers vandaag antwoord op de vraag: 'Wat zijn vlinders in je buik?'

De finale van Wie is de Mol? 2020

In Wie is de Mol? kan alles een aanwijzing zijn. Alles! En als je eenmaal ‘op’ iemand zit, is het moeilijk om uit die tunnel te komen. De tijd van spreiden is voorbij, maar switchen kan nog! Daarom wat opvallende aanwijzingen uit dit twintigste seizoen op een rij. En dan lijkt iedereen weer verdacht…

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle vlinderpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Filmrecensie Pokémon slaat terug - Evolutie
3
Film

Mew is de sterkste Pokémon. Maar onderzoekers dromen van een nóg machtigere Pokémon en knutselen in hun lab Mewtwo in elkaar. Maar zo blij als zij zijn met hun superkrachtige kloon, zo boos is Mewtwo. Op alles en iedereen!

Bak een filmpje met pannenkoekenbeslag

Ook een koekenbakker kan een kunstenaar zijn. Dat bewijst de korte film Max’ reis naar de maan van twee Britse filmmakers. Elk shot is gemaakt van pannenkoekenbeslag in een koekenpan. Lekker!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle koalapuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

tvoh finale 2020

Chantal werd Wendy, Geraldine volgde Jamai op, Martijn veranderde in een wortel, pizza’s en keelsnoepjes werden ingeruild voor groene smoothies en snackwortels. Vanavond weten we wie de winnaar is van de tiende editie van The Voice die anders dan anders was. Weet jij nog wie wat heeft gezegd in dit seizoen?

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle sterrenkijkpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Filmrecensie Jacob, Mimmi en de pratende honden
4
Film

Bah, logeren! Als zijn vader moet werken en Jacob een week lang ondergebracht wordt bij zijn nichtje Mimmi, baalt-ie als een stekker. Maar met een oom die denkt dat hij een piraat is en een roedel pratende zwerfhonden pakt alles een stuk leuker uit dan gedacht.

Puzzelen met Kidsweek

Heb jij alle carnavalpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Theaterrecensie WIRWAR van Laura van Hal
4
Theater

Briesend van boosheid stampt een meisje haar kamer in. Waarom ze zo kwaad is weet je niet, maar ze gilt haar kussen vol woede. In de theatervoorstelling WIRWAR zie je hoe acrobatische wezentjes haar ’s nachts helpen met afkoelen.

Filmrecensie Spike en de Magische Steen
3.5
Film

De stoere Spike is in de film Spike en de Magische Steen voor niets en niemand bang. Als dus iemand het bos moet redden omdat er bijna geen water meer is, werpt zij zich op als reddende engel eh… egel!

Filmrecensie De Grote Slijmfilm
3.5
Film

De Grote Slijmfilm zit vol bekenden als youtubers Bibi en Djamila en Vincent Visser uit Brugklas, maar vooral propvol slijm. Indy (Bibi) maakt er zelfs feestvlaggetjes...

Filmrecensie Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn
4
Film

KRUIMELTJE!! Als je dat hoort, dan heeft hij zich weer eens in de nesten gewerkt. Dat was al zo in het boek uit 1923, de eerste verfilming twintig jaar geleden en is nu nog steeds in het vervolg: De Strijd om de Goudmijn.

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle Warmetruiendag-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

draaiende glijbaan in Duitsland

Er zijn glijbanen waarin je even hard gaat als in een auto, glijbanen zo hoog als een flat van veertien verdiepingen en glijbanen die eindigen tussen de haaien. Maar een glijbaan die ronddraait als een kermisattractie is nieuw!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle vogelpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Filmrecensie Dolittle
4
Film

Ook zo benieuwd wat je kat miauwt of je konijn snuft? Dr. Dolittle verstaat ze allemaal, ook een ijsbeer die het constant koud heeft en een gorilla die altijd bibbert, maar dan van angst. Prop die samen in een schip en je kunt lachen!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle ratpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Peter Wright verslaat Michael van Gerwen in de WK-finale darts

Geen vierde wereldtitel voor Michael van Gerwen, maar wel de allereerste voor Peter Wright. Met 7-3 pakte de Schot de titel af van de Nederlandse darter.

stelling over hondjes als kerstcadeau

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Puzzelen met Scoop - week 49

Heb jij alle pakjespuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Puzzelen met Scoop - week 47

Heb jij alle tv-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

De brief voor Sinterklaas
3
Film

Zaterdag stoomt Sint Nederland weer binnen. Per trein! In de bioscoop zie je hem al in actie in de film De brief voor Sinterklaas.

Waar is het boek van Sinterklaas
3.5
Film

Zaterdag stoomt Sint Nederland weer binnen. Per trein! In de bioscoop zie je hem al in actie samen met die andere bebaarde cadeautjesuitdeler: de Kerstman!

freek vonk

Vanaf vandaag laat Freek Vonk in Freeks Wilde Wereld weer zien wat-ie allemaal te weten is gekomen over wilde dieren. Doe de quiz en kom erachter wat jij allemaal weet over Nederlands bekendste bioloog.

Puzzelen met Scoop - week 45

Heb jij alle Sintpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle Halloween-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Schminktips voor Halloween

Boooeeehh! Schrok je? Donderdag is het Halloween, het feest van het grote griezelen. Daar horen maskers en kostuums bij waar je de rrrillingen van krijgt. Heb je daar nog helemaal niet over nagedacht, maar wil je morgen wél op je allergriezeligst langs de deuren om snoep op te halen? Deze filmpjes helpen je op weg!

toverfluit
4
Theater

Nog nooit naar een opera geweest? De Toverfluit bezorgt je een vliegende start. Met niet alleen muziek van Mozart, maar ook rap en breakdance. En dat alles ergens in de ruimte!

Binti opent Cinekid
4.5
Film

De Vlaamse film Binti opende deze week in Amsterdam het Cinekid Festival. Goed gekozen, want de film bubbelt en bruist net zo feestelijk als champagne.

Filmrecensie Everest: De Jonge Yeti
3
Film

Hij kan door stalen wanden breken en met een woeste brul iemand omver blazen. Yeti Everest is jong, maar ijzersterk. Toch wil je hem alleen maar knuffelen.

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle herfstvakantie-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Shaun the Sheep is terug voor deel 2: Het Ruimteschaap
4.5
Film

Shaun het schaap is b-à-à-à-à-à-à-ck voor deel twee! En daar zal helemaal niemand over mekkeren, want het leukste schaap op aarde is nog steeds even grappig en schattig. Helemaal als hij buitenaards bezoek krijgt van Lu-La.

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle postpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Gideon Samson wint Gouden Griffel voor Zeb.

Een heel blije, huilende Gideon Samson nam op het Kinderboekenbal zijn Gouden Griffel in ontvangst voor Zeb. Na twee keer een Zilveren Griffel (voor Ziek en Zwarte Zwaan) was het nu goud. ‘We hebben ’m’, sloot hij zijn speech af.

Gouden Griffel en Zilveren Penseel voor Zeb.

Het was even wennen: een Kinderboekenbal zonder kinderen! Wel hetzelfde: de Gouden Griffel werd uitgereikt. En die is dit jaar voor Zeb. van Gideon Samson en Joshua Joren. Een boek vol ongewone dingen waar doodgewoon over gedaan wordt.

En de winnaar is ...
4
Theater

De handdoeken en bokshandschoenen liggen klaar in de ring, de zoeklichten gaan aan en de muziek bonst als een hart met haast. Het publiek van de theatervoorstelling En de winnaar is… wordt opgezweept voor de alles beslissende strijd tussen blauw en rood.

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle Kinderboekenweek-puzzels vol maffe voertuigen al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle herfstpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Stelling over de baard van koning Willem-Alexander

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Feest Kidsweek Dier van het Jaar 2017

Elke week besteedt Kidsweek aandacht aan het dierennieuws in Nederland en daarbuiten. En elk jaar reiken we de titel Dier van het Jaar uit aan een dier dat iets bijzonders gepresteerd of meegemaakt heeft. Een overzicht van al deze beestachtige kampioenen!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle school-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Boekensleutel voor Ted van Lieshout

Het boek Ze gaan er met je neus vandoor van Ted van Lieshout is gisteren bekroond met een Boekensleutel. Deze biijzondere boekenprijs wordt maar af en toe uitgereikt.

Filmrecensie Dora and the Lost City of Gold
3
Film

Huh, een actiefilm over Dora? Eentje met echte acteurs (en een aapje uit de computer) en ongeschikt voor kleuters? Ja, Dora and the Lost City of Gold is een maffe mix.

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle badeendjes-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Filmrecensie Angry Birds 2
4
Film

De boze vogels hebben voor alles een oplossing in hun strijd tegen de groene biggen: een nóg grotere katapult. Dus als de biggen in Angry Birds 2 om een wapenstilstand vragen, is dat wel even wennen.

Tirza loopt de Nijmeegse Vierdaagse

Tirza (14) uit Grave begint morgen aan haar derde Nijmeegse Vierdaagse. Op haar twaalfde begon ze met dertig kilometer, het jaar daarop plakte ze er nog tien aan vast en deze week loopt ze de langste afstand: de vijftig kilometer.

gratis lezen met de Vakantiebieb

Lekker lezen in de vakantie? Maar geen zin om zware boeken mee te sjouwen? Download dan app de VakantieBieb!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle buiten kuspuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Oranje Leeuwinnen tegen Zweden in de halve finale

Er was een verlenging voor nodig, maar de Oranje Leeuwinnen staan in de finale van het WK voetbal! Na 99 minuten zwoegen en vechten viel eindelijk de bevrijdende goal van Jackie Groenen.

Oranje Leeuwinnen verslaan Italië en staan in de halve finale van het WK

De Oranje Leeuwinnen staan in de halve finale van het WK! Met de zere teen van Lieke Martens, maar vooral door het scorende hoofd van Miedema en Van der Gragt wonnen ze met 2-0 van Italië.

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle buiten eten-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

De vier winnaars van de Kinderjuryprijs 2019

‘Het is superleuk, grappig en spannend!' en ‘Ik wil het wel duizend keer lezen!’ Waar dit over gaat? De boeken die bekroond zijn met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury! Vanmiddag werden de prijzen uitgereikt in Bibliotheek De Boekenberg in Spijkenisse.

Griffels en Penselen 2019

Heel veel schrijvers en illustratoren zijn vandaag blij gemaakt met een Zilveren Griffel of Penseel: belangrijke jaarlijkse kinderboekenprijzen. Wie won wat? Een overzicht!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle bouwpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

De nominaties van de Kinderjury 2019

Het was even een klusje, maar alle 30.000 stemmen die zijn uitgebracht tijdens de Kinderjury-stemweek zijn geteld! En dat levert het volgende lijstje met nominaties op...

filmrecensie Huisdiergeheimen 2
3
Film

Moest Max in het eerste deel van Huisdiergeheimen wennen aan hond Duke als huisgenoot, dit keer komt er een baby bij. Of beter gezegd een minimonster dat aan zijn staart trekt en in zijn ogen prikt. Gezellig...

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle kasteelpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

rafael nadal koning gravel

De Spaanse Rafael Nadal heeft als bijnaam de Koning van het Gravel. Dat komt omdat hij het Franse tennistoernooi Roland Garros al elf keer heeft gewonnen! Iets wat zijn collega's nog nooit eerder is gelukt. Neemt hij dit jaar voor de twaalfde keer de enorme beker mee naar huis?

Puzzelen met Scoop - week 21

Heb jij alle fietspuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

eurovisie songfestival quiz

Het is de week van het Eurovisie Songfestival. En vanavond is de eerste halve finale. Er is officieel dus nog geen liedje gezongen, maar toch staan 'we' er met Duncan Laurence uitstekend voor. Wat weet jij eigenlijk over dit grote muziekfeest?

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle pinguïn-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

voice kids 2019

Als de audities net zijn begonnen, lijkt de finale van The Voice Kids nog erg ver weg. Maar zodra de liveshows starten gaat het ineens snel. Vanavond weten we wie de winnaar is! Maarre.. hoe goed heb jij dit seizoen opgelet? 

ook dierentuindieren vieren Pasen

Natuurlijk vergeet de paashaas de dierentuin-dieren niet! In heel Europa worden dieren getrakteerd op gekookte eieren, eierborden gevuld met lekkers en holle eieren met een verrasssing. Vrolijk Pasen!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle Pasen-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Ajax wint van Juventus en is door naar de halve finales van de Champions League

Ajax staat in de halve finale van de Champions League! Gisteren versloeg het Juventus met 2-1 in Turijn. Een ongelooflijk knappe prestatie, waar nog lang over wordt nagepraat. Hier alvast het begin!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle ruimtepuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Stelling over gamen in de bieb

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Testteam test donuts

Wat is het toppunt van domheid? Naar de bakker gaan en klagen dat er een gat in je donut zit! En het toppunt van genieten? Donuts proeven met het testteam natuurlijk!

Recensie superheldenfilm Shazam!
4
Film

Shazam! Met dat ene woordje verandert de veertienjarige Billy in een volwassen superheld. Maar ontdekken welke krachten je dan precies hebt, is een tikkie lastiger. En hoe trek je dat superstrakke pak uit als je moet plassen?

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle lichtpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

week van lentekriebels
Week van de Lentekriebels

Zingt jouw meester uit volle borst een lied over verliefdheid? Of begint jouw juf een heel verhaal over homoseksualiteit? Logisch! Want het is de Week van de Lentekriebels. Vandaag geeft liefdesexpert Elsbeth Reitzema van Rutgers antwoord op de vraag: 'Waarom zoenen mensen?'

week van lentekriebels
Week van de Lentekriebels

Zingt jouw meester uit volle borst een lied over verliefdheid? Of begint jouw juf een heel verhaal over homoseksualiteit? Logisch! Want het is de Week van de Lentekriebels. Vandaag geeft liefdesexpert Elsbeth Reitzema van Rutgers antwoord op de vraag: 'Hoe weet je of je lesbisch of homoseksueel bent?'

week van lentekriebels
Week van de Lentekriebels

Zingt jouw meester uit volle borst een lied over verliefdheid? Of begint jouw juf een heel verhaal over homoseksualiteit? Logisch! Want het is de Week van de Lentekriebels. Vandaag geeft liefdesexpert Elsbeth Reitzema van Rutgers antwoord op de vraag: 'Moet je zoenen als je verkering hebt?'

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle lentepuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

week van lentekriebels
Week van de Lentekriebels

Zingt jouw meester volgende week uit volle borst een lied over verliefdheid? Of begint jouw juf een heel verhaal over homoseksualiteit? Logisch! Want maandag start de Week van de Lentekriebels. Vandaag geeft liefdesexpert Elsbeth Reitzema van Rutgers antwoord op de vraag: 'Hoe weet je eigenlijk dat je verliefd bent?'

Potje Jenga XXL met graafmachines

Ken je Jenga? Bij dit spelletje trek je houten blokjes uit een toren die je er weer bovenop legt. In Amerika deden ze dat ook, maar dan met graafmachines. Het grootste potje Jenga ooit!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle botenpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Varken Pigcasso kan prachtig schilderen

Pigcasso: de perfecte naam voor een varken (pig in het Engels) dat net zo goed kan schilderen als de beroemde Spaanse kunstschilder Picasso!

the voice of holland 2019

Als de audities net beginnen, lijkt de finale van The Voice of Holland nog mijlenver weg. Maar zodra de liveshows starten, gaat het heel snel. Vandaag weten we of Dennis, Menno, Patricia of Navarone The Voice van 2019 is! Hoe goed heb jij dit seizoen gevolgd? Doe de test!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle ijsbeerpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle varkenspuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

recensie van De LEGO Film 2
3
Film

‘Alles is echt super!’ Jarenlang zongen de bewoners van Steenstad dit uit volle borst. Maar nu is het er grauw en gevaarlijk. Alleen Emmet is nog even vrolijk als altijd en huppelt door de chaos. Tot zijn vriendin Lucy wordt ontvoerd door een alien…

Stelling over haaien

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle vogelpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

zeehondenpups

Om de beurt praten: zelfs de meeste volwassenen vinden dat best lastig. Maar zeehondenpups blijken er een kei in!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle kledingpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Maquette theatervoorstelling van Beumer & Drost
3.5
Theater

Mini-mensen eten minder, verbruiken minder energie en zorgen voor minder afval. Ideaal voor het milieu dus! In de theatervoorstelling Maquette zie je hoe twee minimensjes van luciferformaat gaan wonen bij twee grote mensen. Met grappige gevolgen!

Spider-Man - Into The Spider Verse
4
Film

De kans dat je net zoals Peter Parker door een radioactieve spin gebeten wordt en dan superkrachten ontwikkelt lijkt nogal klein. Zo niet in Spider-Man - Into the Spider-Verse. In deze nieuwe animatiefilm zie je wel zes Spider-Mannen tegelijk rondslingeren!

Theatervoorstelling Alone@Home nu in het theater

Staat de boom en branden de lichtjes? Nu nog een Home Alone-film op tv en je bent klaar voor kerst. Of ga naar Alone@Home in het theater. Met dezelfde maffe boeven en dwaze trucs om hen te stoppen!

Knutselen met Kidsweek-papier

Staat bij jou thuis al de kerstboom? Nee? Vouw er dan snel eentje zelf in elkaar van Kidsweek-papier!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle prinsessenpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Duitse zwanen naar winterverblijf

Denk jij bij wintertradities aan erwtensoep, Sinterklaas en kerstmuziek? Voeg de zwanen van Hamburg maar aan dat lijstje toe. Elk jaar als het koud wordt, vertrekken ze naar een warm winterverblijf. In een bootje, samen met hun zwanenvader.

Zeven voetbalfeitjes over Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo is weer een record rijker. Als eerste voetballer ooit vierde de Juventus-spits zijn honderdste overwinning in de Champions League na een 1-0 overwinning op Valencia. Zeven voetbalfeitjes over de Portugese sterspeler.

the grinch
4
Film

Kerstliedjes? Blegh! Kerstlichtjes? Doe uit! Kerstcadeautjes? In de prullenbak! De Grinch haat kerst en alles eromheen. De gifgroene mopperkont ziet maar één oplossing: hij moet dat rotfeest stelen!

Abu Dhabi laatste Formule 1-race van het seizoen

Hamilton is al kampioen, maar er is nog genoeg om voor te racen dit weekend in Abu Dhabi. Zeven weetjes over de laatste Formule 1-race van dit seizoen. Start de motoren!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle wc-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

basketballer scoort na salto achterover van ongelooflijke afstand

De Harlem Globetrotters kunnen toveren met een bal. Deze Amerikaanse basketballers halen de ongelooflijkste stunts uit. En hun recordlijstje is sinds kort weer een stukje langer.

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle Sinterklaas-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle Sint-Maarten-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle groente&fruit-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Speel het Kinderrechtenspel

Hoera, het Kinderrechtenverdrag is dinsdag 20 november jarig. En bij een verjaardag horen spelletjes! Haal een dobbelsteen tevoorschijn en ga het Rechtenpad op. Welk team kent z’n kinderrechten het beste?

Stelling over de Dag van de Doden

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle dino-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

recensie van theatervoorstelling De Krijtkring door De Toneelmakerij van Liesbeth Coltof
4
Theater

Wat neem je mee als je maar tweeënhalve seconde hebt om je boeltje te pakken? Wat stop je in je tas als de bommen vallen en de machinegeweren ratelen? Je tandenborstel? Je spaarvarken? En wat als je moet kiezen? Met die vraag start de theatervoorstelling De Krijtkring van...

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle archeologie-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Lampje van Annet Schaap wint Gouden Griffel 2018

Ze illustreerde al bijna tweehonderd kinderboeken, maar schreef er pas eentje. Maar wat voor één: Lampje. Annet Schaap won met dit boek dinsdagavond de Gouden Griffel.

Joy is winnaar Kidsweek Dier van het Jaar

Het Dier van het Jaar Feest was niet alleen superleuk voor de winnende opruimhond Joy, maar ook voor alle kinderen die zondag in DierenPark Amersfoort waren. Kijk maar!

Opruimhond Joy Kidsweek Dier van het Jaar 2018

Joy is uitgeroepen tot Kidsweek Dier van het Jaar 2018. De labrador uit IJsselstein versloeg in een superspannende strijd de andere genomineerde dieren en gaat er met de beker vandoor!

Filmrecensie van Johnny English Strikes Again met Rowin Atkinson alias Mr Bean
3
Film

De Britse grappenmaker Rowan Atkinson ken je vast als Mr. Bean. Maar in de bioscoop is hij nu te zien als de net zo klunzige als grappige geheim agent Johnny English.

Kidsweek Dier van het Jaar 2018

Wil jij als allereerste weten welk dier de winnaar is van de Dier van het Jaar Verkiezing 2018? Kom dan naar ons dierenfeest op 30 september in DierenPark Amersfoort!

Wordt Joy Dier van het Jaar 2018?

Een ovenpoes, een opruimhond, twee oorlogstijgers en een ontsnapkoe: bijzonder nieuws uit het afgelopen jaar over bijzondere dieren. Maar welk dier gun jij de titel Kidsweek Dier van het Jaar 2018? Maak kennis met één van de genomineerde dieren: Joy! Redactie-coördinator Jacqueline vertelt waarom deze labrador haar favoriet is.

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle herfstpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Lancering van Guinness World Records-boek 2019

De grootste, de kleinste, de snelste, de hoogste: de bijzonderste wereldrecords vind je terug in Guinness World Records 2019 dat vandaag uitkomt. Ook dieren kunnen er wat van. Kijk maar!

De Reuzen komen naar Culturele Hoofdstad van Europa

Ze lopen, eten, snurken en laten zelfs scheten. De Reuzen van de Franse straattheatergroep Royal de Luxe lijken wel mensen. Maar dan maatje megagroot. Dit weekend wandelen ze tijdens hun allereerste bezoek aan Nederland door de supersmalle straatjes van Leeuwarden.

vlinders en wespen

Wespen hebben een topjaar. Net zoals muggen. Een hete zomer vinden ze heerlijk! Vlinders hebben het juist zwaar. Bioloog Arnold van Vliet van de Wageningen Universiteit svertelt waarom dat zo is en wat jij kunt doen tégen die lastpakken en vóór die fladderaars.

De Kidsweek snorkeltest

Als het bijna dertig graden is, wil je maar één ding. Het water in! Het testteam dook in de Spiegelplas bij Nederhorst den Berg met snorkelbrillen én snorkelmaskers op. Wat snorkelt het lekkerst?

tentoonstelling Schateiland Boerhaave in Leiden

Genoeg geluierd en zin om iets te gaan doen, bekijken of te ontdekken? We hebben uittips voor alle wensen!

kuifaapje in GaiaZOO

In de Limburgse dierentuin GaiaZOO wonen de kuifmangabeys (apen met een opvallende kuif) samen met gorilla's. En dat ze goed met elkaar op kunnen schieten bleek deze week uit een filmpje.

Kidsweek Top 5 zomerfilms

Wil je even een dagje geen zon? Koel dan lekker af in de bioscoop mét airco en popcorn! Maar welke film ga jij kijken? Kidsweek geeft tips!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle WK-voetbalpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle tennispuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

hond Joy ruimt plastic op

Niks graven naar botten of rennen met stokken, hond Joy speurt het allerliefst naar lege plastic flesjes en blikjes. Al kwispelend vult de labrador vuilniszak na vuilniszak.

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle zomerpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

stelling over oorkappen tijdens concerten

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Griffen en Penselen 2018

De belangrijkste kinderboekenprijzen van het jaar zijn gisteren uitgedeeld. In een circustent in Amsterdam werd er volop gestrooid met zilveren Griffels en Penselen.

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle oceaanpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

stelling over ballonnenverbod

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

eerste zeehondenpup van het seizoen opgevangen

Houd afstand als je een zeehondenpup ziet zonder moeder, is de belangrijke boodschap van Zeehondencentrum Pieterburen. Toch ging het dit weekend weer mis.

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle glasbakpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

gezond zonnen

Lange rijen voor de ijswinkel en parken vol picknickkleedjes: het lijkt wel zomer. Perfect weer om buiten te zijn, maar hoe voorkom je nou dat je met een knalrode neus weer in de klas zit? Met deze zonnige tips!

Henry en Baloo samen op reis

Honden en katten zijn meestal niet de beste vrienden. Maar Henry en Baloo uit Amerika wel! Zij doen niets liever dan samen lange wandelingen maken.

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle tuinierpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

mini-eten in minikeuken

Zou je echt kunnen koken in een poppenhuiskeukentje? Dat vroeg een stel uit Turkije zich af. Na een paar maanden friemelen waren ze eruit: het kan!

kidsweek 15

Hoera, we bestaan deze maand 15 jaar! Niet alleen voor Kidsweek is vijftien een bijzonder getal. Van jongste burgerbaas tot Duitse zwaardslikker: allemaal hebben ze iets met dit getal!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle partypuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Petitie tegen de snoepchip

De redactie van Kidsweek moet je iets bekennen… Die snoepsensor? 1 april!

Petitie tegen de snoepchip

We moeten je iets bekennen… Die snoepchip? 1 april, kikker in je bil! We hebben het allemaal uit onze duim gezogen.

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle paaspuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Stelling over afzwaaiwedstrijden

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle koeienpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

gered aapje geniet van vliegreis

Beetje uit het raam kijken, wat draaien aan de knoppen en gevlooid worden door de piloot: het babyaapje Mussa uit Congo had het super naar zijn zin tijdens zijn eerste vliegreis. Kijk maar!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle ijspuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

bronzen medaille voor aflossingsvrouwen shorttrack op Olympische Winterspelen in Pyeongchang

Juichend klommen ze op de kussens rond de shorttrackbaan om hun bronzen medaille te vieren. De kans op een medaille op de 3000 meter aflossing was zó klein, dat hun vreugde des te groter was!

Scoop op wintersport

Heb jij alle Winterspelen-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Sjinkie Knegt wint zilver op de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea

Sjinkie Knegt heeft op de olympische 1500 meter shorttrack een zilveren medaille gewonnen. De eerste zilveren plak voor een Nederlandse shorttracker op de Olympische Winterspelen!

Carlijn Achtereekte wint goud op de 3000 meter schaatsen op de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea

Carlijn Achtereekte heeft heel verrassend een gouden medaille gewonnen op de olympische 3000 meter. Het hele podium was oranje, want Wüst pakte zilver en De Jong een bronzen plak.

Niek van der Velden breekt arm in Pyeongchang op Olympische Winterspelen

Nog voordat hij in actie kon komen op zijn eerste Olympische Winterspelen, is het alweer voorbij: snowboarder Niek van der Velden (17) brak zijn arm in de laatste training voor de wedstrijd.

warmetruiendag

Heb jij alle warmetruiendag-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Arie van ’t Riet maakt röntgenfoto's van dieren,  nu te zien in tentoonstelling Natuurhistorisch Museum in Rotterdam

Wat zie je als je dieren onder een röntgenapparaat legt? Arie van ’t Riet deed het en maakte er ware kunstwerken van in het boek Binnenstebinnen. De foto's hangen nu ook in een Rotterdams museum.

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle boekenpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

gedoe op apentrui van H&M

Kledingwinkel H&M is het jaar niet fijn begonnen. Veel mensen vonden de foto die je hierboven ziet racistisch. Wat was er precies aan de hand?

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle kartpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle kerstpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Stelling over kussen met kerst

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Wonder
3.5
Film

De Amerikaanse Auggie (10) wil het allerliefst dat het elke dag Halloween is. Dan kan hij altijd een masker op en ziet niemand zijn gezicht. Dat is door een ziekte zó anders dat iedereen hem aanstaart. Geen wonder dat hij in Wonder als een berg opziet tegen zijn eerste schooldag.

landschap van suiker

Loopt het water je in de mond van het suikerhuis hierboven? De foto is gemaakt door de Britse fotograaf Carl Warner. Hij maakt allemaal foodscapes: landschappen van eten.

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle vliegpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Puzzelen met Scoop en Bliep

Heb jij alle codepuzzels uit Digi Kidsweek al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle SinterScoop-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

robot Atlas maakt backflip salto

Robot Atlas kan steeds meer. Zijn nieuwste kunstje: een achterwaartse salto.

Grappige dierenfoto's genomineerd voor Comedy Wildlife Photo Awards

Heb jij altijd de pech dat je net met je mond open of je ogen dicht op de foto staat? Ook deze dieren hebben dat talent! En dat levert heel grappige foto's op. Zo grappig dat deze dierenfoto’s allemaal kans maken op een prijs in een Britse fotowedstrijd. In het filmpje zie je ze alle veertig voorbijkomen.

Robot Aibo is weer terug

Aibo is terug. Na ruim tien jaar afwezigheid kwispelt de Japanse robothond weer met zijn staart. En hij is er een stuk schattiger op geworden. Meer hond, minder robot!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle muziekpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle Halloween-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Honden vieren Halloween in New York

Honderden honden maakten afgelopen weekend een ommetje in een griezelige outfit. Samen met hun baas liepen ze dwars door de Amerikaanse stad New York tijdens de jaarlijkse optocht voor Halloween.

Kat Quint heeft vijf poten

1, 2, 3, 4... 5? Huh? Vijf poten? Bij de Rotterdamse zwerfkattenopvang waren ze even goed de kluts kwijt toen er een nieuwe kat binnenkwam. Eentje met vijf poten. Dat hadden ze nog nooit gezien!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle eierpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

gouden griffel voor Naar het noorden van Koos Meinderts

De prijs voor het beste Nederlandste kinderboek gaat naar Koos Meinderts voor het oorlogsboek Naar het noorden. Meinderts ontving de Gouden Griffel op Het Knikkende Knieën Kinderboekenbal: de start van de Kinderboekenweek!

Bumper Dier van het Jaar 2017

Politiepup Bumper is uitgeroepen tot Kidsweek Dier van het Jaar 2017! De Rotterdamse hond versloeg dankzij zijn duizenden fans de drie andere genomineerden met een verpletterend verschil. In totaal werden er ruim 18.000 stemmen uitgebracht, een record!

Bumper uitgeroepen tot Kidsweek Dier van het Jaar 2017

Politiepup Bumper is uitgeroepen tot Kidsweek Dier van het Jaar 2017! De Rotterdamse hond versloeg dankzij zijn duizenden fans de drie andere genomineerden met een verpletterend verschil en mag zich een jaar lang Dier van het Jaar noemen. In totaal werden er ruim 18.000 stemmen uitgebracht, een record! 

dinosaurus gooit eerste bal tijdens honkbalwedstrijd

Het is een Amerikaanse traditie dat de eerste bal van een honkbalwedstrijd wordt gegooid door een eregast. Dat kan een acteur zijn, een zanger of zelfs de president. Of zoals afgelopen weekend een dino!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle enge puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

ontwerp je eigen skimboard

Stapels prachtige skimboardtekeningen stroomden deze zomer de Kidsweek-redactie binnen! Met al dat moois was het kiezen van een winnaar ongelooflijk moeilijk. Maar het is de jury gelukt en de gelukkige is Valentijn (8) uit Amsterdam! Gefeliciteerd!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle geld-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Stelling over het eten van hanenvlees

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

School

Heb jij alle school-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Geen krant deze week

Heb je vandaag geen krant in de bus gehad? Dat klopt! Wegens de zomervakantie verschijnt Kidsweek om de week. Donderdag 24 augustus valt de volgende krant weer op de mat! 

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle Mexico-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Nederland tegen Engeland in halve finale EK vrouwenvoetbal

Vanavond spelen de Oranje leeuwinnen om 20.45 uur de halve finale tegen Engeland op het EK vrouwenvoetbal. Zo goed hebben de voetbalvrouwen het sinds 2009 niet meer gedaan op een EK! De weg naar de halve finale in foto's.

WK robotvoetbal

Arjen Robot, Gregory van der Tandwiel en Robodiño hebben er alles aan gedaan, maar de wereldtitel robotvoetbal is net aan hun neus voorbij gegaan. De robots van de Technische Universiteit in Eindhoven werden afgelopen weekend tweede. In Japan won China het goud.

Dieren met knuffels

Slaap jij het lekkerst als er naast je een pluchen beer of zacht konijn ligt? Deze babydieren kunnen ook niet zonder. Ze klampen zich vast aan hun knuffel alsof hun leven ervan af hangt.  

Saba laat 15 miljoen tijgermuggen los

De tijgermug is een naar beestje. Deze mug deelt niet alleen jeukende bulten uit, maar verspreidt ook gevaarlijke ziektes. Tenminste, de vrouwtjes. Op het eiland Saba hebben ze daar nu iets op gevonden. Vijftien miljoen mannenmuggen gaan het daar opnemen tegen de vrouwenmuggen!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle Australië-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

water op Texel kleurt roze

Huh, wat zie ik nou? Roze water? De fotograaf die maandag vanuit de lucht foto's nam van Texel wist niet wat hij zag. Het water in natuurgebied Wagejot was ineens knalroze! Hoe kan dat?

Steun voor Ajacied Nouri - Appie

Een groot applaus klonk gisteren tijdens de 34ste minuut van de wedstrijd tussen de Nederlandse voetbalvrouwen en Noorwegen. Het was bestemd voor Nouri die met rugnummer 34 voor Ajax speelde. Op veel plekken in Nederland is steun voor de voetballer. Vorige week raakten zijn hersenen zo beschadigd dat hij waarschijnlijk niet meer beter wordt.

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle Amerika-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

steeds meer olifanten gevangen om toeristen te vermaken

Het lijkt misschien leuk: een ritje maken op een olifant als je in Azië op vakantie bent. Of kijken naar een olifant die knappe trucjes doet met een bal. Maar voor de olifant is het vaak helemaal niet leuk. En ze moeten het steeds vaker doen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle sprookjespuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

dyslexie, Code Kidsweek

Voor wie zelf probleemloos boek na boek verslindt, is het moeilijk voor te stellen hoe het voelt om dyslectisch te zijn. Daarom maakte een Zweedse programmeur een site die ongeveer laat zien hoe mensen met dyslexie een tekst zien.

Al 20 jaar Harry Potter

Vandaag is het precies twintig jaar geleden dat het allereerste boek over de beroemdste tovenaar met het rondste brilletje verscheen: Harry Potter. Accio taart, accio twintig kaarsjes en incendio! Tijd voor een feestje én wat interessante cijfers over de magische en megasuccesvolle boekenserie van JK Rowling. 

levenslang gratis vliegen

De baby die zondag hoog in de lucht in een vliegtuig werd geboren, kreeg wel een heel mooi cadeau: levenslang gratis vliegen. Grote kans dat hij later wereldreiziger wordt!

YouTuber Enzo Knol in de ringen tijdens NK turnen

De nieuwe Lord of the Rings is Enzo Knol nog niet, maar de YouTuber deed dit weekend toch mooi even een handstand in de ringen tijdens het NK turnen dit weekend in Rotterdam.

kleine koala in dierentuin in Australië

Er zijn maar weinig dingen schattiger dan een koala. En deze baby-koala uit een Australische dierentuin deed er deze week gewoon nog even een schep schattigheid bovenop.

stelling over naar de wc gaan met muziek
stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

olifanten in Artis krijgen nieuw buitenverblijf

Klapperend met hun grote oren ontdekten de olifanten van de Amsterdamse dierentuin Artis hun net geopende buitenverblijf. In hun splinternieuwe reuzenwereld hebben ze de ruimte en kunnen ze zelfs een plons nemen in hun privé-zwembad!

Hype The Floor is lava

Zie je ineens iemand met zijn billen in een prullenbak gepropt, hangend aan een lantaarnpaal of dubbelgevouwen tussen de blikken soep in een supermarktschap? Grote kans dat diegene meedoet aan de nieuwste hype: The floor is lava.

kalfjes gered uit brandende schuur in Dwingeloo

Een heftige nacht voor 50 kalfjes in het dorpje Lheebroek (Drenthe). Naast hun stal brak rond middernacht een grote brand uit. Gelukkig liep het voor bijna alle kalfjes goed af.

De winnaars en de pluimen van de Kinderjury 2017

Op de Kinderboekenparade in Den Haag zijn vanmiddag de winnaars bekendgemaakt van de Kinderjury 2017. De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen en Dagboek van een muts 10: Puppy Love kregen de meeste stemmen en gingen ervandoor met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

Net geboren koekoeksjong te volgen via webcam

Koekoek, daar ben ik! Het koekoeksjong dat in Nijmegen op pinkstermaandag uit het ei kroop wil graag beroemd worden! Het jong wachtte net zo lang totdat de camera's die op het nest waren gericht aangingen en liet zich toen pas zien. En jij kunt meekoekeleren via de webcam.

Dolfijn speelt computerspelletje

Dat dolfijnen slimme dieren zijn, wist je natuurlijk al lang. Maar wist je ook dat ze graag een computerspelletje spelen? Amerikaanse onderzoekers hebben vorige week bekendgemaakt dat ze een kei zijn in 'Vang-een-vis'. Deze game spelen ze onder water op een soort iPad van 2,5 meter lang!

NASA maakt een reisje naar de zon

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft voor volgend jaar zomer een reisje naar de zon gepland. En dan niet naar een Spaans strand of een Grieks eiland, maar echt letterlijk naar de zon. Gisteren werd de naam bekendgemaakt van het ruimteschip waarmee NASA de reis aandurft.

pretpark efteling 65 jaar

Feest in de Efteling! Het pretpark wordt vandaag 65 jaar. En in die tijd is er heel wat veranderd. Weet jij wat? Test je kennis!

cavia's en hun kapsels
Kijk nou!

Als je haar maar goed zit! Dat geldt zeker voor langharige cavia's. En dat betekent werk aan de winkel voor hun baasjes. Die laten het resultaat van al dat kammen en borstelen maar al te graag én trots op hun Instagram-pagina zien. Een harig overzichtje!

enorme crash bij Moto3 LeMans

Enorme glijpartij bij motorrace

Vind jij het ook zo razend knap hoe motorcoureurs bijna platliggend de bocht nemen? Met hun knie nauwelijks een millimeter zwevend boven het asfalt? Er moet dan alleen geen olie op dat asfalt liggen zoals gisteren in Frankrijk...

geheimzinnige space shuttle weer terug op aarde, X-37B, ruimtevaartuig

De Amerikanen doen supergeheimzinnig over een ruimtevliegtuigje dat begin deze week veilig landde in Florida. Het is één grote raadselachtige toestand. Maar wat weten we wél over deze X-37B?

Feyenoord verliest van Excelsior en is nog geen landskampioen
Kijk nou!

Feyenoord-fans hadden zich er zo op verheugd: na achttien jaar kon hun voetbalclub eindelijk weer kampioen worden. Het hele seizoen staan de Rotterdammers al bovenaan. 

uittips voor Bevrijdingsdag 2017

Lekker vrij op 5 mei? In het hele land wordt morgen van alles georganiseerd om er een heel leuke Bevrijdingsdag van te maken. Nu alleen nog wat uitkiezen!

minder strenge regels voor gezond eten in Amerikaanse schoolkantines

Toen Barack Obama nog president van Amerika was, zag je zijn vrouw Michelle vaak met kinderen dansen en tuinieren. Zij vond het heel belangrijk dat Amerikaanse kinderen gezonder gingen eten en leven. Maar als het aan de nieuwe president Donald Trump ligt, mag dat wel wat minder streng.

abribankjes met gaten vervangen

Het leek zo goed bedacht: de nieuwe bankjes waarop je in Den Haag op de tram of bus kunt wachten. Mét gaatjes waardoor het regenwater wegloopt. Maar het bleken gevaarlijke vingervangers! Gisteren werd begonnen om de ongeluksbankjes te vervangen door veilige exemplaren. Helaas nét te laat...

Kinderjury 2017 kanshebbers bekend

Negen kinderboekenschrijvers konden vanmorgen heel hard juichen, want hun boek is genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2017. Tosca Menten kon zelfs dubbel zo hard feestvieren: zowel Dummie als Siem Subliem maken kans op een prijs!

Hoe goed ben jij met geld
Quiz

Ka-tsjing! Het is de Week van het Geld. Oftewel flappen, pingping, duiten! Wat weet jij er al van? Test jezelf!    

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle sportpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

beste baan ter wereld is spelen met panda's

Leukste baan ter wereld: spelen met panda's

'Kom jongens, we gaan nóg een keer van de glijbaan!' Voor wie werkt in de panda-opvang in het Chinese Chengdu hoort dat er gewoon bij.

stelling over jarig zijn

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

horlogebeurs in Zwitserland
Kijk nou!

Een panter die zich om je hand krult of een spin die al tikkend rondkruipt. Op een grote horlogebeurs deze week in Zwitserland waren heel wat maffe uurwerken te bewonderen!

ijsbeer glibbert steeds weg tijdens commercial

Filmpje: IJsbeer vindt het ijs maar glad

Als autobedrijf met de naam White Bear Mitsubishi lijkt het logisch om een ijsbeer-mascotte de hoofdrol te geven in je reclamefilmpje. Maar of het nou zo slim is om die ijsbeer een stukje te laten lopen over het ijs...

Elfsteden Challenge, elfstedentocht, it giet oan, Flevonice

Schaatsfans verlangen al twintig jaar naar drie magische Friese woordjes: It giet oan! Want pas dan komt er eindelijk weer een Elfstedentocht. Maar bij ijsbaan Flevonice zijn ze het wachten op kneiterkoud winterweer zat. Daar wordt vandaag de Elfsteden Challenge gehouden: het Elfstedengevoel, maar dan op kunstijs!

Ella wint Schrijfgeheimen Schrijfwedstrijd

De winnaar van de Schrijfgeheimen Schrijfwedstrijd is bekend! Ella Radovcic uit groep 7 van de 6e Montessorischool Anne Frank in Amsterdam ging er met de hoofdprijs vandoor: haar verhaal op de voorpagina van Kidsweek!

Puzzelen met Kidsweek

Heb jij alle blauwe puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

stemmen op nieuwe pionnen voor  Monopoly

Lijkt het jou wel wat om met een T-rex rond te stampen op het Monopoly-bord? Of waggel je liever langs start (en ontvang je wél salaris) als een pinguïn? Op deze, én 54 andere pionnen, kun je nu stemmen.

sieraden, extra lichaamsdelen, cyborg

Waarom heb je als mens maar twee oren? En heeft (bijna) iedereen tien vingers? Saai hoor, vindt Nadja Buttendorf uit Berlijn. Met haar sieraden tover je er zo wat lichaamsdelen bij!

els enfarinats, Alicante, Spanje, traditie, gooien met meel en eieren
Kijk nou!

'Men neme een ei en wat bloem...' het zou zomaar het begin van een recept voor een lekkere taart kunnen zijn. Maar één keer per jaar is het in Spanje de start van een enorm voedselgevecht.

Robot Method 2 Zuid-Korea gebaseerd op Avatar

Vier meter hoog is-ie: de Zuid-Koreaanse Method-2-robot. Hij lijkt zo weggelopen uit Avatar (die film met de blauwe mensen), maar hij is superecht. In de toekomst moet hij klusjes opknappen die voor mensen te gevaarlijk zijn. Maar hij moet eerst even leren lopen!

ijsbeertje probeert te lopen

Filmpje: wiebelende berenbaby

Staan is best lastig als je een ijsbeertje bent van net vijf weken oud. Daar weet deze berenbaby in Berlijn (Duitsland) alles van! En sta je net na heel veel moeite op je benen, kukel je meteen weer om. Bambi op het ijs is er niets bij!

geld vliegt door de wind weg

Filmpje: Geld vliegt ervandoor

Tegelijkertijd 25.000 yen (ongeveer 3.500 euro) én een hond vasthouden, werd een man in China iets te veel. Hij liet alles vallen en de wind maakte zijn pech compleet.

Eerste huiler van deze winter opgevangen door Pieterburen

Wat een zielig zeehondje, denken veel mensen als ze een huiler zien. Maar dat valt vaak reuze mee, zegt Zeehondencentrum Pieterburen. Met een nieuw filmpje willen ze voorkomen dat er onnodig zeehondjes worden opgevangen in hun centrum.

Lukas haalt geld op voor WNF

'Ik heb zo'n zin om de winnende nummers te grabbelen!' In de Kidsweek van 15 december kon je al lezen over Lukas (10) uit Brummen, die in zijn uppie een echte loterij voor het goede doel op touw zette omdat hij wilde leren organiseren. Inmiddels zijn de prijzen verdeeld.

toiletpapier voor je smartphone

In Japan hebben ze weer iets nieuws bedacht: wc-papier voor je telefoon. Op een vliegveld in de Japanse hoofdstad Tokio kun je nu een velletje afscheuren en daarmee alle smerigheid van je smartphone poetsen. En niet meteen doorspoelen, want er staat ook nog handige informatie op! 

kleuren in plaats van cijfers in Zwitsers schoolsysteem

Op een Zwitserse basisschool delen de meesters en juffen sinds dit jaar geen cijfers uit, maar kleuren. Je krijgt een 'geel' als je het supergoed hebt gedaan, een 'bruin' als je werk onvoldoende is. Dat vinden ze beter dan cijfers. Maar waarom?

maak zelf sneeuwglobes, sneeuwbollen, diy

Baal je dat het dit jaar weer geen witte kerst wordt? Dan regel je dat toch gewoon zelf! Eet een pot pindakaas of doperwten leeg (of schakel daar iemand voor in), scharrel wat knutselspullen bij elkaar en laat het sneeuwen!

Heel Nederland Lakt, Tijn, Serious Request

Heel Holland Lakt! Van dj Hardwell, tot Nick (van Simon) en Geert Wilders. Zo'n beetje half bekend (en onbekend) Nederland loopt met gelakte nagels rond tot en met kerst. En dat allemaal door een actie van Tijn (6). Hij wilde daarmee 100 euro ophalen voor Serious Request, maar...

Stars Wars Rogue

De Britse Harvey (8) geloofde zijn ogen niet toen hij de gordijnen van zijn slaapkamerraam opentrok. In zijn achtertuin stond een reusachtige Imperial Walker, de robot uit de nieuwe Star Wars-film Rogue One. Maar speciaal voor Harvey was-ie omgetoverd in het speelhuis van zijn dromen!

kat met drie poten neemt de trein

Kat Muts heeft drie pootjes. Soms is dat wat onhandig, maar deze week kwam het goed van pas. Toen de kat per ongeluk in de trein naar Zwolle belandde, werd hij meteen herkend door het treinpersoneel!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle kerstpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

leeuw wordt dol van kind verkleed als leeuwenwelpje

Filmpje: Leeuw wild van als welp verklede baby

Beetje slapen, beetje gapen, beetje soezen in de zon: veel meer doen de meeste leeuwen in de dierentuin niet. Zo niet deze leeuw in de Amerikaanse stad Atlanta. Als er voor zijn raam een mensenbaby verschijnt, verkleed als schattig leeuwenwelpje, gaat hij uit zijn dak.

mees kees langs de lijn recensie
4
Film

Mees Kees mag dan wel de leukste meester op aarde zijn, van voetbal heeft hij de ballen verstand. Klein probleempje, want schoolhoofd Dreus wil in dit vierde deel dat zijn klas meedoet aan het schoolvoetbal-toernooi!

giraf in gevaar volgens de Rode Lijst van IUCN

Het gaat niet goed met de giraf. En een kusje erop is niet meer genoeg. Voor het eerst staat 's werelds langste landdier namelijk als bedreigde soort op de Rode Lijst: een lange lijst met planten en dieren die gevaar lopen.

opa bouwt achtbaan in de achtertuin

Geen schommel of trampoline in de achtertuin van Paul Gregg. Deze Amerikaanse opa bouwt voor zijn kleinkinderen achtbanen! En nummer drie is net af.

Weg met dat Woord, Instituut Nederlandse Taal

Hartstikke gezond natuurlijk, groente. Maar noem ze vooral geen groentjes! Tenminste, dat vinden de deelnemers aan de verkiezing Weg met dat woord! Wat hen betreft mogen de groentjes zo de prullenbak in.

Guinness World Record met mega Monopoly-spel

Als je het wereldrecord van het grootste Monopolybord ter wereld wilt verbeteren, moet niet alleen het bord groot, maar ook de huizen, hotels en pionnen. En vergeet niet de dobbelstenen. Gooien wordt dan een hele klus!

Stelling over kerst en sint
stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom? Dit keer een dubbelstelling van redacteuren Bouwien en Jacqueline over Sint en Kerst.

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle Sinterklaas-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

verklede geiten tegen angst
Kijk nou!

Dit is geit Polly. Maar ze voelt zich het allerbest als ze haar eenden-verkleedpak aan mag. Polly is dan ook een heel bijzondere geit...

oudste mens ter wereld jarig

Haal maar even heel diep adem, want de oudste mens op aarde is vandaag jarig en dat betekent dus 117 hoeraatjes! Hiep hiep gefeliciteerd, Emma Morano!

Quiz over Max Verstappen seizoen Formule 1
Quiz

Nog één race vandaag in Abu Dhabi en dan is het Fomule 1-seizoen afgelopen. Wordt Nico Rosberg kampioen of toch Lewis Hamilton? En kan Max Verstappen nog stijgen van vijf naar vier? Hoe dan ook: Max' seizoen kan al niet meer stuk. Hoe goed heb jij hem gevolgd dit jaar? Test het in deze quiz!

Griezelige Kinderboekenweek 2017, Janneke Schotveld

Bereid je maar vast voor op een loeispannende Kinderboekenweek 2017, want het thema volgend jaar is griezelen. Gruwelijk eng dus! Hopelijk is Janneke Schotveld niet bang aangelegd, want de Superjuffie-schrijfster mag het Kinderboekenweekgeschenk schrijven!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle wc-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Zwemmen in de Dode Zee

Wie weleens in zee zwemt, weet hoe vies het is om een slok zeewater binnen te krijgen. En de Dode Zee is zelfs tien keer zo zout! Toch zijn bijna dertig mensen gisteren erin geslaagd om voor de allereerste keer ooit deze zee over te steken. Want de Dode Zee dreigt op te drogen...

Koeien gestrand na aardbeving in Nieuw-Zeeland

Na een zware aardbeving in Nieuw-Zeeland stonden twee koeien en een kalf ineens helemaal alleen op een mini-weitje. Om hen heen was alles ingestort. Het filmpje van de gestrande koeien ging de hele wereld over. En nu is het trio gered.

Vleermuis breekt snelheids record

Vogels waren altijd de snelste dieren op aarde. Maar nu zijn ze afgetroefd door een zoogdier: een vleermuis! Duitse onderzoekers hebben ontdekt dat de Tadarida brasiliensis (ja, díe vleermuis om precies te zijn) iedereen te vlug af is.

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle sinterklaaspuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Amerikaanse verkiezingen, Donald Trump

Na een verrassende en spannende nacht is er een definitieve winnaar uit de strijd gerold. Republikein Donald Trump wordt de nieuwe president van de Verenigde Staten. Tijd om de handen uit de mouwen te steken, Donald!

Amerikaanse verkiezingen, Donald Trump, Hillary Clinton

Totaal onverwachts heeft Donald Trump de Amerikaanse verkiezingen gewonnen. Hij wordt de nieuwe president van de Verenigde Staten.

hond wordt gek

De golden retriever Jolene uit de Verenigde Staten is dolblij met haar speeltje: een groen wezentje dat ze overal mee naartoe sleept. Niets anders maakt haar blijer. Totdat een levensgrote versie van dat favoriete speeltje de kamer binnenstapt...

Trump vuurwerk
Kijk nou!

De Amerikaanse presidentskandidaten Trump en Clinton zorgen de afgelopen maanden voor flink wat vuurwerk in hun felle discussies. Dit weekend was het in Groot-Brittannië weer raak. Letterlijk. Ieder jaar wordt daar tijdens een vuurwerkfeest een bekend iemand 'aangestoken'. Dit jaar kon het bijna niemand anders zijn dan Trump. Maar natuurlijk...

De wereld over voor vogelrecord

Het is gelukt! Arjan Dwarshuis (29) heeft meer dan 6042 vogelsoorten gezien en heeft daarmee het wereldrecord verbeterd! Dit jaar reisde hij hiervoor de hele wereld over. 'Maar ik ga nog door tot 1 januari, hoor', liet hij weten op Twitter.

Cubs winnen de World Series

Er moest verlengd worden en toen ging het nog regenen ook. Maar uiteindelijk wonnen de Chicago Cubs de World Series: de allerbelangrijkste Amerikaanse honkbalwedstrijd. Heel bijzonder want de Cubs hadden al 108 jaar niet meer gewonnen. En dat allemaal dankzij een geit...

Programmeer in Scratch de LED-muur van de Ziggo Dome

Ariana Grande, Shawn Mendes, Katy Perry... allemaal hebben ze staan stralen ín de Ziggo Dome en buiten op de LED-muur van de concertszaal. Maar deze gigantische lichtmuur kan ook even van jou zijn. Als je tenminste een beetje kunt programmeren in Scratch...

leukemiepatiënt Julian maakt Kaalender

De zieke Julian (9) uit België verloor een paar maanden geleden al zijn haar. Maar lang treuren deed hij niet. Hij zette zijn kale koppie juist in voor het goede doel.

warme dekens voor koude apen

De chimpansees bij Stichting AAP hoeven deze winter niet te koukleumen. Na een oproep van de organisatie vorige week kwamen er maar liefst 250 gebruikte, maar warme dekens binnen.

Genomineerden voor de de WNF-Kids Award, natuurfotowedstrijd
Kijk nou!

Wie gaat ervandoor met de publieksprijs van de grootste natuurfotowedstrijd van Nederland, de WNF-Frans Lanting Photo Award? Volwassenen, kinderen én jongeren konden hun mooiste foto insturen. Hieronder zie je de tien genomineerde natuurfoto’s van kinderen (6 - 11 jaar) met de door hen zelf bedachte titels. Ook maken ze kans op de juryprijs, de...

haaienpuzzels

Heb jij alle haaienpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij! In de krant stond dat je kon insturen tot 20 oktober, dat klopt natuurlijk niet. Dat kan nog tot 27 oktober dus rustig aan!

stelling over lezen bij de kapper

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

luiaard Dierenpark Amersfoort

Slome maar superschattige types zijn het, luiaards. Lekker lui hangen doen ze het liefst. En als het buiten herfstig regent en waait, hang je natuurlijk het allerliefst samen. Fijn knus en warm. Alleen duurt het wel even voordat dit luiaardje uit DierenPark Amersfoort zijn bestemming...

dictee, Week van het Nederlands

Heerlijk, zo chillen op een tak in een boom. Maar hoe schrijf je dat als je dat al hebt gedaan? Gechilld? Gechild? Gechilled? Test je taalkennis van zulke nieuwe woorden!

horrorclowns

Eerst bleven ze nog veilig aan de andere kant van de oceaan, maar nu duiken ze hier en daar ook in Nederland op. Enge clowns die mensen niet laten lachen, maar laten schrikken. En dat is echt niet grappig, vindt ook de politie.

 2e Nationale Kinderboekenruil op Arnhem Centraal, Breda en Amsterdam Centraal

Heb je een boek tijdens de Kinderboekenweek gekocht en heb je het nu alweer uit? Of heb je nog een boek in de kast dat je nu echt wel vaak genoeg hebt gelezen? Ga het dan zondag ruilen op de 2e Nationale Kinderboekenruil op drie verschillende NS-stations. En...

Grootste Legoboot toert door Nederland

De boot bestaat uit wel 1,2 miljoen steentjes en weegt maar liefst 2.860 kilo. Na 900 uur bouwen was het grootste LEGO-schip ter wereld af en nu maakt het een rondje langs verschillende Nederlandse basisscholen.

Comedy Wildlife Photography Awards

De veertig finalisten van de Comedy Wildlife Photography Awards zijn bekend. Allemaal dierenfoto's die geselecteerd zijn op grappigheid. In dit filmpje zie je ze allemaal achter elkaar!

Gouden Boekenstapel voor Carry Slee met Vajèn van den Bosch en Lennart Timmerman

Jij hebt vast wel een boek van Carry Slee in je kast staan of er in ieder geval eentje gelezen. Dat kan bijna niet anders, want van de schrijfster zijn meer dan vijf miljoen boeken verkocht. Een enorm aantal waarvoor ze vandaag de Gouden Boekenstapel kreeg.

Kinderboekenweek, voor altijd jong

In een Kinderboekenweek waar het thema Voor altijd jong! is, mag een quiz over boeken over de leukste opa's en oma's natuurlijk niet ontbreken!

Koala krijgt vlindervriendje, photobombing

Koala Joey zou dé held worden in een reclamefilmpje over het Australische Symbio Wildlife Park. Een schattigere hoofdrolspeler kun je niet krijgen. Hoewel...

CPNB

Tijdens het Kinderboekenbal gisterenavond in Haarlem stoof presentator Bart Meijer in een scootmobiel het podium op, las Dolf Verroen voor uit het Kinderboekenweekgeschenk, zong het Kinderen voor Kinderen-koor de longen uit het lijf en ging Anna Woltz ervandoor met de Gouden Griffel voor haar boek Gips. 'Ik ben ongelooflijk blij!'

vertragende verkeersborden met Dick Bruna plaatjes

Lieve verkeersborden zorgen voor langzamer rijdende auto's. Dat blijkt uit een verkeersveiligheids-onderzoek in Rotterdam.

Dier van het jaar 2016
Dier van het Jaar

Ze ontsnapten uit hun kleine kamertje en maakten zo samen een nieuwe start. Dapper vonden heel veel Kidsweek-lezers. En dus ging het leeuwendeel van de stemmen naar de leeuwtjes Marley en Elsa. De titel Kidsweek Dier van...

Dier van het Jaar
DIER VAN HET JAAR

Kom jij naar de Grote Kidsweek Dierendag in Dierenpark Amersfoort op 2 oktober? Wat leuk! Wat je die dag aan moet trekken? Een beestachtige outfit natuurlijk. En dat is makkelijker dan je denkt.

Royal Society Publishing fotowedstrijd
Kijk nou

Elk jaar lijken er meer fotowedstrijden bij te komen. Maar dat is helemaal niet erg als het dit soort plaatjes blijft opleveren. Dieren zijn gewoon prachtige fotomodellen. Vooral als ze samenspannen, zoals deze vlinders en kaaiman. 

Nuon Solar Team

Wat is dat nou voor vreemde auto? Zoiets moet de Zuid-Afrikaanse politie gedacht hebben toen ze de zonnewagen Nuna gisteren dwongen te stoppen. Niet zo handig, want de wagen doet mee aan een belangrijke zonnerace!

Kidsweek Dier van het Jaar
dier van het jaar

Wát? Heb je nog niet gestemd voor de Kidsweek Dier van het Jaar Verkiezing? Gelukkig heb je nog een paar uurtjes! Welk dier is jouw favoriet? De dappere hond Killer, de kat zonder oren Derrick, de twee leeuwtjes-met-lef of de kleurrijke currymeeuw? Stem voor 13.00 uur...

Wereld Neushoorn Dag

Vandaag is het Wereld Neushoorn Dag. Dat klinkt vrolijk, maar toch is het niet een dag waarop de neushoorns een feesthoedje opzetten. Wat het gaat helemaal niet goed met dit dier. Alleen al in Zuid-Afrika doden stropers drie neushoorns per dag. Maar gelukkig doet stroperstopper...

Stop de stropers, stem op Killer!

Een naam als Killer maakt je niet echt aaibaar en knuffelig. Maar dat zijn deze Killer-knuffels juist wel. En als jij op Killer stemt én op 2 oktober naar DierenPark Amersfoort komt voor de uitreiking van Dier van het Jaar 2016, maak je kans op dit...

Scoop puzzels

Heb jij alle piratenpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

belangrijkste boek

Welk Nederlandstalige boek vind jij het aller-aller-mooist en kun je steeds opnieuw en opnieuw lezen? Op dát boek kun je tot eind september stemmen tijdens de Verkiezing van Het Belangrijkste Boek. Veel mensen hebben dat al gedaan en heel wat kinderboeken heben de Top 50 gehaald....

miereneter geboren

Een reus is-ie nóg niet. Maar de reuzenmiereneter die afgelopen weekend in GaiaZoo in Kerkrade is geboren, doet het wel reuzegoed.

Plastic Soup Surfer

Een maand lang wachtte hij al op net de juiste wind. Vandaag kwam die dan eindelijk aanwaaien. En dus stapte kitesurfer (een surfer die zich laat trekken door een vlieger) Merijn Tinga vanochtend in Scheveningen op zijn zelfgemaakte bottle board: een kiteboard gemaakt van plastic flesjes. Zijn plan? De Noordzee oversteken....

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle schoolpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

bijzondere blauwe kreeft gevangen in VS

Meestal zijn kreeften oranjebruin, maar zo af en toe slaat een visser een knalblauw exemplaar aan de haak. Of beter gezegd: belandt er eentje in een net of kooi. Een Amerikaanse visser in Cape Cod lukte het zelfs al twee keer!

overgewicht obesitas bij kinderen, onderzoek CBS

Je moet nu niet meteen je ouders van álles de schuld geven. Maar uit een nieuw rapport blijkt wel dat ouders die te dik zijn, vaker kinderen hebben die ook te zwaar zijn.

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle barbecuepuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

graffti, Mathieu Tremblin
Kijk nou!

Graffiti bestaat in alle vormen en maten. Soms zijn kunstenaars uren bezig om een muur om te toveren tot een waar kunstwerk. Maar je hebt ook (bij)namen en symbolen die even snel neergekalkt worden.

Deze zogenaamde tags vindt de Franse kunstenaar Mathieu Tremblin maar slordig. Dus daar bedacht hij wat op!

ijsjespuzzels

Heb jij alle ijsjespuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Guinness Record postzegel Pluto

Vind je dat een postzegel die helemaal uit Australië komt al een lange reis heeft afgelegd? Dat is nog niks, vindt NASA. Die Amerikaanse ruimtevaartorganisatie heeft sinds deze week het wereldrecord in handen van de verste postzegel ooit verstuurd. Maar een beetje vals spelen is het wel.

Dumoulin tijdrit Tour de France, windtunnel, TU Delft

Zondag won hij al zijn allereerste etappe in de Tour de France. En vandaag maakt de Nederlandse wielrenner Tom Dumoulin misschien weer kans op de overwinning. Aan de voorbereiding kan het niet liggen. Hij rijdt in een speciaal pak dat is getest door een 3D-pop die precies op hem lijkt!

Stierenrennen in Pamplona

Geen paniek! Ze zijn gelukkig niet helemaal gek geworden in het Spaanse Pamplona. De kinderen die je op de foto ziet, worden niet achtervolgd door een echte stier. Het is er eentje op wieltjes!

Bloop en Scoop

Heb jij alle strandpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Portugal kampioen EK voetbal
Kijk nou!

Het was een sportweekend om van te smullen! Terwijl in Nederland het EK atletiek én het EK open water zwemmen was, reden in Frankrijk de renners de bergen in én werd er de EK-voetbalfinale gespeeld, vlogen in Groot-Brittannië ballen over de tennisbaan en gleden er raceauto's over het natte asfalt. Bijna niet bij te houden toch? Een overzicht in...

Nederland kampioen robotvoetbal

Voetbalrobots weer wereldkampioen

Nederland kan best wereldkampioen voetbal worden. Zolang je maar de robots Arjen Robo, Gregory van der Tandwiel en Frank de Moer opstelt! Afgelopen weekend pakten zij in het Duitse Leipzig voor de derde keer de RoboCup-titel.

Wales EK voetbal
Kijk nou!

Nog maar drie wedstrijden en dan weten we wie Europees kampioen voetbal 2016 is. In de kwartfinales vielen de afgelopen dagen de laatste vier landen af. Wie kon er juichen en wie mocht de koffers pakken? Kijk maar!

rook spuwen door drakenijs

Rook spuwen door drakenijs

Geen zorgen, er komt geen sigaret aan te pas om dit voor elkaar te krijgen. Wel een beker ijskoude drakenballetjes. En dan... spuwen maar!

eekhoorn trekt losse melktand

Video: Eerste Eekhoorn-hulp bij losse tand

Je kunt natuurlijk blijven wiebelen tot je melktand er vanzelf een keer uitkukelt. Maar de Canadese Mila (6) pakte het groter aan. Haar vader regelde een eekhoorn die wel raad wist met die wiebeltand!

Zilveren Griffels 2016

Blije schrijvers gisteren in Amsterdam. Daar werden de Zilveren Griffels uitgedeeld, de prijzen voor de beste kinderboeken van het afgelopen jaar. Wat het állerbeste boek is, houdt de jury nog even geheim. Dat wordt pas op het Kinderboekenbal begin oktober bekendgemaakt.

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle Wimbledon-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Leeuwtjes in Gaia Zoo

Ze hebben hun oogjes al open, maar ze zien nog niets. En dat is heel normaal als je een babyleeuwtje bent van tien dagen oud. In GaiaZOO in Kerkrade werd vorige week een drieling geboren en iedereen kan live meekijken via de webcam. Dierenverzorgster Minke vertelt trots: 'Ze doen het heel goed en scharrelen al lekker rond.'

stelling over strandhuisjes

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Tosca Menten en Jochem Myjer winnen Kinderjury

De een moest er wat langer op wachten dan de ander, maar vandaag hebben Tosca Menten (zes keer eerder genomineerd) en Jochem Myjer (eerste nominatie) de Prijs van de Kinderjury gewonnen! En zij waren niet de enige blije winnaars in Den Haag.

Scoop Kidsweek puzzels

Heb jij alle kinderjurypuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Lego-kunstwerk wordt omver gelopen door kleuter

Na drie dagen én drie nachten keihard bouwen leunde de Chinese Zhao tevreden achterover. Met duizenden blokjes had hij de vos Nick nagemaakt, bekend van de film Zootropolis. Maar héél lang kon hij niet genieten van zijn Lego-kunstwerk.

bus rijdt over de file

File? Deze bus rijdt er gewoon overheen!

In Nederland kunnen de bussen op sommige plekken al langs de file flitsen via de busbaan. Maar in China gaan ze nog een stukje verder. Met een bus die óver de file rijdt!

Puzzelen met Scoop
Antwoorden

Heb jij alle moestuinpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Zo kun je ook watermeloen eten

Zo kun je ook watermeloen eten!

Klein zijn heeft zo zijn voordelen! Dan kun je gewoon ín de watermeloen gaan zitten die je aan het oppeuzelen bent!

Wat weet jij van beesten en hun baby's
Quiz

In België vieren ze voorzichtig feest. Panda Hao Hao uit dierenpark Pairi Daiza is waarschijnlijk zwanger. Maar bij panda's blijft dat lastig om te zien. Wat weet jij voor beesten en hun baby's? Test jezelf!

Kanshebbers Kinderjury 1

Het was even een werkje, maar alle Kinderjury-stemmen zijn weer geteld! De vijf boeken met de meeste stemmen, in twee verschillende leeftijdscategorieën, maken kans op de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. En laten daar nou twee boeken tussen zitten van 'onze eigen' Tosca Menten!

Baby voor bejaarden 1

Nee, op de foto zie je geen trotse opa en oma van baby Aram. Het zijn zijn blije ouders! Dik 70 is het stel uit India en dolgelukkig. 'Nu is ons leven pas compleet.'

Okapi-boek wint prijs
4.5
Boek

Wie Stem op de okapi leest, wordt vooraf gewaarschuwd door de makers Edward van de Vendel en Martijn van der Linden: grote kans dat je over je oren verliefd raakt op de okapi. Het overkwam de jury van de Woutertje Pieterse Prijs in ieder geval. Zij gaven al hun stemmen aan het okapi-boek.

Puzzelen met Scoop - week 19 1
Antwoorden

Heb jij alle muziekpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

In beeld Douwe Bob
in beeld

Zou het de vette knipoog aan het eind zijn geweest, het paarse pak, de tien seconden stilte of toch gewoon het mooi gezongen liedje? Het maakt allemaal niets uit: Douwe Bob heeft de halve finale van het Eurovisiesongfestival overleefd! Zaterdag staat hij met zijn liedje Slow Down in de finale in Stockholm (Zweden).

Foto Dierenpark Amersfoort

Filmpje: Buidelbaby ontdekt

Babywallaby's zijn kampioen verstoppertje spelen. Na de geboorte kunnen ze zich maandenlang schuilhouden! Niet zo gek ook als je moeder zo'n lekker warme buidel heeft. Maar deze week werd er toch eentje betrapt in Dierenpark Amersfoort. Buut, babywallaby!

Heb jij vanochtend geen Kidsweek ontvangen? Dat klopt! Vanwege de meivakantie verschijnen we deze week niet. Het vorige nummer hebben we daarom extra dik gemaakt.

in beeld

Feestjes werden afgelast, tenten opgezet en (het liefst oranje) skipakken van zolder geplukt. Er was zelfs een 'parapluplan' voor de koninklijke familie. Het weer zou namelijk bar en boos weer worden op Koningsdag. En ja, het hagelde in Limburg, maar op veel...

Puzzelen met Scoop - week 16/17/18 1
Antwoorden

Heb jij alle koninklijke puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto iconspeak.world

Nog even en het is meivakantie. Misschien vier jij die wel in Verweggistan. Hartstikke leuk, maar knap lastig als je geen Verweggistaans (of Duits of Laps of Komi-Permjaaks of ...) spreekt. Heb je geen tijd meer om handige zinnetjes uit je hoofd te leren? Dit shirt doet het zware werk voor je!

Puzzelen met Scoop - week 15
Antwoorden

Heb jij alle circuspuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Zou jij een chocoladereep minder snel opeten als er op staat dat je wel een half uur moet rennen om de calorieën in die reep er weer af te trainen? Of als je twintig minuten moet touwtjespringen voor een choco-ijsje? Een Britse gezondheidsexpert denkt van wel!

Foto ANP

Na veel geruzie over de vorige Kinderombudsman, is er nu alweer een nieuwe. Haar naam: Margrite Kalverboer (55). De komende jaren gaat zij zich inzetten voor de rechten van alle kinderen en jongeren in Nederland. Morgen lees je in Kidsweek een interview. Maar hoe moeten we haar eigenlijk noemen? Kinderombudsman of Kinderombudsvrouw?

Foto ANP

‘Getver, stoute Minoes!’ Roep jij zulke dingen als jouw kat met een dooie muis komt aansjokken? Niet doen! Minoes (of Tijger of Luna of hoe jouw beest ook heet) doet namelijk heel belangrijk onderzoekswerk.

Foto ANP

Filmpje: touwtjespringen voor gevorderden

In Japan pakken ze het touwtjespringen nogal serieus aan. En vooral groots. Want waarom zou je met één tegelijk inspringen als je dat ook per heel rijtje kunt? Heel veel rijtje achter elkaar zelfs. In spin, daar gaan we de bocht in!

Ze lieten stoelen draaien tijdens audities, verpletterden tegenstanders in de battles én overtuigden hun coach bij de sing-offs. Maar wie van de zes nalisten overleeft de finale en wint vanavond The Voice Kids?

Foto Dreamstime

Wil jij morgen goed uitpakken met een 1 aprilgrap, maar kom je nog niet verder dan een flinke schep zout in de kop koffie van je vader? Kinderboekenschrijver Joshua Douglas weet raad!

Puzzelen met Scoop - week 13 1
Antwoorden

Heb jij alle kussenpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto EPA

254,958 kilometer per uur. Zo hard ging de Italiaanse speedskiër Ivan Origone. Een wereldrecord!

Beeld YouTube

Filmpje: Laat me nou slapen, mam!

Deze baby-otter doet prinsheerlijk een dutje op zijn drijvende moeder. Maar zo veel schattigheid boven op je buik moet je natuurlijk knuffelen, dat snapt iedereen!

Illustraties van Matthijs Sluiter van Studio Het Mes

Heb jij liever meer plaatjes dan praatjes? En prop je je appjes graag vol met emoji's? Dan heb je vast gemerkt dat voor lang niet alles al een emoticon bestaat. Onze Taal, een vereniging voor iedereen die dol is op taal, deed daarom een oproep: Welke emoji missen er nog?

Puzzelen met Scoop - week 11 1
Antwoorden

Heb jij alle lentepuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Zoek paaseieren tussen de dieren

Dit jaar kun je in Burgers’ Zoo paaseieren zoeken zonder ook maar één stap te zetten in het Arnhemse dierenpark. Je hoeft zelfs je stoel niet uit!

Beeld YouTube

Struisvogel achtervolgt wielrenners

Doe je een rustig trainingsritje in Zuid-Afrika, moet je ineens voluit sprinten omdat er een struisvogel achter je aanzit! Het overkwam een groepje wielrenners in Zuid-Afrika eind vorige week.

Foto AFP

Leuk, klimmen! Hoger en hoger ging de half jaar oude reuzenpanda Bei Bei in de dierentuin van Washington, de hoofdstad van de Verenigde Staten. Maar toen wilde Bei Bei weer naar beneden... Ma Ma, help!

Is dit merkkleding of Zeeman
Quiz

Zeeman kwam deze week met een trouwjurk voor maar 29,95 euro. De supergoedkope jurk was meteen razend populair. Kun jij eigenlijk het verschil zien tussen dure merkkleding en koopjes van de Zeeman? Doe de test!

in beeld

Vanaf deze week branden in Londen prachtige, handgemaakte lichtkunstwerken. De ruim vijftig lantaarns zijn nog de tot en met 6 maart te zien. Ze zijn gemaakt om het Chinees Nieuwjaar te vieren. Maandag begint het jaar van de aap. Benieuwd welk dier jij bent volgens de Chinese astrologie? Kijk dan...

Illustraties Alex Turk

Heb jij alle carnavalpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Beeld Dreamstime

Heb jij alle knuffelpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto EPA

Zeker drie mensen sprongen gisteren een gat in de lucht. Een gat van 1,43 miljard euro! Zij hadden alle zes de nummers in de loterij goed en wonnen zo samen de recordjackpot in de Amerikaanse loterij Powerball. Wat kun je doen met zo ongelooflijk veel geld?

Martina Churandy

Kon jij wijs worden uit de Kidsweek Koppelquiz? Of haalde je alle sportwedstrijden van het afgelopen supersportweekend hopeloos door elkaar? Gelukkig vind je hier alles op een rijtje!

Als de Nederlandse volleybalvrouwen van de zomer naar de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio willen, dan moeten ze deze week een belangrijk kwalificatietoernooi in Turkije winnen. Maar het team maakte vandaag een valse start tegen Duitsland en verloor met 3-2.

Heb jij alle aappuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto Julian Rad

Lig je als natuurfotograaf uren in de jungle loerend op de perfecte foto, propt je droomdier ineens een vinger in zijn neus. Of verstopt hij zijn mooie ogen achter een stel blaadjes. Weg foto!

Welnee, vanaf dit jaar is er speciaal een fotoprijs in het leven geroepen voor dit soort grappige plaatjes:...

Foto AFP

In de laatste krant van 2015 schotelden we je een bingokaart met 24 foto's voor. Maar een volle kaart halen was niet de bedoeling. Er zaten namelijk drie instinkers tussen! Lees hieronder het verhaal bij elke foto, deel 4.

Foto AFP

In de laatste krant van 2015 schotelden we je een bingokaart met 24 foto's voor. Maar een volle kaart halen was niet de bedoeling. Er zaten namelijk drie instinkers tussen! Lees hieronder het verhaal bij elke foto, deel 3.

Foto EPA

In de laatste krant van 2015 schotelden we je een bingokaart met 24 foto's voor. Maar een volle kaart halen was niet de bedoeling. Er zaten namelijk drie instinkers tussen! Lees hieronder het verhaal bij elke foto, deel 2.

Foto Dreamstime

In de laatste krant van 2015 schotelden we je een bingokaart met 24 foto's voor. Maar een volle kaart halen was niet de bedoeling. Er zaten namelijk drie instinkers tussen! Lees hieronder het verhaal bij elke foto, deel 1.

Foto Dreamstime

Wat is het irritantste woord van het afgelopen jaar? Dat vroeg een taalinstituut aan alle Nederlanders. Ruim 25.000 mensen brachten hun stem uit. En de winnaar werd vandaag bekend: ‘me’!

Heb jij alle Sintpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto Dreamstime

Wegen die niet meer begaanbaar zijn, vliegtuigen die aan de grond moeten blijven: de Amerikaanse staat Wisconsin werd dit weekend verrast door een vroeg en vooral dik pak sneeuw. Maar Suka en Sakari hadden nergens problemen mee. Als ijsberen weten zij precies wat ze moeten doen met dit winterweer!

Illustraties Alex Turk

Heb jij alle Sinterklaas-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto Theo Kruse / Koninklijke Burgers’ Zoo

De luipaardpijlstaartrog Uarnak uit Burgers' Zoo in Arnhem is vandaag vertrokken naar het Britse Legoland. Niet om daar in een treintje te tuffen of in een bootje te dobberen, maar om kleine babyrogjes te maken.

Heb jij alle hondenpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Illustratie Alex Turk

Heb jij alle kookpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Heb jij alle slangenpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

De Kinderboekenweek is gisterenavond geopend met een swingend Kinderboekenbal in Rotterdam. André Kuipers maakte daar bekend welk boek dit jaar de Gouden Griffel wint, de prijs voor het beste boek van het afgelopen jaar. En dat werd ...

Foto's Shody Careman

Dat superhond Sako niet alleen een mensenreddende held is maar woensdag ook Dier van het Jaar 2015 werd, moest natuurlijk gevierd worden. En daar heb je natuurlijk feesthoedjes, pandapakken (en één koeienpak) en heel veel blije gezichten voor nodig...

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Beeld YouTube

Stunt: auto over de kop

In een achtbaankarretje over de kop gaan is al spannend genoeg, zou je denken. Niet voor de Brit Terry Grant. Hij stapte maandag in de allernieuwste Jaguar, nam een flinke aanloop en reed een perfecte looping. De stuntman brak zo in de Duitse stad Frankfurt het record van grootste looping ooit door een auto gemaakt.

Heb jij alle spinnenpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Novak Djokovic trakteerde zichzelf zondag op een dikke zoen en dat was meer dan verdiend. De Serviër versloeg de Zwitserse Roger Federer in een spannende finale en won zo voor de tweede keer de US Open. Hierbij de hoogtepunten in beeld van dit grote Amerikaanse tennistoernooi in New York!

Illustratie Alex Turk

Heb jij alle baardpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto's E{PA en AFP

Het klinkt als een mop, maar verzorgers van de dierentuin van Londen, wilden deze week écht het gewicht weten van de kamelen. En ook van de pinguïns en de schildpadden en de kikkers! Iedereen moest dus op de weegschaal en onder het meetlint voor het jaarlijkse weeg- en meetmoment!

Foto's EPA

De tomaten vlogen gisteren weer door de lucht tijdens het jaarlijkse Tomatina-feest in de Spaanse stad Buñol. Wel 130.000 kilo! En dat betekent dus heel veel rode prut, overal. En dat vond niet iedereen een succes.

Foto's AFP

Ze kon het bijna niet geloven, maar Dafne Schippers won gisteren echt zilver op de 100 meter: hét koninginnenummer op het WK atletiek in Peking! Nog even fijn nagenieten van de foto's en dan over naar de dag van vandaag. Want de Nederlandse Sifan Hassan staat vanmiddag rond half 3 aan de start voor de finale van de 1500 meter. En ook zij heeft...

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek over een nieuwsonderwerp en vraagt jouw mening.

Beeld YouTube

De onbewoonde Cíes-eilanden voor de noordkust van Spanje zijn prachtig. Spierwitte stranden, steile rotswanden en heel veel vogels waaronder een grote kolonie brutale zeemeeuwen. Eentje daarvan pikte de camera van een toerist en liet zo zien hoe mooi de natuur daar is.

Foto ANP

In Amsterdam zijn vandaag belangrijke boekenprijzen uitgedeeld. Blije schrijvers stonden te stralen met hun Vlag en Wimpel, Zilveren Griffel, Penseel of Palet!

Foto Twitter

Twee poppen waren vandaag de grote sterren op de Kinderboekenparade in Den Haag. Geronimo Stilton van Fantasia én Bram Botermans van Het leven van een loser. Allebei wonnen ze vandaag de Kinderjury. Geronimo voor alweer de vijfde maal en Bram voor de allereerste keer!

Het was nog even billenknijpen na de 1-1 tegen Canada maandagnacht. Maar Oranje is door naar de achtste finale op hun eerste WK in Canada!

Kanjer van een knikkerbaan

Het begon met een knikkerbaan die hij voor zijn vierde verjaardag voor Sinterklaas kreeg. Vanaf dat moment was Jelger Bakker uit Amersfoort verslaafd aan knikkerbanen. Hij bouwt ze zelf en ze worden steeds groter en mooier. Bijna dertig jaar na zijn eerste baan, bouwde hij er eentje in Gouda waar ruim 11.000 knikkers doorheen rollen!

Foto ANP/KIPPA

Het stemmen zit erop. De boeken die de finale van de Kinderjury hebben gehaald zijn bekend! Veel bekende series, maar ook een verrassing.

Foto's EPA

Kikkers bij de kapper, kaartende kikkers en kikkers etend en drinkend aan tafel. In een museum in het Zwitserse plaatsje Estavayer-le-Lac heropent dit weekend een bijzondere tentoonstelling waarin kikkers de hoofdrol spelen. Dode, opgezette kikkers.

Foto iStock

Als een zielig nat hoopje op de grond. Zo eindigen veel handdoeken nadat ze keihard gewerkt hebben om jou weer droog te maken. Hoog tijd dat ze wat meer respect krijgen. Zeker vandaag, op Handdoekendag. Vier het met handdoek-origami of een handdoek-dans!

Foto EPA

KABOEF! Met een grote klap ramde Max Verstappen de muur van het racecircuit van Monaco. Zijn poging om Grosjean te passeren was net één inhaalactie te veel.

Foto's EPA en AFP

Tijdens het lichtfestival Vivid in Sydney zien veel gebouwen er 's avonds heel anders uit dan normaal. Een stuk vrolijker ook! Net als een kameleon veranderen ze steeds van kleur. Maar voor de Australische stad is het helaas maar tijdelijk. Vanaf 8 juni is alles en iedereen gewoon weer zichzelf.

Foto Instagram

Een Canadese student die op vakantie was in Thailand, keerde terug met een pak foto's in zijn mobiel. Eentje was er wel heel bijzonder. Een foto van hem met een olifant, gemaakt door die olifant!

Foto EPA

Wie gaat er zaterdagavond met de winst vandoor tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in Wenen? Nu Trijntje alweer thuis zit, wordt het juichen voor een ander land. Een paar favorieten op een rij.

Zaterdag 14 november. Noteer die datum maar alvast in je agenda. Dan meert Sinterklaas aan in Meppel.

Foto's ANP

Op de Cauberg in Valkenberg stonden vandaag duizenden mensen, ook al regende het. Allemaal om te kijken naar de Red Bull Zeepkistenrace. Ook veel BN'ers verschenen in een geknutselde kar aan de start zoals Enzo Knol, B-Brave en Formule 1 racer Max Verstappen. Die was al lang blij dat hij zonder gebroken botten de eindstreep haalde.

Foto ANP/KIPPA

Met wel zeven koffers kwam Trijntje Oosterhuis vorige week aan in Wenen. Maar met zoveel keuze in kleren blijkt het lastig kiezen. In welke jurk treedt ze op dinsdag in de halve finale van het Eurovisie Songfestival? Die met die scheur tot haar navel of toch niet?

Foto Katrien Mulder

Dat Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen de Duitsers vocht weet jij vast, maar hoe was de oorlog bij jou in de buurt? Leerlingen van groep 7 en 8 van De Klimop uit Amsterdam interviewden ouderen over de oorlog en weten het nu precies. ‘Het gebombardeerde huis van meneer Has stond in dezelfde straat als onze school nu!’

Foto's ANP

Eeuwig zonde, die Koningsdag nieuwe stijl. Door de strikte orders van koning Willem-Alexander hoeft de koninklijke familie tegenwoordig geen oud-Hollandse spelletjes als wc-pot gooien, biersjoelen of koekhappen meer te doen. Kunst, design, techniek, bedrijvigheid en...

Foto AFP

590 kilometer per uur! Zo hard ging een Japanse trein gisteren. Een wereldrecord. Maar of dat nog niet snel genoeg was, racete die vandaag met 603 kilometer over het spoor. Zwevend! 

Foto ANP

Als jij in groep 8 zit, moet je vanaf deze week aan de bak: het is tijd voor de Cito-toets! Heel zenuwachtig zijn is niet nodig, want de mening van jouw juf of meester telt vanaf dit jaar zwaarder dan het resultaat van je toets.

Hij moest het opnemen tegen maar liefst vijf meisjes, had last van de baard in zijn keel, maar dat maakte allemaal niets uit. Lucas (13) is de winnaar van The Voice Kids 2015!

Foto AFP

Na de zesde startplek twee weken geleden in Maleisië, viel het vandaag een klein beetje tegen voor Max Verstappen in China. Hij start morgen vanaf de dertiende plek in zijn derde Formule 1-race.

Nick (13) uit Rotterdam kan niet alleen zelf programmeren, maar hij vindt het ook leuk om uit te leggen hoe dit moet. Zodat jij het bijvoorbeeld ook kunt leren. Dat uitleggen doet hij via filmpjes op zijn site Jorcademy. En daarvoor kreeg hij donderdag een prijs: de Gouden Apenstaart!

Net op het goede moment schoof hij in de superfinale weer zijn telescoop-been naar voren en zo werd Sjinkie Knegt vandaag wereldkampioen shorttrack in Moskou. Een gouden uitschuifbeen!

knutselen

Hoera, het is Pasen. Dan kun je natuurlijk eieren verstoppen, maar je kunt ze ook verSCOOPen. Scoops van maken dus. Een eitje!

Foto: Martin Le-May via BuzzFeed

Het lijkt of deze wezel een lift krijgt, maar hij is uit op eten! Hongerig besprong hij de specht, maar die liet zich niet zomaar oppeuzelen.

Foto ANP

IJsbeermoeder Olinka had dé perfecte dag uitgekozen om voor het eerst met haar tweeling naar buiten te gaan: vandaag is het namelijk International Polar Bear Day. De dag waarop er extra aandacht is voor ijsberen die het zwaar hebben door het smeltende poolijs.

Alle worteltjes op een stokje! De strip Timo maakt kans om het Beste Jeugdalbum van het jaar te worden. En iedereen mag stemmen! Het stripkonijn van tekenaar Alex Turk staat al sinds 2004 elke week in Kidsweek. Een overzichtje vol...

Foto ANP KIPPA

Zaterdag gaat het nieuwe seizoen van The Voice Kids van start en na drie keer kun je al aardig voorspellen waarvoor Angela, Marco en Nick & Simon hun rode stoel laten omdraaien! Handig om te weten als je volgend seizoen een kans wilt wagen... Kidsweek geeft drie tips voor toekomstige winnaars!

Foto Youtube

Passen en meten

Wat doe je als kleine hond als je met een groot bot door een smal luikje wilt? Deze Russet uit de Amerikaanse stad Denver probeert in ieder geval van alles!

Foto ANP

Hij juichte al voordat-ie over de streep reed. Niet zo gek, want eigenlijk wist Sjinkie Knegt na drie afstanden al dat hij de Europese titel shorttrack niet meer kon missen. Op de vierde en laatste afstand hoefde hij alleen maar te finishen. En dat lukte!

Foto ANP

Ze staan er al twee maanden, maar alleen dit laatste weekend mag je de ijsbeelden in Zwolle ook aanraken. Het thema dit jaar is World in motion: wereld in beweging. Dus zie je vooral auto's, sleeën, raketten, motoren maar ook een olifant. Vandaag kun je de ijskunst voor het laatst bekijken...

Illustratie Alex Turk

Heb jij alle knuffelpuzzels van Timo uit Kidsweek week 4 al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto: Kippa

Wordt het Roy Donders in zijn juichpak of misschien Chantal Janzen met haar wasmiddel-spotje? Vanavond wordt bekend welke Bekende Nederlander de irritantste commercial van het jaar heeft gemaakt.

Foto ANP/EPA

‘Kijk ze fijn wroeten met z’n drietjes.’ ‘En die kleine handjes!’ Maar vooral: ‘Wat schattig!’ Zelfs de stoerste jongens smolten zondag weg bij de foto van de zeldzame pandadrieling en dus werd die de Kindernieuwsfoto 2014. 

Foto Guinness World Records

Word jij al blij als je één Kerstman ziet? Stel dat je ineens 1300 kerstmannen tegelijk voor je neus staan! Het is wat veel, maar dat heb je met records uit het Guinness World Records 2015-boek! Wat denk je bijvoorbeeld van een choco-kerstman van vijf meter lang. Misschien niet in één keer opeten?

Foto Guinness World Records

Een koekhuisje dat zelfs de grootste reus niet op kan, de grootste bijeenkomst van kerstelfjes zodat de Kerstman zelf lekker bij de kachel kan blijven zitten en een Kerstman die met gemak Rudolf eruitloopt. Knallende kerstrecords die allemaal een plaatsje veroverd hebben in het Guinness World Records 2015-boek.

Foto: Guinness World Records

Zelfs met kerst willen mensen elkaar aftroeven. Wat geeft het dat die boom de deur niet door kan, hij is wel mooi de grootste van de straat! Maar dat is nog lang niet genoeg om een plaatsje te veroveren in het Guinness World Records 2015-boek. Daarin staan alleen de meeste knallende kerstrecords. Deze bijvoorbeeld!

Pen jij je schrift vol onleesbaar gekrabbel en is netjes schrijven niets voor jou? Verhuis naar Finland! Daar willen ze eind 2016 de schrijflessen op school afschaffen en vervangen door typelessen.

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens met die persoonlijke mening en waarom?

Foto ANP

Raar, maar waar! Zo heet al jaren de Kidsweek-pagina die elke week vol staat met de meest bizarre, maar ware verhalen. En volgend jaar is dat precies het thema van de Kinderboekenweek. Ook werd vandaag bekend dat Simon van der Geest het Kinderboekenweekgeschenk gaat schrijven. Hij won al twee keer de Gouden Griffel: voor ...

Het beste jeugdprogramma 2014 is Checkpoint! Na een harde gil en een grote gelukssprong haastte presentator Klaas van Kruistum zich het podium op van het Amsterdamse theater Carré. Daar kreeg hij de Gouden Stuiver van Marco Borsato en zijn dochter Jada. Intussen juichten al zijn collega's in de zaal hem enthousiast toe.

Foto: Shody Careman

De stoere straathond Rupee is Dier van het Jaar 2014 geworden! Onder luid gejuich van alle fanatieke Rupee-fans werd de uitslag van de verkiezing woensdag bekendgemaakt.

Foto: Gottmer

Twee keer goud! Dinsdagavond werd tijdens het Kinderboekenbal Het raadsel van alles wat leeft nog een keer bekroond met goud. Vorige week kreeg dit boek ook al een Gouden Penseel voor de tekeningen van Floor Rieder en nu dus ook goud voor de tekst van Jan Paul Schutten. Een dubbelklapper!

Foto: Gerlinde de Geus

Gejuich, gestamp, gefluit, geklap, gejoel en een heel hard FLOORIE! Dat klonk er in het Amsterdamse Rijksmuseum toen woensdagavond bekend werd dat Floor Rieder het Gouden Penseel had gewonnen voor haar tekeningen in het jeugdboek Het raadsel van alles wat leeft. En zelf was ze ook 'heel, heel, héél blij'.

Testteam

Nog even en je kunt proosten op een nieuw jaar. Maar wat kun je het beste in je glas gieten? Het testteam liet de kurken knallen. Van chique bubbels in een deftige fles tot spotgoedkope sparkelsap in plastic. Allemaal zonder alcohol natuurlijk!

Foto ANP

Vond jij de lucht ook al zo lekker schoon vandaag? Niet zo gek, want er zijn vandaag honderden bomen in Nederland geplant. Zo werd de 53ste Boomfeestdag gevierd.

Foto EPA

In de Japanse stad is het sinds gisteren erg druk. Wel twee miljoen mensen komen daar kijken naar enorme, ijskoude kunstwerken.

Kroonprins Willem-Alexander wast vandaag zijn handen in Pretoria in Zuid-Afrika. Is dat nieuws? Ja zeker, want vandaag is het Global Handwashing Day. Wereldhandenwasdag dus!

De tekenaar van Flip komt ook naar de stripbeurs

Heb je altijd al willen weten waarom Flip zijn petje achterstevoren draagt? Of waarom zijn hoofd zo enorm is? Of heb je een andere dringende vraag over Flip? Dan krijg je dit weekend je kans. Flip-tekenaar Willem Ritstier staat dan op de Stripboekenbeurs in Rijswijk.

Foto EPA

Er is weer een ijsbeertje geboren in een Duitse dierentuin. Maar er is een groot verschil tussen deze Wilbaer en de ijsberen Knut en Vlokje. Wilbaer heeft een moeder die goed voor hem zorgt.

Het gaat de laatste jaren niet goed met Ierland op het Eurovisie Songfestival. Vorig jaar eindigde het land zelfs op de laatste plaats. Dit jaar pakken ze het daarom heel anders aan. Ze sturen Dustin naar de liedjeswedstrijd in Belgrado. Dustin de Kalkoen!

Foto EPA

Au, au, mijn voeten! Het zat Jamilah en Tun de laatste tijd niet mee. Ze hadden last van kleine wondjes aan hun voeten. Daarom kregen ze deze week speciale laarzen aan. Olifantenlaarzen!

Wilde hij meeracen of gewoon even oversteken? Autocoureurs in Australië schrokken zich in ieder geval kapot toen ze ineens een kangoeroe op de racebaan zagen!